Къде в Бургас? (59)

• 121 228
  • 1 911
  •   2
Отговори
# 225
  • у нас
Здравейте,  търся убитозелени пердета от тафта...Къде мога да погледна? В Бриколаж, Айко, Юск не намерих....
Вижте в Домко, в магазин "Чар" на ул. "Хр. Ботев" срещу РДВР - големия бял блок, левият магазин е за домашен текстил. По-малки магазини има на пл. "Баба Ганка" - партер по стълбички, на ул. "Гладстон" в отсечката между Младежкия дом и бул. "Сан Стефано". За други не се сещам. Вижте също и в Практикер и Хоум Макс.

+добавям магазинчето зад БСУ, в пресечката на пекарната /срещу входа на ДСК/-има много стока и добри цени
+магазин Curtains  до Новата поща
+Айко
+Домко

Ще добавя и магазина за пердета на Калоян и Княз Борис и този на Ботева и Христо Фотев /ако не бъркам името на улицата, на ъгъла точно. Имат и пердета и дамаски. /

# 226
Вкусът към тортите е толкова индивидуален, че сигурно може да се сравни само с вкуса към парфюмите. Един харесва по-леки, друг по-тежки, трети - по-маслени, с повече крем или повече блат и т.н.
"Кисо" ги пробвах и аз, на няколко пъти имах повод. По-леки като цяло са сладкишите, с хубави пресни блатове и нежни кремове. Собственичката е рускиня, както и предполагах. Нямат този тип натъртващо шоколадови торти, каквито са популярни в България. Всичко много се хареса на семейството и гостите ми, обаче цените са прекалено високи за това, което се предлага. Макароните са по-малки и по-скъпи от макароните в центъра на София. Еклерите и те се оказаха неочаквано малки като грамаж за тази цена. Бях ги поръчала по телефона, без да съм ги виждала и пратих мъжа ми да ги вземе - добре че имах и друг десерт, щото щяха да останат гладни гостите. Често пътувам до Варна и оттам редовно купувам много вкусни еклери, които са тройно по-големи за същата цена.
За "Евелин" какво да кажем - там пък като ми кажат цените и директно ме амбицират да извадя тефтерите и сама да си направя тортата. И ще ми останат пари да отидем цялата фамилия на ресторант.
От "Захаро" окончателно се отказах, когато веднъж се опитах да им поръчам торта, също като една от техните, но да не бъде с маргарин, а с масло, независимо от по-високата цена. И не се съгласиха. Те, предполагам, масло даже и не зареждат в склада, а какво остава за качеството на другите им продукти.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 11:31 от GG_BG

# 227
Естествено, че всеки си има вкус и може да харесва каквото си иска.
Аз споделям, че дори и най-евтината торта не ми се е разпадала така, както тази на Кисо и също така за първи път изхвърлям почти цяла торта.

# 228
В улицата зад Безистена имаше преди едно магазинче за сувенири и бижута от камъни /и не само/. Дали все още съществува и как се казва, знаете ли?

# 229
Магазин Маргарита, по името на собственичката (почина преди време). Не съм напълно сигурна, но мисля, че все още го има. На ул. "Апостол Карамитев" е, преди дюнерите.

# 230
Магазин Маргарита, по името на собственичката (почина преди време). Не съм напълно сигурна, но мисля, че все още го има. На ул. "Апостол Карамитев" е, преди дюнерите.

Сетих се, благодаря Flowers Hibiscus. Ще проверя дали работи още. Посещавах го често преди и съм намирала хубави подаръци там.

# 231
Фирми за ПВЦ дограма от които сте доволни? Информацията, която намерих в бгмама, е от 2009 г.

# 232
Гика Пласт и ВИП Пласт.

# 233
Здравейте, обзавеждаме къща искам да поръчам кухня и гардероби бихте ли ми препоръчали добра фирма за изработката им!
Благодаря на отзовалите се🤗

# 234
Здравейте, някой знае ли магазин, където се предлагат тинейджърски дрехи на Breeze, Teto Kids, Contrast, Cichlid, Mackays и други подобни. Предполагам, че има някъде подобно магазинче.

# 235
  • Пловдив
Здравейте, интересувам се от препоръки за сладкарница в Бургас. Виждам, че са коментирани 2-3 места наскоро, като погледнах страницата на Eveline , но не виждам да са нешо много оригинално като декорация. На вкус предполагам са добре, щом ги дискутирате, но моля за информация какви са цените там?
Има ли други добри бутикови сладкарници в Бургас , които бихте препоръчали?

# 236
  • Пловдив
Здравейте, интересувам се от препоръки за сладкарница в Бургас. Виждам, че са коментирани 2-3 места наскоро, като погледнах страницата на Eveline , но не виждам да са нешо много оригинално като декорация. На вкус предполагам са добре, щом ги дискутирате, но моля за информация какви са цените там?
Има ли други добри бутикови сладкарници в Бургас , които бихте препоръчали?

Последно юли поръчвах там торта, цената беше 10 лв на парче, но си зависи от тортата. Там не гонят ефект от декориране, а от вкус. Всичко, писано по-нагоре за тях е вярно.

# 237
Какво значи "не са нещо много оригинално като декорация"? Декорацията има възможност да си я избере и клиента, не е задължително да е по усмотрение на сладкаря. Вие каква декорация търсите? Има и разлика от декорация до декорация. Примерно декорация с фондан и декорация със свежи цветя или плодове.

# 238
  • Пловдив
Така е, но външния вид на тортите, публикувани в страницата им, не е нищо особено , за вкуса не мога да кажа , защото не съм пробвала. За 10 лв на парче се очаква да изглеждат много по- добре ( от моя гледна точка, разбира се) и не е нужно да са с фондан.
Разгледах страницата на Креми, спомената по- горе. Албумът им бутикови торти ( във ФБ) отговаря по- скоро на моите представи на торта на по- висока цена.
Както и да е, много ви благодаря , беше ми много полезна помощта на всички. Не съм от Бургас, но ще сме там за рождения ден на мъжа ми и искам да го изненадам с торта, та така Simple Smile

# 239
Аз бих предложила да погледнете страничките на торти по поръчка в Бургас във фейсбук. Написах Торти Бургас и ми излязоха няколко интересни дами, със сигурност ще ви направят нещо по ваш вкус.

Общи условия

Активация на акаунт