Къде в Бургас? (59)

• 120 109
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 740
  • Бургас
В центъра и гугутки има, освен гларуси:) Една е решила да ме буди точно в 6 всяка сутрин.

# 1 741
Аз съм в "Славейков" и потвърждавам за гларусите и гълъбите, самолети също се чуват, НО е въпрос на навик - нищо от изброените не ми пречи. Важно е, обаче точно за коя част от комплекса става дума/важи за навсякъде/. Едно е да си до някои от парковете, на сравнително висок етаж/въздух да играе както се казва/, да има наблизо паркинг, друго е да си обграден само от блокове или кооперации и да въртиш за място за паркиране.

# 1 742
Ох, второто е ужасно. Аз съм във Възраждане и паркирането е огромен проблем. Въртене, дори ми удариха колата на паркинга, толкова я тясно и става проблем, счупиха ми е задната чистачка от яд явно, защото колата ми е със софийска регистрация.
Както и да е, вчера бях на разходка до Славейков и наистина не знам защо квартала не е "долюбван". На мен ми е като в София. Широки улици, трогоари, места за паркиране. Да, има си панелки, това ме изненада, но парка ми хареса много. Самолети се чуваха, но не летят ли само лятото?
Аз съм тук от декември и беше такава тишина до края на май че не предполагах че може да се оживи чак толкова. Simple Smile
Явно съседите ми не си ползват апартаментите извън сезона.
Обичам Бургас истински, бих живяла тук постоянно. Цените и на мен ми прави впечатление че са брутални, дано пазара дасе укроти.

# 1 743
Момичета, може ли да ми препоръчате китайски ресторант. С прилични порции. Че в Пловдив напоследък в някои порциите станаха порцийки.

Не съм много по китайската кухня, но тук съм била (почти ми е под терасата) и имат добри неща в доста пълни чинии Wink , а и други го хвалят.
Пускам и принтскрийн, че линкът е наполовина.
Скрит текст:

https://www.google.com/maps/dir/%D0%A0%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D … 5424,16.25z/data=!4m8!4m7!1m5!1m1!1s0x40a69384f7fe9919:0x265f38fc513e5642!2m2!1d27.4625836!2d42.5266681!1m0?hl=bg
И на мен Реверанса ми е под терасата, затова виждам каква гнусотия е кухнята, а хлебарката в храната напълно ме отказа и съм предупредила познати, ако се хранят там да очакват алтернативни източници на протеин в менюто. Вероятно навсякъде ги има, ама вече като съм ги видяла в чинията не мога да ги забравя

# 1 744
  • Бургас
Самолети се чуваха, но не летят ли само лятото?
Да, само лятото са, като последните две години заради коронавируса бяха по-малко. През зимата няма. Имаше проект за преместване на въздушноя коридор извън Славейков, не знам до къде стигнаха нещата. За живеещите в Славейков, които ходят на работа извън него, самолетите не са никакъв проблем, защото те са предимно през деня.

# 1 745
  • Бургас
Самолетите са денонощно.
Последните две години са по-малко полетите,особенно зимно време.
А в нормален летен сезон,са буквално на минута-две.

# 1 746
  • Бургас
Е, чак пък денонощно. Трафика минава над блока ми. Не е нещо кой знае какво. Даже си мисля, че нещо са ги преместили, защото отдавна не съм ги чувала, или много рядко. Навремето бяха много повече. Ето днес например съм в къщи, нито един самолет не съм чула.

# 1 747
Верно ли толкова ви дразнят самолетите?!? Дори и през 2019г., когато, според мен, бяха доооста повече не са ни били проблем. Повече се чуват и пречат въртенето на гуми на кръговото на Мираж, когато събират боклука рано сутрин, когато мият улиците след полунощ...

# 1 748
Аз живея в братя миладинови точно по дължината на трапезица вечер е ад да си отвориш прозорец тераса такива гонки и въртене на гуми просто е ужас

# 1 749
Вчера в градинката в Славейков наистина видях как през 2 минути захождат за кацане самолети. Скоро имаше статия как летището е посрещнало 1 млн-ия си турист този сезон. Това е огромно количество,  наистина до преди тази статия не предполагах за какво нещо става въпрос.
Аз живея тук от Декември и нямаше никакви самолети тогава,  беше толкова тихо че направо се чудех къде съм попаднала. В София самолетите се чуват постоянно,  а живея в другия край на града,  дори не съм близко до летището. Приемам го за нещо нормално и определено бих се радвала да летят само лятото,  но от къде този късмет...

# 1 750
  • Бургас
Ще отмине и летният сезон и пак ще настъпи спокойствие...
Само боклукчийските камиони,които действат вместо аларма и нахалните гларуси !
Ако няма Ковид или нещо друго новоизмислено !

# 1 751
В София всички самолети кацат от посока запад към изток.
В годините преди пандемията до септември - октомври през летище Бургас преминаваха 2 и над 2 млн пътници.

# 1 752
Да,  точно такава е посоката на самолетите. Аз живея на западния край на София и те започват снижаване от там. Чуват си се постоянно,  както и колите и автобусите,  и съседите. Тук направо в сравнение с там си е рай.

# 1 753
В Сарафово самолетите изобщо не се чуват в сравнение с Изгрев и Славейков. Особено в "старата" част, посока Бургас. А и зимата самолетите съвсем изчезват, дали има един полет на ден.
Все още може да се намери жилище на по-прилична цена, докато панелките в Изгрев вече гонят 1000 евро/квадрат, при това за ремонт.

# 1 754
  • Бургас
Да се включа и аз по темата Сарафово.
Най-малкият проблем на квартала са самолетите. Ние живеем в частта към Бургас (до тенис кортовете). Самолети категорично не се чуват.
Но квартала в последните 2 години се превърна в ГЕТО! Ужасяващо място. Изчезна чара му на малко село до Бургас. Когато се преместихме да живеем там през 2007година всичко беше идилия. 2010-2011 година първите строителни фирми, които започнаха да строят там, буквално са виновни за ужасяващия вид, в който е в момента. Разрушиха хубави двуетажни самостоятелни къщи и построиха, извън всякакви закони по 8-9 етажни блокове с грозна архитектура и още по-грозно изпълнение. Няма въздух, няма ги дворовете. Не е предвидено никакво място за коли, защото вместо гаражи, пак заобикаляйки закона, направиха партерни студиа за основно руския пазар. След 3-4 години започва да им пада мазилката, да се веят улуците и прочие....
Улиците са пълни с кучешки изпражнения, тротоари няма или са засадени с цветя и храсти!!! Над 2 години продължава вече битката ми с Община Бургас да изпращат еко инспектори, които да санкционират хората, извърлящи боклуци, извън контейнерите! Просто наистина намразих това място.
Новата мода е КРАЙМОРИЕ. Сега те са наред за окепазяване на квартала. Същите строителни фирми от Сарафово, вече виждам, че се рекламират като строители в Крайморие. Жалко.
Към днешна дата не бих купила жилище в Сарафово. Дори всячески убеждавам моя мъж да си продадем нашето, защото аз няма да се върна да живея там. В момента сме в Черноморец и когато ми се налага да отида до Сарафово, за да си взема някакъв багаж още повече се настройвам.

Общи условия

Активация на акаунт