НПМГ - тема 6

• 52 549
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
Е, стига сте го хвалили това НПМГ. Качихте конкуренцията до небето. Изчакайте една година да влязат нашите деца, пък хвалете Wink

Точно това щях да кажа и аз, че все пак са само две паралелки Sweat Smile

Аз затова мисля и в СМГ, понеже там са повече паралелките и по-голям шанс. Но приоритет ни е НПМГ, от познати, чиито деца са там, имаме чудесни отзиви. А тук някой беше публикувал списък за книги за лятото и окончателно ми се затвърди мнението Simple Smile

А кои ще са съзтезанията, които се взимат предвид при балообразуването, се решава година за година, нали правилно съм разбрала?

# 571
Училището има чудесен сайт. Аз бих започнала с него.
Педагогическият съвет при НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ на свое заседание  реши следните състезания и олимпиади, които ще се проведат в рамките на учебната 2021-2022 година, да се използват при определяне правото на ученик за участие в държавния план-прием в V клас за 2022-2023 учебна година:

Областен кръг на олимпиадата по математика за ІV клас (12.02.2022 г.);
Математическо състезание „Европейско кенгуру“ (17.03.2022 г.);
Пролетно математическо състезание за учениците от IV клас (26.03.2022 г.);
Математическо състезание за ученици от IV клас „Математика за всеки“ (14.05.2022 г.);

# 572
  • София
Ваче, може да въведат предимство за деца с  братя и сестри, учащи или изучили вече в НПМГ. Joy
То предимството ще дойде от мотивацията на майките на учащите се и вече изучилите се братя и сестри, а майките сме сила... Smiling Imp

Soul Free, преди имаше ден на отворените врати. Сега, предвид ковид обстановката ще видим...

# 573
wave, би ли споделила кое надделя, за да изберете НПМГ пред СМГ?
Много бяха нещата и то... субективни повечето.  Simple Smile
1. Това е първи випуск - ще се стремят да дадат най-доброто от себе си, за да се чувстват децата добре и да вървят напред.
2. Малко деца - имат възможност да ги опознаят и ако случайно някое дете има проблем да му обърнат внимание.
3. В СМГ е... месомелачка - който успее, успее. Дават се безумно много задачи и ги правят като роботчета. В НПМГ (поне засега) домашните са нормално количество и се набляга на разбирането. Децата имат време за спорт, игри и кой каквото го влече.
4. В НПМГ се учи ЧП, а в СМГ програмиране (допълнителните часове). Аз съм програмист и съм започнала дооооста по-късно. Смятам, че е по-добре детето да има добра обща култура и да познава света около себе си на тази възраст. Ако го влече програмирането - има школи. Ще добавя тук и предстоящите матури в 7-и клас, които няма да са само по БЕЛ и МАТ т.е. дори само от гледна точка подготовка за матури НПМГ е по-добрия избор. Знам, че дотогава нещата може да се сменят 100 пъти.  Simple Smile
5. Логистично ни е по-удобно.
Това бяха и нашите 5 точки. Какво съвпадение! Simple Smile))

Да добавя за кандидатстването, че макар и изпитите да са едни и същи със СМГ, при приемът в НПМГ оценката от областния кръг на олимпиадата има по-голяма тежест, отколкото при приема в СМГ. За СМГ почти изключителна роля има състезанието "Математика за всеки". Или с други думи, дете с отлична оценка на олимпиадата, но не издържало на напрежението на Математика за всеки, има огромен шанс /не задължително, но все пак/ да влезе в НПМГ.

# 574
На мен единствено логистично не ми е много ок. Но това е пренебрежимо в сравнение с другите условия....

Много ми се иска да има ден на отворените врати, за да заведа дребния. Искам да имам неговото впечатление и той да реши къде иска да кандидатства на първо желание.

ПС: Ако изкласи до класирането, де.....Trollface

# 575
  • София
На мен единствено логистично не ми е много ок. Но това е пренебрежимо в сравнение с другите условия....

Много ми се иска да има ден на отворените врати, за да заведа дребния. Искам да имам неговото впечатление и той да реши къде иска да кандидатства на първо желание.

Всъщност това е най-важното, желанието на детето и неговата мотивация. Голямата ми дъщеря във 2 клас се яви на Салабашев в НПМГ напълно случайно, просто там се проведе състезанието. От този момент иска да учи в това училище. Просто ѝ хареса нещо там и в 4 клас това беше водещата причина да предпочете 107-мо училище. Тогава то беше най-прекия път към НПМГ. Simple Smile

# 576
  • София

И да няма такъв ден, когато подавате документите за кандидатстване може да отидете с детето. Ние тогава видяхме и двете училища отвътре.

# 577
На Фейсбук страницата на училището има много снимки. Като за придобиване на предварителна представа, могат да се разгледат.
https://m.facebook.com/npmgsofia

# 578
Soul Free, аз се обаждах лятото да питам ще имат ли отворени врати. Казаха, че няма, но ни поканиха да отидем да разгледаме и да ни отговорят на въпросите. Беше някъде след изпитите мисля. Страшно мили бяха.

# 579
Благодаря, може и ние така да направим. Има време, де... края на май-юни, там някъде.

# 580
Не зная до колко е вярно, но класната е казала на осмокласниците биолози, че за първа година целия клас ще получава стипендия за успех. У нас е страшно вълнение, в един месец л.к. и дебитна карта... 😁

# 581
  • София
Миналата година доста висок бе прагът за критерия за успех, явно тази са размислили  - по-малки сумите за повече деца.
Детето ми тази година е с по-нисък ср.успех от миналата, но ще получава.

В училището на девойката ми много малко от 8класниците ще получават тази година
Скрит текст:
- над 465 т. бал е изискването, миналата е било над 480т. (на едната ръка са се борили тогава).

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 21:51 от Desem

# 582
  • София
Момичета, дали някоя от пишещите в темата не е в настоятелството?
Как ви се струва идеята да закупим тестове за децата и да тръгнат на истинско училище най-накрая?
Има ли начин да се задействаме?

# 583
Аз съм за тръгване на училище, но нека не разглезваме МОН. Щом може за едни, значи може и за всички. В МОН има много пари и нека не се правят на ударени.

# 584
  • София
Не съм сигурна, че ще ги дочакаме скоро.
Отглеждам детето си полусирак от 6-годишен. Държавата с нищо не ми е помогнала, напротив, само препятствия, бумаги и спънки. Честно казано, не разчитам на това.

Общи условия

Активация на акаунт