Къде в Бургас? (59)

• 120 086
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 800
Нека хората, които четат и имат желание да живеят в Бургас, да не се отказват. Хубав ни е градът и ще става по - хубав. Голямото строителство в ЦГЧ приключи, ще се ремонтират и улиците, а цените няма да са все такива, пазарът в момента е замрял, ще паднат.
Tintina е дала добър съвет за търсене.

Бургас е с уникално местоположение - три езера и море. Атанасовското езеро е резерват, Мандра и Вая не са облагородени, което е много странно. Но някой ден и това ще стане, засега са неизползвано богатство.

# 1 801
  • Пловдив
По темата с внезапната оставка на арх. Бурулянов. Съвсям прясно е осъден условно за шофиране след употреба на алкохол.
https://www.gramofona.com/Burgas-Krimi/osadiha-uslovno-bivshiyat … JYBa8bZ4.facebook

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 23:15 от MellisaS

# 1 802
Той града ни беше много хубав, но заради лошо управление и корупция навсякъде вече е доста зле. Да не говорим, че всеки втори има по 1-2 кучета и като вървя по улиците постоянно си гледам в краката, защото е някакъв кошмар от кучешки л@йна. Да те всички си чистят след животните, да се чудиш от къде идва тази мизерия по улиците! Отделно правят се ремонти с минимални средства и най ниско качество а се обявява цена като за луксозни изпълнения! Да не говорим, че на всеки втори магазин има обява " Дава се под наем"! И по доходи сме на 9-10 място в страната, след Враца, Пирдоп и др. малки градчета! Доста наши познати и приятели се изнесоха по селата, някои са доволни, други съжаляват.

# 1 803
Езерата Вая (Бургаско езеро) и Мандра са защитени зони и защитени местности, за какво "облагородяване" говорите?
От бургаските комплекси приемливи са ми Бр. Миладинови и Лазур в южната му по-стара част, зелени и не толкова шумни. Проблемът с паркирането стои и там.
От рождението си съм живяла на метри от пл. Тройката, в къща, помня много добре какво беше градът. Не харесвам това, в което се превръща, затова и се махнах преди 14 г. Селата Твърдица и Маринка също са близо до Бургас, има доста редовен междуселищен транспорт, но цените на имотите са високи. За сметка на това въздухът е отличен, а ромите са по две-три семейства чисти и работещи хора. Живея в района и това са личните ми наблюдения. За децата има училищен автобус, в Твърдица е пълно с млади хора. Но си е село.

# 1 804
  • Берлин
Януари 2011 отидохме до Бургас, за да наемем жилище. Центърът беше буквално кална баня. Пренесохме се през март- подобрението, промяната и скоростта ме впечатлиха. После се влюбих в града. Не знам дали сега просто съм си го наумила или е носталгия по онова време. Ще го усетим скоро с Мм.
Аз всъщност писах тук преди време, за да организирам пазаруване за други хора от дискаунтърите. Чудя се ние как да го направим. Ще сме във вилна зона Червенка, на самоизхранване. Част от групата ще дойде с влак. Та не знам как да го комбинирам - Кауфланд Меден рудник- централна гара-пак обратно. Търсих опция за добре зареден Кауфланд по път, но не открих. А пазарът ни ще е основно месо, бира, алкохол и безалкохолни в големи количества. Ако ви хрумне нещо по-разумно , дайте жокер 😂

# 1 805
Rinxie, знаеш ли колко сметища има около езерата Вая и Мандра? Да не подхващам темата. А виж  тук  и  тук как е направено.

PAPURCHE MEHURCHE, защо не се разходите до Пазара - има всичко.

# 1 806
Много ми е интересно да споделите кои са хубавите села с млади хора? Обиколили сме кажи-речи всички села в радиус 20-40 км. и все има нещо, което да не е точно "нашето". Последно се бяхме спрели на Константиново, но за трафика през Меден Рудник мъжа ми не иска и да чуе. Миролюбово ми се вижда ок, но не знам какво е положението с миризмите, предвид факта, че завода не е далеч.
Ние няма как да работим от вкъщи и фактора транспорт е много важен.
Мога да препоръчам Маринка Simple Smile

# 1 807
PAPURCHE MEHURCHE, ако сте с кола - най-добре си пазарете в Метро и тогава тръгнете към Черноморец.
Други варианти - в "Изгрев" Кауфланд и Лидл са един до друг.
На кръстовището Трапезица по пътя за Черноморец - Била и Лидл са също в съседство.
Меден рудник не ви е много по пътя.

В Кауфланд месата не са им най-силната страна. Ако не са на промоция, цените им не си заслужават специално да се ходи до този магазин. Ако пък са на промоция - свършват бързо и не ги зареждат по няколко дена. А кюфтетата и надениците от тяхната марка "Брей" са най-зле от всички фирмени марки на големите вериги. Била например нямат такива големи щандове с месо, но месото им е по-качествено и продуктите на тяхната фирмена марка "Българска ферма" са много вкусни. Лидл ги слагам по средата. Метро имат едни замразени кюфтета и кебапчета "Профи лайн" - много вкусни, на добра цена, много подходящи за барбекю и изхранване на много хора.

За тези, които ще идват с влак, честно казано не си го представям от гарата с куфарите да тръгнат по магазините. Може да се пазари и направо от Черноморец. Там преди имаше магазин Болеро - това е местна верига с нормални цени и добро зареждане. Не знам сега как е магазинът, но като цени няма разлика с тези в големите вериги. Сигурно ще се разходите до Созопол - там има Лидл.

За Бургас
Скрит текст:
Винаги ще има хора, които да са недоволни, каквото и да се направи. В моите очи градът непрекъснато се облагородява и става все по-красив. Скоро тук имаше едно международно състезание и синът ми се беше запознал с много спортисти от различни държави. Всички казвали, че много им харесва Бургас.
Миналата седмица ходихме до Рибарското селище - на това място само преди 2 години не можеше да се стигне до морето от бурени. Сега е чудесно място за разходка - детски кът, кафе, ресторант, музейни експонати, кей, пейки, плаж. Така се преобразиха преди време и Минералните бани. Островът също. Кеят в Сарафово.
Когато се родиха децата ми имаше само един басейн, на който се събираше целият град и ставаха скандали между треньорите. За десетина години Общината построи 3 нови басейна. Покрай Арена беше облагороден и паркът, и целият район наоколо. Отидете към 6-7 часа да видите какъв огромен брой деца тренират там.
А за Морска гара какво да кажем - допреди 5-6 години не пускаха и пиле да прехвърчи в пристанището, а сега се превърна в любимото място за разходка на бургазлии. Обаче много хора са склонни да го отрекат, само защото е направено по времето на  ГЕРБ и Димитър Николов. Даже като дойдоха тези новите на власт и направиха среща с морския бизнес в Бургас да обсъдят идеите си за развитие на транспорта и знаете ли какво предложиха - да се закриела зоната за обществен достъп в пристанището, т.е. пак да се върне старото положение, за да се увеличал капацитетът на пристанището!!? Такъв абсурд, че чак Павел Маринов, който беше кандидат на БСП за кмет срещу Димитър Николов, се изказа в защита на Общината и зоната за обществен достъп. Вика им - вие знаете ли какви сериозни проучвания стоят зад този проект за ефекта му върху всички сфери на обществения живот. А Димитър Николов припомни, че на това място е имало въглищен терминал и вятърът е засипвал с пепел центъра, а живеещите в района непрекъснато пишели жалби, че прането им ставало черно. Та онези млъкнаха и  не повдигнаха повече въпроса. Засега.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 07:34 от GG_BG

# 1 808
Обожавам морската гара!  Всяка вечер след работа ходя там. Ако я закрият ще са пълни идиоти!!!
Мястото е повече от прекрасно,  космополитно, модерно,  въобще единия от чаровете на града.
Плашите ме като слушам какви тъпи управници могат да поемат управлението на града. Да пази Господ!

# 1 809
Някакви впечатления от доктор Янакиев хирург в стоматологията ?
Не ми допадна, млад, няма опит!

# 1 810
  • Бургас
И аз си харесвам Бургас и не бих го заменила с никой друг град.
От пролетта живеем в Черноморец, но сме шофьори и предвижването не е проблем за нас. Но за мен това пак си е Бургас. 17мин шофиране е смешно разстояние.
Ще видим с децата как ще е през зимата, но на този етап за нищо на света на искам да се прибера в апартамента в Сарафово. Със сигурност ще се оглеждам за малко жилище, но компромис с мястото няма да направя. Търся само в определена зона в ЦГЧ.

За Бурулянов: клюката мълви, че го готвели за новия Димитър Николов. Дали ще е той кандидат за кмет, след това изпълнение: идея нямам.

# 1 811
  • Бургас
LaDiDa, такава беше мълвата, но истината се оказа друга:
https://bnr.bg/burgas/post/101692067

Голямо, голямо удобство е да живееш в ЦГЧ, в частта от Цар Симеон надолу. Както и в Лазур, по-близо към центъра. Най-любима ми е ул. Аспарух, жалко, че не намерих жилище там.

# 1 812
  • Бургас
Тинтина, имаме еднакъв вкус с теб! Хехех

# 1 813
  • Пловдив
Родителите ми живеят на Александровска. Много ми харесва, но няма никакъв вариант за колата, цяло лято сме в Равда.
Мой познат тази година си смени постоянното жителство по същата причина. Живее в Благоевград, лятото идва за два месеца при родителите си в Лазур и няма къде да паркира.

# 1 814
  • Където морето целува небето...
Оо, сега в Лазур сме си добре лятото, като влезе Зелена зона в целия комплекс. Това е първото ни толкова псокойно за паркиране лято от както живеем тук.

Общи условия

Активация на акаунт