НПМГ - тема 6

• 53 450
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Записан, паралелка с химия, 462.714 бал (не знам дали това има значение в тази тема точно), 8-ми клас.

# 91
Мисля, че ще сме заедно.

Страхотно, ще се радвам. Blush

Училището има ли униформи или някакъв елемент поне?

katiABV, браво!

# 92
  • София
Не, няма

# 93
  • София
Надявам се и така да си остане! Sunglasses

# 94
И ние сме сред 5-токласниците, които за първи път ще прекрачат прага на НПМГ през идната учебна година.
Бих искала да попитам кога горе-долу се получава информация относно програмата (необходимо ни е да знаем във връзка с посещаването на езиков курс по английски език).

# 95
  • София
Програмата я има в Школо, както и на сайта на училището.
Ако ви трябва конкретна информация по-рано, най-добре попитайте в училището.

# 96
В Школо все още виждаме старото училище, а на сайта е качена само програма за ученици от 8 клас нагоре.
Благодаря за информацията.

# 97
  • София
В Школо все още виждаме старото училище, а на сайта е качена само програма за ученици от 8 клас нагоре.
Благодаря за информацията.

Второто изречение!
Изречение 1 е принципно как стоят нещата. В сайта е програмата за миналите випуски - 2 срок 2020-2021.

# 98
  • София
Какво е ФУЧ, ИУЧ и ООП (за следящите с бъдещи кандидати Simple Smile ?

Някой по напред попита дали сте чули да се планира транспорт? Интересно, че и досега не е планиран, сигурно има причина? До колкото знам и в СМГ няма - да не им е забранено по принцип? Защото иначе нищо сложно, просто им трябва читава фирма с лиценз, желаещи със сигурност ще има според мен.

По принцип транспортът не се организира от училищата (в ДУ), а по-скоро от родителските настоятелства. Мисля, че настоятелството, а не училището сключваше договорите... не мога да се закълна в това, обаче. Само знам, че всъщност беше отделно от училището. От опит мога да кажа, че 1-4-и клас масово ползваха транспорта, 5-6 - тук-там, нагоре - никой. Т.е. по груби сметки 3*4*26 деца са ползвали транспорт от училището. Цената беше... 1600, мисля. Доколкото помня на 2 пъти по 800 плащахме... В бусчето - т.е. в направление - пътуват от 10 до 19 деца. Това просто няма как да се реализира с 4*26 деца (примерно) - няма да е рентабилно за фирмата... няма да могат децата да напълнят бусчето. Но можете пък да попитате, Нов Пламък ползва 134-о, Шилер също, а и някои от ЧУ-тата също. А, да, по време на ДУ-то също се плащаше, май не чак пълната сума, но сериозен процент от нея - не съм сигурна колко, Врячо вече не ползваше бус, племенницата ми все още ползваше и нещо ми обясняваше в тази връзка майка й миналата година, но... не помня подробности в смисъл на колко. Нищо не пречи, обаче, да се обадите и да попитате, за питане пари не вземат. *hug*.

# 99
  • София
Бръмбарче, програмата се качва първите дни на септември, горе-долу заедно със списъка с учебниците. Последният всъщност не ви касае. 🙂
В Школо вероятно ще ви приобщат, след началото на учебната година. Общо взето, нещата се случват в съвсем разумните срокове.
Дописвам се:
И на мен миналата година ми трябваше информация, точно във връзка с школата по езика. В началото на август писах мейл, на който ми отговориха почти веднага. По телефон също става, няма да ви се скарат. 🙂

# 100
  • София
Гимназистите едва ли ще са хепи да ги развозват, самостоятелни електрони са, свършват и по различно време класовете, разхождат се, сменят посоки, ходят по молове .
Настоятелството не е фактор в училището, в т.ч. и пари не събира.

# 101
  • София

Списъкът с учебниците го има, не зная откога е, но днес при записването ми казаха, че е актуален... даже вече ги поръчах - обикновено всякакви сборници и всевъзможни други подобни поръчвам май-юни, поне юли - просто понеже септември обикновено съм по-"банкрутирала".
Desem, нЕмам идея. Нито пък съм била в настоятелството, че да знам и другаде как е - но транспортът не се организираше от самото училище определено, то само публикуваше информация на сайта. Всякаква комуникация във връзка с транспорта минаваше през член на настоятелството (ако има някакви недоразумения с фирмата), не през училището. Мисля, че само ЧУ-тата сами организират транспорта - но там... е друга бира. Във финансово / счетоводно отношение, не говоря тук за обучението.

Октопод, благодаря!

# 102
  • София
И аз мисля, че транспорт за гимназисти е излишна организация. Няма да има много желаещи. 😂
Списък с учебници се качва всяка година и препоръчвам на всички, които не бързат, да се изчака новия!

# 103
  • София
И аз мисля, че транспорт за гимназисти е излишна организация. Няма да има много желаещи. 😂
Списък с учебници се качва всяка година и препоръчвам на всички, които не бързат, да се изчака новия!

Даже и малките бързо ще се окопитят и ще се научат да щъкат Joy

# 104
  • София

Благодаря за съвета - т.е. този, който видях, може и да не е актуален... въпреки, че ми казаха, че е той при записването?
Май ще взема да те послушам и да откажа поръчката, по-добре сигурно... Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт