COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 968 482
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 480
Защото аз изгубих близки, те нямаха право на избор, тези дето се тръшкат сега за 30 лв. избраха вместо тях и ги осъдиха на смърт

Простете за въпроса, вашите близки ваксинирани ли бяха? Защото, ако са били, се поставя под съмнение ефективността на ваксините. Ако не са били, се поставя въпросът защо скачате срещу други неваксинирани.

Редактирам се, сега дочетох, че тогава е нямало ваксини. Е тогава кой точно ги е осъдил на смърт? Неваксинираните, дето не е имало с какво да се ваксинират?

# 21 481
Ми да се пазят, да не мърдат от вкъщи до края на пандемията, телевизора и някой да им пазарува.

# 21 482
Имам възможност лично да се убедя в ефективността на Pfizer.
Дъщеря ми е доказано с конорона вирус. Не е ваксинирана /няма да обяснявам защо, не е приумица/.
Не мога да се изолирам по определени причини.
Аз съм неваксинирана. Не се заразих от брат ми. А съм яла от яденето и съм пила от кафето му.
Не се заразих и от колежката, която работеше на 30 см до мен.
Преди 1 година аз с Ковид всичко делях с мъжа ми и той не прояви симптоми. Бяхме неваксинирани

# 21 483
Днес ми се наложи да вляза в мола за плащане на сметка. Казах, че съм за обекта отсреща и съм само за плащане   и охраната изобщо не поиска сертификат. Но аз и както влязох така и излязох за има няма 5 минути.

# 21 484
Ваксинирана съм, нека с това да започна. Последните страници от темата обаче събудиха у мен някакво много неприятно чувство. Не се правете, че не ви е ясно как точно зеленият сертификат в този му вид принуждава хората да се ваксинират. Привидно има алтернатива - тест. Нека ви питам обаче какъв % от българите могат регулярно да си вадят пари от джоба за тестове, за да идат на работа например, без това в един момент да ги принуди да се боцнат? Риторичен въпрос.

Наистина ли не съобразяваш, че единствената цел на този сертификат е да накара хората да се ваксинират и да боледуват само с хрема и температура.
Или като те ваксинираха, стана безсмъртна и недосегаема за никакви здравни проблеми и не се безпокоиш, че ако случайни ти излезе съвсем не-ковид здравен проблем,  ще си го влачиш и търпиш, защото неваксинираните са превзели всички медицински ресурси?

# 21 485
Ами какъв избор имат уязвимите групи?
Преди да напуснеш би ли казала кои са уязвимите групи? Възрастните хора ли имаш предвид?

# 21 486
Как мислите, след колко дни вече ще сме в червените списъци на цяла Европа?
После някои ще плачат, че няма туристи. Ми няма да има, кой ще иска да го карантинират, като се прибере.

# 21 487
Всички работодатели ли изискват ЗС от служителите си? Thinking

# 21 488
  • При семейството си
Ами какъв избор имат уязвимите групи?

Защото някой си друг пък има лукса да избира дали да се ваксинира или не и да плаща за сертификат

Защото аз изгубих близки, те нямаха право на избор, тези дето се тръшкат сега за 30 лв. избраха вместо тях и ги осъдиха на смърт

За мен това е явно
и не се правете на луди

И на мен ми идва да изляза и да стрелям по хора

Уязвимите групи, които могат, трябваше първи да се ваксинират и околните, близките им много да ги пазят.
Но, факт, безобразна лигавщина е невъзможността да посетиш банката в мола в неделя, защото не искаш тест или ваксина.

# 21 489
Хора, на кого да вярваме. И двамата са най-добрите специалисти по Ковид в България. Доц. Гломб е шеф на отдела по вирусология в НЦЗПБ, а доц. Атанасов е шеф на отделението по Ковид в Пирогов. Единия знае всичко за вирусите, другия лекува болни от Ковид хора всеки ден, постоянно. Единия твърди, че организма бързо забравя за срещата си с Ковид и затова можем да караме Ковид по няколко пъти годишно, другия казва, че имунитета е стабилен и няма преболедувал човек от Ковид, който пак да се е заразил. Какво става, кой е прав???
Тя каза, че на тези от ковид отделенията имунната им система постоянно се среща с вируса и е напрегната, няма как да забрави в това положение. На нормалните хора, които не се срещат с вируса имунната им система забравя предишната среща след време.
Писала съм го, но пак да го кажа. Сестра ми преболедува ноември. Март се разболяха първо племенника ми, после зет ми. Ден преди зет ми да прояви симпоми сестра ми е имала повръщане и обилно изпотяване една нощ. Предполагам се е бустнала, защото имаше 300 ВАУ два месеца след това, а колегата и, с когото боледуваха заедно беше с 50 по същото време.

# 21 490
Добре, да погледнем от ъгъла на свободните и изтерзани за сертификат демократи.
Принуждават ви, напускате работа, няма да се ваксинирате, това е вмешателство, това е нарушение на правата ви, не е демократично.
Тук да кажем е диктатура и не ви изнася.
Кажете хипотетично тогава , имате пари, безценен кадър сте и навсякъде може да работите, къде и в коя държава биха ви взели на работа, пускали в заведение, изобщо оставили да си ходите ей-така, че дори и без маска (не вярвам да носите, но да кажем сте поне с това съгласни) Къде е тази държава , коя е, че да видим колко държи на населението, на здравето на хората си, на икономиката дори. Къде ще ви вземат и оставят така да се веете свободни и достойни? Да не мислите, че на нас ни е приятно да се бодем, да се мъчим, да има изобщо вирус и умират хора. Така ни харесва ли...къде ще ви вземат, дайте една нормална държава без такива изисквания и с толкова малко ваксинирано население оставени.

# 21 491
Хора, на кого да вярваме. И двамата са най-добрите специалисти по Ковид в България. Доц. Гломб е шеф на отдела по вирусология в НЦЗПБ, а доц. Атанасов е шеф на отделението по Ковид в Пирогов. Единия знае всичко за вирусите, другия лекува болни от Ковид хора всеки ден, постоянно. Единия твърди, че организма бързо забравя за срещата си с Ковид и затова можем да караме Ковид по няколко пъти годишно, другия казва, че имунитета е стабилен и няма преболедувал човек от Ковид, който пак да се е заразил. Какво става, кой е прав???
Тя каза, че на тези от ковид отделенията имунната им система постоянно се среща с вируса и е напрегната, няма как да забрави в това положение. На нормалните хора, които не се срещат с вируса имунната им система забравя предишната среща след време.
Има една поговорка:
"Не питай старило, а патило"   

# 21 492
Наистина ли не съобразяваш, че единствената цел на този сертификат е да накара хората да се ваксинират и да боледуват само с хрема и температура.
Или като те ваксинираха, стана безсмъртна и недосегаема за никакви здравни проблеми и не се безпокоиш, че ако случайни ти излезе съвсем не-ковид здравен проблем,  ще си го влачиш и търпиш, защото неваксинираните са превзели всички медицински ресурси?

Ама не, аз го съобразявам, идеята е сертификата е именно да те накара, с други думи, да те принуди да се ваксинираш. Ама защо досега твърдяхте, че не било така и хората имали избор?

# 21 493
  • София
Всички работодатели ли изискват ЗС от служителите си? Thinking

Не, разбира се.

Поредното дъно. От учителите.
Цялото им поведение и отношение към кризата е ужасно. Не от днес.
45% от тях били боледували "тайно".
И после децата били развъдници.
35% щели да напуснат.
Добре.
https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Sindikat-45-ot-uchitelite … at-35_762812.html

# 21 494
Обаче има и втори, трети, пети и амнайсти игли нали така. Не е решение, което да се вземе веднъж и да се приключи. То ще си е ежегодно по два пъти това. И ако не си убеден...
Погрешно мислене.
1. Пророческите способости, че щяло да има амнйсти път не са голям аргумент - нали така.
2. Една от "идеите" така да се изразя е да се вземе ваксината преди да се разболееш, за да посрещнеш вируса по-леко, оттам нататък като се заразиш - което рано или късно ще стане, може да се окаже че не трябва да се ваксинираш или да е на 5, 10 години и т.н. Колкото повече хора се ваксинират толкова повече вируса отслабва и ще се нареди до другите четири грипни вируса, т.е. идеята е sars-cov-2 да стане "петият".
Това че все още не е установена схемата за ваксиниране на колко пъти да бъде е че вируса е нов, минали са се едва 10 месеца от започване на масово прилагане на ваксини и сега се учим в движение - но ще го "победим" както сме "победили" доста други подобни. Това обаче няма да стане по естествен път - цената за това както се вижда е масово измиране.
3. Има ваксини които се слагат на определен период от време - грип - всяка година, други се поставят по три пъти, трети по 6, четвърти на 10 години и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт