COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 8

• 967 226
  • 22 549
  •   1
Отговори
# 21 900
  • Бургас
Гледах я Корнела. С антителата и ваксините не ме ядоса толкова, колкото с тезата за болниците.

# 21 901
Много важно, че Чорбанов няма да се ваксинира.
Да измислят как да не умират толкова хора. Нали са титулувани учени или всичко е само една парлама.
БАН е една от най-измислите институции. Много ясно, че нищо съществено няма да измислят.

# 21 902
  • София
Аз я изключих ,че ме ядоса, какво е казала за болниците?

# 21 903
  • Бургас
Аз я изключих ,че ме ядоса, какво е казала за болниците?
Слушах я с полових ухо, та не съм сигурна, че съм 100% акуратна. Един вид ще ни връща 30 години назад. Към системата за всеобщ равен “вселенски” достъп на всички.
Еми, не. Просто не. Едно е да не внасяш осигуровка. Друго е да внасяш 20 лв, трето е 200лв. Просто не го намирам за нормално нейното. Да, деца и пенсионери следва да имат равен достъп, от там …хайде моля!
Вместо да вървят към социален минимум и надграждане, те просто искат да се върнат в миналия век.

# 21 904
  • Пловдив
Що за безумие е да канят Чорбанов в популярно предаване на национална телевизия по време на такава опустошителна ковид вълна. Този човек винаги го свързвам с  посланието му от началото на пандемията, че не трябвало да се спазват никакви мерки. Такива хора ли трябва да присъстват сега в медийното пространство?!

# 21 905
Аааа, не си права, човек като лапне тръбата  размисля и започва да вижда в по-светли краски вредите от медицината 😉 Лекарството, ако се измисли ще бъде краят на тази история.
Лекарство, въздействащо директно върху вируса, ще трябва да се пие в ранните етапи от заразяването, така че е много вероятно реакциите да са подобни на тези срещу ваксините.

# 21 906
Този доцент Атанасов май е новият кумир на противниците на ваксината. Гледам няколко дни се споделят неговите думи. Щом медиците от Пирогов не искали ваксини и се тествали всяка сутрин да си правили хората изводите. Явно пътеводната звезда са ни хора четящи учебници от 80-те години.
Пътеводна светлина не знам дали са, но са от първия ден на пандемията на първа линия и лекуват болните от Ковид 19 в най- натоварената болница, а не пишат по форумите, повтаряйки като мантра казваното по медиите от хора, които нито са лекували болни, нито самите те са били болни и са проследили количеството си на антитела, как всички независимо преболедували или не трябва да се ваксинират. За отбелязването за учебника от 80 година - явно написаното в този учебник е все пак от полза като се има предвид колко болни са излекувани в Пирогов.Мисля че всеки има право на мнение на кого да се довери да вярва, още повече когато става дума за прилагане на ваксина, която все още не е преминала всички фази на изпитване и именно за това се подписва и информирано съгласие. И накрая, не смятате ли че на тези лекари в Пирогов, и във всички други болници, които са на първа линия дължим уважение, а не подигравки по форумите, пиейки сутрешното си кафе. Моля не ми отговаряйте - не искам да влизам в излишни полемики. Лек ден на всички и останете здрави.

# 21 907
  • Бургас
Доктора от Пирогов го разбирам, но той е частен случай и е редно да внимава с изявите.
Повече от логично е точно те да са преболедували и с напрегнат имунитет. Там смисъл от сертификат не виждам никакъв.
Първо те няма кого да пазят от ковид. За какъв дявол им е сертификат? До един пациентите им са с ковид.
Второ си държат имунитета в бойна готовност всеки божи ден.
Но, това не означава, че Пенка, Митко и Делян, които го слушат са в същата ситуация на работното си място нали?
Ако Пенка е работещ в офис, преболедувал миналата година, дали имунитета и ще е като на лекар от ковид отделение? Дали клиентите и ще са до един позитивни? Не. Ето там е разликата и хич не е малка.

# 21 908
Скрит текст:
Този доцент Атанасов май е новият кумир на противниците на ваксината. Гледам няколко дни се споделят неговите думи. Щом медиците от Пирогов не искали ваксини и се тествали всяка сутрин да си правили хората изводите. Явно пътеводната звезда са ни хора четящи учебници от 80-те години.
Пътеводна светлина не знам дали са, но са от първия ден на пандемията на първа линия и лекуват болните от Ковид 19 в най- натоварената болница, а не пишат по форумите, повтаряйки като мантра казваното по медиите от хора, които нито са лекували болни, нито самите те са били болни и са проследили количеството си на антитела, как всички независимо преболедували или не трябва да се ваксинират. За отбелязването за учебника от 80 година - явно написаното в този учебник е все пак от полза като се има предвид колко болни са излекувани в Пирогов.
Мисля че всеки има право на мнение на кого да се довери да вярва, още повече когато става дума за прилагане на ваксина, която все още не е преминала всички фази на изпитване и именно за това се подписва и информирано съгласие.
Скрит текст:
И накрая, не смятате ли че на тези лекари в Пирогов, и във всички други болници, които са на първа линия дължим уважение, а не подигравки по форумите, пиейки сутрешното си кафе. Моля не ми отговаряйте - не искам да влизам в излишни полемики. Лек ден на всички и останете здрави.
Въпреки всичко ще отговоря. Лекарят от Пирогов, който дадоха, не е казал, че хората не трябва да се ваксинират. Не съм чула и една дума от него против ваксините. Той просто защити собствения си избор - защо не иска на този етап да се ваксинира.
Масата не сме лекари на първа линия, с антитела, ежедневна среща с вируса и т.н. Това изобщо не се отчита.

# 21 909
Дължим уважение на всеки лекар, който помага на болните, но точно този човек според НЗОК е подписвал неверни диагнози с цел да се облагодетелства лично. Крадейки средства от всички нас. Така че имаме право да знаем какво се е случило и дали с това си изказване от онзи ден не сложи прът в колелото на масовото предпазване от тази страшна болест. И ако сте слушали внимателно, той не иска да се ваксинира, защото така е решил. Ама не иска и да прави тестове, кой знае дали спазва и правилата в самото отделение. Понеже специално си остави Ковид отделението да слезе долу при репортерката без маска, за да сподели тези неуредици. Ама той има трибуна, ние неуредиците в Пирогов като обикновени пациенти къде да споделим? Не са перфектни нещата нито в Пирогов, нито в която и да е било друга наша болница.

# 21 910
  • София
Този доцент конкретно нанесе толкова вреда в момента, че като нищо вредата му е надхвърлила ползата от мерките. Сложи Мангърката в задния си джоб. Представям си какво щеше да се случи в нормална държава след такива лъжи, изречени в ефир по време на най-страшната криза.

# 21 911
ПП при нас е абревиатура на Пълна Пародия

Заведения и дискотеки в Пловдив
бяха претъпкани като за последно
в събота срещу неделя през
нощта. На повечето места нито не
се изискваха задължителните
сертификати, нито хората носеха
маски на закрито. Мераклиите да
се забавляват бяха натъпкани като
сардели, показа репортаж на БНТ
https://www.24chasa.bg/novini/article/10320002

Чрез сертификати които никой не проверява, не преглежда дали са валидни се легализира безпроблемното пълнене на дискотеките и то в пика на пандемията.

# 21 912
Абсолютно, много си права, Бърди. Хората запомниха само: “В Пирогов не искат да се ваксинират”, пфу.
Чакай и тоя артист в някоя листа. Бе вярно грам не мислят някой хора.

# 21 913
Пътеводна светлина не знам дали са, но са от първия ден на пандемията на първа линия и лекуват болните от Ковид 19 в най- натоварената болница, а не пишат по форумите, повтаряйки като мантра казваното по медиите от хора, които нито са лекували болни, нито самите те са били болни и са проследили количеството си на антитела, как всички независимо преболедували или не трябва да се ваксинират. За отбелязването за учебника от 80 година - явно написаното в този учебник е все пак от полза като се има предвид колко болни са излекувани в Пирогов.Мисля че всеки има право на мнение на кого да се довери да вярва, още повече когато става дума за прилагане на ваксина, която все още не е преминала всички фази на изпитване и именно за това се подписва и информирано съгласие. И накрая, не смятате ли че на тези лекари в Пирогов, и във всички други болници, които са на първа линия дължим уважение, а не подигравки по форумите, пиейки сутрешното си кафе. Моля не ми отговаряйте - не искам да влизам в излишни полемики. Лек ден на всички и останете здрави.

С цялото ми уважение към лекарите от Пирогов, ако ваксината дава сериозна вероятност да не се озовем в тяхното ковид отделение, както и в никое друго, считам, че е безумно да не се възползваме. Толкоз за ковид отделението в Пирогов.

Дали и как ще си уредят достъпа до работа работещите там не би трябвало да  е обект на неколкодневни  пространни репортажи и най-малко пък пример за подражание на гражданите.

# 21 914
Сигурно вече е коментирано, но морето от коментари е необятно. Имат ли право служителите на магазини да изискват личните карти на клиентите, за да устанивят дали представеният сертификат е на същото лице? Не говоря за служители на охранителни фирми, а за обикновени служители.

Общи условия

Активация на акаунт