Къде в Бургас? (59)

• 120 089
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 785
  • Бургас
Чак пък рай... Още помня как се тъпчех в автобуса в 6 часа, за да стигна до училище в центъра навреме, и хората висяха навън, а вратите ги мачкаха, защото бяха толкова "редовни" тези стари икаруси, че не знаеш кога ще дойде следващия... Точно същите години съм живяла и аз и освен поляните нищо друго не мога да отбележа като позитив, само добрите спомени от детството, ама човек като е млад му е добре навсякъде. Телефон градски имаше един за цялата зона "В" - отстрани на блок 94. Брат ми боледуваше често, познайте как се вика линейка посред нощите. Домашен телефон ни прекараха чак в късните 90-те. И моите родители живеят още там, комплексът е пълен с ци..ни, наркопласьори и всякакви други неблагонадеждни жители, повечето хора се отопляват с дърва и въглища и въздухът е ужасен. Зимата направо не ми се стъпва там, смогът започва още от Капчето.
Зоните "А"и "Б" винаги са били по-престижни, и в момента е така.

Сравнено със сега беше рай, сега е ужасно и почти няма място в града, което и да е, където да има толкова поляни и тревни площи и свободни пространства.
За тъпкането в автобуса- така беше, но и сега е така, не само от Меден рудник

# 1 786
Тъпкане в автобусите сега?! Стига, само в 9-ката е така, в Б1,2,11 и 12 никога не е било натъпкано, нито пък в тролея.
Не знам в Бургас да е останало прилично място за живеене. Градът ми се струва все по-нетърпим и все по-грозен.
От 14 г. живея в село наблизо и съм много по-добре, единственото неудобство е пътуването с крайградска автобусна линия, но съм свикнала. Крайморие и Сарафово отдавна не са това, което бяха, макар в Сарафово все още да има приятни места в старата му част.
Все още моля за препоръки за миглопластика, защото гостенката ми идва в неделя.

# 1 787
Къде са зони А и Б?

# 1 788
От известно време се замисляме за къща в селата наоколо, в града вече става все по-шумно, мръсно, претъпкано. Никой не спомена миризмите, които се усещат из града - кога от Кроношпан, кога от Лукойл...нещо ужасно е!!!
НО, не знам защо толкова са си повярвали в селата наоколо, цените са безумни. Дано нещата се нормализират! Ние все още не сме намерили "нашето" село, но положението в града не върви към по-добро.

# 1 789
Кроношпан го затвориха преди месец.
Съгласна съм за миризмите. Аз съм чувствителна на тази тема и усещам доста от рафинерията може би. А и кофите миришат адски,  лятото съвсем.

# 1 790
  • Бургас
От известно време се замисляме за къща в селата наоколо, в града вече става все по-шумно, мръсно, претъпкано. Никой не спомена миризмите, които се усещат из града - кога от Кроношпан, кога от Лукойл...нещо ужасно е!!!
НО, не знам защо толкова са си повярвали в селата наоколо, цените са безумни. Дано нещата се нормализират! Ние все още не сме намерили "нашето" село, но положението в града не върви към по-добро.

То не стига, че е безбожно скъпо ами и е пълно с циг@ни. Проблема на Бургас е, че няма много опции накъде да расте. От едната страна е море, от други две - езера. Там където може са направили промишлени зони. Няма много села както е около Пловдив например.

# 1 791
  • Бургас
Все още моля за препоръки за миглопластика, защото гостенката ми идва в неделя.
Във фейсгрупата на мамите в Бургас мисля, че ще имате повече успех...

# 1 792
  • у нас
В Мед. Рудник.

Тъпкане в автобусите сега?! Стига, само в 9-ката е така, в Б1,2,11 и 12 никога не е било натъпкано, нито пък в тролея.
Не само в 9-ката е тъпканица. По всяко време с 11 и 12 номер, особено сега лятото са препълнени, защото голяма част от хората ходят с тях на плаж, а и туристите като се качат с куфарите от гарата е...
При Б1 и Б2 положението е същото, особено по време на учебната година. Да не забравяме, че АГ вече е в Изгрев и Б1 е пълен до спирка Добри Чинтулов, а това 2 спирки преди последната. И съответно като им свърши смяната около 15 часа, ако не си се качил от първа или втора спирка, просто нямаш шанс за качване. Кондукторката не може да мине. Някои деца остават да чакат следващия автобус, както ние едно време.

# 1 793
  • Бургас

Зона А е районът срещу спирката на Боровата горичка, около Билата, до училище "Константин Петканов" и "Бургасмед". Реално от нея започва комплексът. Зона Б е районът около "Елин Пелин", високите военни блокове, кметството. Продължава до пътя за Маринка тази зона. Зона В е районът около махалата и цялото село, условно казано - от зона Б ги дели булевардът. Навремето беше огромна поляна, сега там е Шел и множество нови кооперации. Няма и помен от поляната. Зона Г започва от едновремешната първа спирка на автобусите, срещу бл. 114. Всичко нататък е зона Г, която навремето граничеше със старите гробища. Сега гробищата ги няма.
Зона Д е новата зона в района на боровата горичка, която сега се застроява активно и ще предстои да се застроява и още.
http://www.burgas1.org/e107_plugins1/content/content.php?content.422

# 1 794
  • Берлин
Съвсем ме отчаяхте. Живея в чужбина, от Пловдив съм. Но 2011 и 2013 живях в Бургас и се влюбих в града. С Мм бяхме решили на прибиране в Бг да огледаме и купим жилище в Бургас, но след всички коментари...не знам дали е добра идея. А разговорът ми дойде точно навреме, без да съм разпитвала. Благодаря за изчерпателните коментари, много полезно ми беше. Мм и той поохлади страстите, след като му прочетох.

# 1 795
  • Където морето целува небето...
Ооо, има прекрасни места около града, в които бихте могли да се заселите. Ние бяхме намерили "нашата къща" и бяхме стигнали почти до приключване на нещата, но рязко се отказахме. Когато човек е с две деца и ежедневието е - заведи сутринта до градина и училище, на обяд прибери от училище номер 1, после следобед прибери от градина номер 2, после заведи номер 1 на тренировка или школа, чакай в града да свърши за да го прибереш. А после и номер 2 ще иска също на някаква школа. Та трябва да има един ангажиран с децата, тъй като нямаме баби на разположение. За жалост работата ни не позволява това. Но в бъдеще, когато децата са големи и този ангажимент отпадне със сигурност ще намерим пак нашето място в близост до града. Между другото има прекрасни села с много нови къщи и млади хора, дори и в по-отдалечените. Просто инфраструктурата е зле и не е за всеки ден по няколко пъти до града.

# 1 796
  • Берлин
Аз търся усилено, но малко ми секна ентусиазмът. Не искам села, искам Бургас 😂 Първоначално живяхме на 2 минути от Тройката, после срещу Плаза (май така се казваше- от кръговото на входа на града на ляво), после точно на пазара (забравих му името, на минутки от цинтъра). Още ме е яд, че не купихме тогава последното жилище, но така било писано.

# 1 797
Много ми е интересно да споделите кои са хубавите села с млади хора? Обиколили сме кажи-речи всички села в радиус 20-40 км. и все има нещо, което да не е точно "нашето". Последно се бяхме спрели на Константиново, но за трафика през Меден Рудник мъжа ми не иска и да чуе. Миролюбово ми се вижда ок, но не знам какво е положението с миризмите, предвид факта, че завода не е далеч.
Ние няма как да работим от вкъщи и фактора транспорт е много важен.

# 1 798
  • Където морето целува небето...
Затова казвам, че говорим за села, които не изискват всекидневно пътуване до Бургас. Много хубави къщи имат три семейства наши приятели в Дюлево. Полски извор има много нови млади хора заселени, дори и по-далечното село Аспарухово в момента се населва много, новите заселници облагородиха тротоари, градинки, дори събор правиха. Това са села, в които имаме познати и посещаваме често. Но затова уточних, че става дума за не ежедневно пътуване, поради лоша инфраструктура. За по-близо се сещам за Лъка, но там не намерихме нещо, което да ни грабне. Всеки търси и харесва различно.
За трафика - то и Ветрен, Сарафово и Крайморие лятото е зле с трафика до града. От тези трите бих се спряла на Ветрен, но там цените са космически, а новите къщи в комплексите са така набутани една в друга, че от терасата си може да взимаш месо от скарата на съседа.
В Бргас харесвам малките бутикови кооперации в Зорница, но за жалост там не излиза за продан това, което ние търсим и дебнем.

# 1 799
  • Бургас
Българово не е за подценяване, макар да не е село. Близо до магистрала, бързо се стига и до Бургас. В Рудник и Черно море също има много хора, ама и ци.. ни има много. В Рудник има цял комплекс с нови къщи.
Наши приятели си купиха къща във Виктория Хил, един комплекс между Сарафово и Поморие, малко в нищото, но те са доволни. Е, има го и това с возенето на децата, две малки деца имат, но пък работят от вкъщи и са гъвкави в това отношение.
PAPURCHE, в центъра и Лазур е най-добре за живеене, според мен, може и в началото на парка в Славейков, че по-близо до центъра. Зорница също е хубав вариант, като изключим Перла-та. Сега няма никакви имоти за продажба, защото никой не продава, търсенето е огромно и някои даже не стигат и до обяви.
Навремето бяхме решили да купим един апартамент за под наем в Лазур. Обиколихме за един следобед, набелязахме желани блокове и заедно с други критерии (напр. без първи и последен етаж) написах едно писмо на няколко брокерски фирми с изричното желание да не ми се предлага друго извън тези блокове и моите искания. Естествено, първо ме налазиха брокери-идиоти, които се опитаха да пробутат каквото има на момента. Но едно момиче запомни какво искам и след около 2 месеца излезе такъв апартамент и го купихме.
Гледайте и обявите на ЧСИ. Наскоро имаше имот точно в Лазур.

Общи условия

Активация на акаунт