НПМГ - тема 6

• 52 547
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
Е да, знам, но има хора с по 2 и 3 деца в горния курс и надали това  ще е по джоба им. Имам една приятелка с тризнаци в гимназия, която поради "големи" заплати със съпругът ѝ и детски не получават . Едвам се справят и си представям как ще им плати тестове на тримата по два пъти седмично.

# 586
  • нейде там, където ....
Момичета, дали някоя от пишещите в темата не е в настоятелството?
Как ви се струва идеята да закупим тестове за децата и да тръгнат на истинско училище най-накрая?
Има ли начин да се задействаме?

Идеята ми допада, нямам представа как може да се реализира. Настоятелството има по-големи възможности за гъвкавост в бюджета от училището. То може да търси и други начини на финансиране, като дарения от външни лица (фирми), не само от родителите. Не знам как може да се направи, само съм виждала резултатите в други (не софийски) училища.

Предполагам, че от МОН тупат топката с надежда да спадне заболеваемостта от само себе си и да не се налага се охарчват за големите ученици.
Не ги оправдавам, само се опитвам да разсъждавам за мотивите им.

# 587
За съжаление затварянето на училищата е само, за да се каже, че има мерки. Ако толкова ги беше грижа за хората и заболеваемостта, градините, заведенията, дискотеките, събирания разни, всичко щеше да е затворено. Оказва се обаче, че в училище е страшно, но в градския транспорт може да се тъпчат като сардини....

# 588
  • София
Идеята ми беше, ако има някой от настоятелството, да вземем да напишем едно писмо или запитване до Ушагелов. Да видим първо, ще имаме ли подкрепа от педагогическия и административен персонал, защото те също имат значение и дума. Вярвам, че ще имаме подкрепа, но все пак... И от там на сетне да решим кал точно ще решим въпроса. И..., който и с  каквото може да помогне (идеи имам предвид, другото е ясно).

# 589
Частните училища твърдят, че са спестили от противоепидемични мерки, докато децата бяха онлайн. Може пък и нашите да имат някакви заделени средства.
Моят е ваксиниран и нямам търпение да ги върнат обратно, защото в неговия случай дистанционното обучение си е пълна загуба на ресусри…

# 590
Може би първо ръководството трябва да е наясно с нашето съгласие и намерение децата ни да тръгнат на училище колкото е възможно по-скоро. И оттам да се търсят варианти какво да се прави. Наистина ми се струва работа като за училищното настоятелство.

# 591
  • София
Моето дете също е ваксинирано. Миналата година беше в 11 клас, а те учиха присъствено цифром и словом 20 дни. Сега е в 12 клас и вече се надявам заболеваемостта да спадне под 250, че да може да отпаднат и условностите. Бих подкрепила всяка инициатива, която ще върне децата в клас.

# 592
АК вчера искаха декларации дали децата са със сертификати и отделно съгласие за тестване на тези без, като те ще поемат тестовете, но за тях е обяснимо, че имат средствата.

# 593
Моето дете също е ваксинирано. Миналата година беше в 11 клас, а те учиха присъствено цифром и словом 20 дни. Сега е в 12 клас и вече се надявам заболеваемостта да спадне под 250, че да може да отпаднат и условностите. Бих подкрепила всяка инициатива, която ще върне децата в клас.
Ние сме осмокласници, но аз също подкрепям всяка инициатива, която ще върне децата в клас.
Не бих искала присъственото обучение да е 20 дена за година, срамота.

# 594
  • София
Не съм чувала УН да е особено състоятелно, по-скоро, ако училището има пари или е привлякло някой спонсор - като за тениските или ремонта вътре.

# 595
Според мен, предвид това, че когато не е имало присъствен учебен процес, са спестени средства от ток, вода, отопление, би могло да е перо, което да се използва, но нямам претенции да знам дали законово е ОК.

# 596
  • София
Не съм чувала УН да е особено състоятелно, по-скоро, ако училището има пари или е привлякло някой спонсор - като за тениските или ремонта вътре.
Десем, не си ме разбрала.
Нямам предвид УН да извади пари, а ако трябва да се направи някаква организация дори за събиране на средства под формата нс дарение, примерно... Може и други законови начини да има. Все ще се намери някой компетентен, който да разясни.

# 597
  • София
Слънце, може да се пробваме да им пишем или директно да питаме училището през Школо

# 598
  • София
Заставам зад всяка идея, даваща възможност децата да се върнат в училище. И тестове съм съгласна да платя, и целево дарение да направя. Някой пробвал дали може да се прати писмо до всички в Школо? Аз не мога. Дава ми да избера само конкретни потребители и то предимно от класа. Може би, ако всички сме съгласни, де, да изготвим писмо до ръководството с конкретни предложения.

# 599
.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 09:18 от Октопод с рокля

Общи условия

Активация на акаунт