Къде в Бургас? (59)

• 120 251
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 500
daria73, ключар има на ул. Калоян, но не му знам нито работното време, нито телефон за контакти, нито точния адрес, но е в посока Червения кръст.
Намерих това:
Адрес: ул. „Цар Калоян“ 104, 8000 Жилищен комплекс Възраждане, Бургас
Часове/часа: Отворено ⋅ Ще затвори в 19:00 ч.
Телефон: 088 794 8342

# 1 501
  • у нас
Адресът на ключаря е ул. Калоян 104. Пише в интернет, че работи до 19 ч.

# 1 502
  • Бургас
Новите дървета, които се засаждат по някои улици като "Цар Симеон" и "Кирил и Методий" например са подобни на храсти.

След време ще пораснат и ще се разлистят. Не става толкова бързо.

# 1 503
  • Бургас
Здравейте! Някой да знае къде се премести магазинът за очила на  Polaroid, който беше на ул.Булаир? Или пък къде има очила на  Polaroid?
Благодаря предварително!

# 1 504
Напоследък на мен ми прави по-голямо впечатление популацията на гълъби. Също са напаст, и то, според мен доста по-голяма от гларусите, които така или иначе си ги имаме от сума ти време в Бургас. Да, наистина са станали по-нахални от преди, но това е точно заради смяната на контейнерите, въпреки че сега се облажват от храната, която някои хора оставят за уличните котки. Ноооо, както казва една приятелка: Гларусите са като Топлофикация, няма отърване от тях.
................

А да питам - къде има във Възраждане ключар, който работи след 17.30 часа ?

Гълъбите и те са напаст, ама поне не крещят така. Аз се радвам на увеличената им популация, защото години наред бяха на изчезване - отровиха ги, а като дете помня на площад Тройката какви ята гълъби имаше - хиляди бяха.
Гларуса е най- големият хищник, той няма естествен враг в природата и напада котенца, гълъбчета, както казаха по горе и малки деца да им краде храната. .голям проблем са  навсякъде
Как да не са проблем гълъбите. Превзеха терасите ни, а външното тяло на климатика в хола е като магнит за тях. И е много неприятно и шумно гугукането, и шума от крилете, и когато се блъскат в стъклата. Заради гълъбите не мога да суша пране на въздух и слънце. Мръсотията от пера, мъхове и курешки по терасите, первазите и тялото на климатика е ежедневна в огромни количества. Дори и да няма човек други ежедневни отговорности пак е непосилно да се справи с всичката гнус, която гълъбите произвеждат. А когато направят гнездо върху тялото на климатика и си излюпят малките идват и гларусите. Страшна напаст. Кошмар! Много е лесно да се радвате на гълъбите на площада, но ако се заселят около вас ще се чудите как да се отървете от тях.

# 1 505
Блъскането в стъклата е по наша вина-на хората. Така се прави днешната дограма и в световен мащаб умират много птици, поради блъскането в стъклата. От както сменихме дограмата имам този проблем. Хем те умират, хем ние се стряскаме. Доста силно се удрят. Залепих стикер на птица и да видим ще има ли ефект.

# 1 506
Мами, къде в Бургас има обществена пералня на самообслужване? От тези, в които слагаш само твои дрехи, зареждаш, плащаш и след час-два идваш да вземеш изпраните/мокри дрехи. За малко съм без пералня, а с две малки деца останах без ръце..Поздрави

# 1 507
Аз за такова чудо в Бургас не съм чувала, но може и да има, знам само за химическо чистене.

# 1 508
https://hella-burgas.com/node/7

Не е баш като ти да ги носиш, да ги пуснеш и да чакаш, но предлагат да ти ги вземат от дома и да ти ги върнат пак там, ако желаеш.
За баш-баш обществена, които са на самообслужване - не знам да има.

# 1 509
  • Бургас
Гларусите взимат храна от ръцете на хората още като аз бях ученичка. Този проблем не е отсега. Последно преди 16 години (помня, защото бях бременна в 8ми месец) ми взе хотдога на Мара Гидик, задния вход на Безистена. От тогава НЕ ЯМ никога нищо по улиците.
За дърветата: на Цар Симеон вече са гигантски. Особено тези пред къщата на родителите ми категорично станаха по-високи от старите. Много правилно решение беше да ги подменят. Сега по тротоара се върви спокойно.

# 1 510
  • Бургас
На 100% съм съгласна с LaDiDa. Точно на "Мара Гидик" взеха пица от ръката на сина ми, когато беше на 3-4 години. Вече е на 28. Но и съм съгласна, че сега са много по-нахални. И аз го отдавам на затворените кофи за смет.
Живея на "Кирил и Методий" и преди да дойдем в това жилише не знаех какво е това алергия. Старите чинари ме запознаха с нея - ситен жълт прашец, който влиза навсякъде в къщи. Вярно е, че като ги отрязаха при силно слънце съм до обяд със спуснати щори, но няма пълно щастие и аз лично предпочитам сегашното положение.
За гълъбите - много са ми сладки, като се перчат и гукат кацнали на външното тяло на климатика, но и денят ми започва е почистване на това им място за разходка.

# 1 511
  • Бургас
Има ли магазин, където продават различни размери полиетиленови пликчета с цип ? Имам някакъв спомен за магазин, недалеч от "Краснодар", но нищо конкретно. Благодаря.

# 1 512
  • Бургас
Има ли магазин, където продават различни размери полиетиленови пликчета с цип ? Имам някакъв спомен за магазин, недалеч от "Краснодар", но нищо конкретно. Благодаря.
Точно там, на ул. Ивайло, в посока Борисовата градина, вдясно е магазина. Точно след Краснодар.

# 1 513
  • Бургас
Момичета, кой лекар УНГ препоръчвате за постоянно заглъхнали уши и от време навреме световъртеж? Т. Е не знам дали точно това е специалистът, който ни трябва, но според всички други лекари /вкл. невролози/ и изследвания няма проблеми, а майка продължава да се оплаква от това.

# 1 514
  • Бургас
Пробвайте с отоневролог. Не знаех че съществува такава специалност, но научих, те са унг специалисти и специализират неврология. Водих майка ми пролетта при Татяна Михова, доволна съм, много е подробна и вниква в проблема, макар че в началото с дублираните часове ми се стори хвърчаща работа. https://superdoc.bg/lekar/tatyana-mihova

Общи условия

Активация на акаунт