НПМГ - тема 6

• 52 543
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
  • у дома с любимите си хора
Октопод с рокля,нито са първият,нито ще са последният клас, който има спад в успеха по даден предмет.

# 601
  • София
Не съм чувала УН да е особено състоятелно, по-скоро, ако училището има пари или е привлякло някой спонсор - като за тениските или ремонта вътре.
Десем, не си ме разбрала.
Нямам предвид УН да извади пари, а ако трябва да се направи някаква организация дори за събиране на средства под формата нс дарение, примерно... Може и други законови начини да има. Все ще се намери някой компетентен, който да разясни.
Да, между другото аз също това имах предвид. Въпреки, че детето ми е ваксинирано, съм готова да се включа с дарение за тестване ако се подеме такава инициатива.

# 602
  • София
Трябва ни човек от настоятелството!
По събрана от мен информация, трудно ще се свържем с председателката, а и доколкото разбрах, може да имаме някакви различия... Ако успеем да направим нещо, то е единствено през УН...

# 603
  • София
Октопод с рокля, общо взето нищо, предполагам става въпрос за нематематическа паралелка.
Може да се оплачете, да има промяна, но не е сигурно, че няма да е от трън та на глог ... Единици деца се справяха - тези с интерес към Мат и преди 8 клас ...
(Ако ще те успокоя и в другите училища е подобно положението, за щастие днес се случва на осмокласника ми, който я усеща Мат)
За мен Мат е много важна и я исках за 3 профил (да не говорим, че драпах и за 4ти - Физика), но след 3 г. борба и 2,5 г. уроци по Мат се предадох - Мат само задължителната, че с профил, уроци 2 пъти седмично нямаше да са достатъчни, за да се държи положението на ниво Sad

# 604
Извинявам се, че сменям темата, но се чудя от едно известно време и реших и тук да попитам за мнение. Според вас има ли смисъл да записвам на пробни изпити за СМГ, за да се ориентирам за нивото. НПМГ нямат (поне засега) и се чудя дали резултатите от един такъв пробен за СМГ ще са релевантни и за НПМГ..... ?

Дано и НПМГ си направят нещо подобно за малките имам предвид (от 5ти клас), имаме още 1 година.

Тя така или иначе ще кандидаства и в СМГ, но понеже НПМГ от всичко, което съм проучила от познати и тук е нейния тип не съм сигурна дали в СМГ ще е ок за нея дори да я приемат и НПМГ ни е приоритет. Обаче пък имат малък опит с кандидатстване на по малките и се притеснявам.

# 605
Балообразуващите състезания за кандидатстване в СМГ и НПМГ след 4 клас са еднакви, така че, да, тренировъчните тестове дават представа как се справя детето.

# 606
  • София

.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 15:31 от katiABV

# 607
Извинявам се, ако развалям темата, ама параноята няма място в това училище.
Кати, мисля, че просто сте сбъркали училището. Всеки път, като те чета, се изумявам....

# 608
  • София
Извинявам се, ако развалям темата, ама параноята няма място в това училище.
Кати, мисля, че просто сте сбъркали училището. Всеки път, като те чета, се изумявам....

Ами може би нямаше да се изумяваш толкова, ако на твоето дете бяха показали нож с думите "Ще те убия!" в двора на училището.

(Родители - 8г|Ученици - 8г)
[Невена Върбанова]
Невена Върбанова 14:55:43 04.11.2021

Уважаеми родители и ученици,

Уведомявам Ви, че във връзка с инцидента с ученици от класа и ученци от квартала, станал на 16.10. 2021 - събота следобяд в района на гимназията са предприети мерки от ръководството и са уведомени съотвените власти. Някои от родителите ще бъдат потърсени в тази връзка от представител на 4 РУ на МВР.

Децата са от 8г клас и са снимали филм за филмовия фестивал.

"Районът на гимназията" е дворът на гимназията, "инцидентът" е бил голяма група големи (11 - 12 клас, значително по-едри от 8-мокласниците, повече и на брой) младежи, заплашили с НОЖ осмокласниците и с думите - буквално "Ще те убия". Не са били с нищо предизвикани, специално попитах, предполагам, че са си пазели територията.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 15:32 от katiABV

# 609
  • София
Така е, училищата се превърнаха в свърталище на всичко, но не и на ученици. Затова смятам, че първо трябва да върнем децата там, а после да се погрижим за другото.
Между другото, когато ходеха нормално на училище, не е имало такива случаи, а детето беше 8 и 9 клас тогава...

# 610
  • София

.

# 611
  • София
Ех, а как се пълнеше в събота гимназията с деца, отишли на школи, занятия... като в учебен ден. И половината преподавателски състав!
За мен присъственото обучение в НПМГ не е бездънна кофа. Съжалявам, че вие нямате база за сравнение!

# 612
  • София

# 613
Сравнението между двете неща е напълно безпредметно в настоящата ситуация. Не става дума за едни пари, които са налични и училището се чуди за какво да похарчи. За съвсем друго иде реч. Така или иначе в момента няма изгледи тестването да се осъществи по този начин освен може би в частните училища.

# 614
  • София
.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 15:33 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт