Къде в Бургас? (59)

• 120 249
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 485
Пазарът е много хубав има всичко и аз обичам да пазарувам там!

# 1 486
В "Болеро" храната в топлата кухня се приготвя от продукти с изтичащ срок на годност. Или се готви втори път - непродадени пилешки бутчета стават на пиле с картофи, зеле и пр. Меса на скара също. Вместо в края на деня да се продаде на половин цена. Имаха магазин в центъра - на един щанд продаваха и сурово месо, и готвена храна, което е недопустимо. Затвориха по време на пандемията и слава богу.

# 1 487
  • Бургас
Болерото и за мен е много гнусен магазин. Мирише лошо, мръсно е, а и служителите са изключително груби. Поне тези, които работеха в магазина им на Иван Богоров, преди да го затворят. Там ходех само за едно кафе, което при тях дори и на редовна цена беше по-евтино, отколкото в другите вериги.

# 1 488
И аз не харесвам Болерото, не пазарувам от него!

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 22:04 от mimi.7299

# 1 489
  • Бургас
Башев е любимото ми място за месо. Прясно и чисто.

# 1 490
  • Бургас
Болерото имат лоша политика и към служителите си, затова хората са вечно сърдити и нелюбезни.

# 1 491
Благодаря момичета!
Чудесни сте всички.
Аз преди 40 години съм живяла около Краснодар, но беше съвсем друга обстановка - къщи, простор, е била съм и дете и сега като се преместих  - ужасно ми е тясно и занимарено там ..а и тия гларуси, не че в Славейков ги нямаше, ама като че ли не грачеха толкова много .. Simple Smile

# 1 492
Гларусите в последно време са полудели нещо. Нападат хората, докато ядат храна и им я вземат от ръцете, особено ако е някъде на по-открито. Сина ми два пъти го нападаха и му вземаха дюнера от ръцете, докато яде - на Тройката това. Веднъж и на Богориди - вървял и ядял пица, когато гларусът се стрелнал, за да му я отмъкне от ръцете, но вече бил "развил рефлекс", както каза и го изблъскал с ръка. Ужас направо! Такова чудо никога не е било. И в Несебър се оплакват от същото.

# 1 493
  • Бургас
Аз ,където съм сега, за втора година имам гларуси на терасата.Слава богу тази са само 2 бр. и бързо се научиха да летят, дано няма други, но миналата бяха 5-6 бр. ми о***ха цялата тераса докато успеят да литнат.Беше като бойно поле -  акита, кости, останки от храната.Не смеех да изляза, не че сега смея.Един го чувам днес сутринта в 5,30ч., че топурка нещо, гледам- кълве кабела за тв. Пищят, грачат, топуркат по покрива, направо си е страшно.Ти го гониш, то само подскача и пак идва.Не знам докъде може да стигне и да се разрасне проблемът с тях.

# 1 494
  • Бургас
Гларусите в последно време са полудели нещо. Нападат хората, докато ядат храна и им я вземат от ръцете, особено ако е някъде на по-открито.

Това е, защото всички контейнери за боклук вече са със затворени капаци и те не могат да се хранят както до сега ровеха вътре и са много изгладнели.

# 1 495
Напоследък на мен ми прави по-голямо впечатление популацията на гълъби. Също са напаст, и то, според мен доста по-голяма от гларусите, които така или иначе си ги имаме от сума ти време в Бургас. Да, наистина са станали по-нахални от преди, но това е точно заради смяната на контейнерите, въпреки че сега се облажват от храната, която някои хора оставят за уличните котки. Ноооо, както казва една приятелка: Гларусите са като Топлофикация, няма отърване от тях.

# 1 496
Напоследък на мен ми прави по-голямо впечатление популацията на гълъби. Също са напаст, и то, според мен доста по-голяма от гларусите, които така или иначе си ги имаме от сума ти време в Бургас. Да, наистина са станали по-нахални от преди, но това е точно заради смяната на контейнерите, въпреки че сега се облажват от храната, която някои хора оставят за уличните котки. Ноооо, както казва една приятелка: Гларусите са като Топлофикация, няма отърване от тях.
................

А да питам - къде има във Възраждане ключар, който работи след 17.30 часа ?

Гълъбите и те са напаст, ама поне не крещят така. Аз се радвам на увеличената им популация, защото години наред бяха на изчезване - отровиха ги, а като дете помня на площад Тройката какви ята гълъби имаше - хиляди бяха.
Гларуса е най- големият хищник, той няма естествен враг в природата и напада котенца, гълъбчета, както казаха по горе и малки деца да им краде храната. .голям проблем са  навсякъде

# 1 497
Ако двойка гълъби ти се засели на терасата хич няма да им се радваш...  Връщат се всяка година, и всяка година си снасят яйца и си отглеждат поколение, че даже и по няколко пъти на година... Ами, хич не е приятно, като реално терасата ти става неизползваема.

# 1 498
  • Бургас
Напротив гълъбите са също такава напаст. Наложи се да си заградя терасата с мрежа, че се развъждаха вътре, няма отърване. Такава мизерия е след тях, не е истина. А много лесно може да си внесете в къщи дървеници заради гълъбите. Те тогава да видите напаст. Като събориха старите сгради на тройката и цялата им популация плъзна като хлебарки из града. А също като гларусите сутрин са шумни и отвратителни. На гълъбите им викам новите кокошки, а гларусите са новите хора.

# 1 499
Когато сечем дървета, унищожаваме и птиците, които гнездят в тях. На мястото им идват онези, които мътят по високите сгради - гларуси и гълъби. Цели квартали с къщи и дворове с дървета изчезнаха и промяната на градската среда води и до промяна в екосистемата. Дърветата в Морската не се кастрят, а се режат короните им. Новите дървета, които се засаждат по някои улици като "Цар Симеон" и "Кирил и Методий" например са подобни на храсти. Къде да гнездят птиците? В природата няма празно пространство - унищожението на котките води до появата на мишки и плъхове. Примери много, но вината е наша, на хората.

Общи условия

Активация на акаунт