Къде в Бургас? (59)

• 120 105
  • 1 911
  •   1
Отговори
# 1 770
  • Бургас
Мисля че цялата тенденция сега по застрояването е че хората се насочват към локалните големи градове и сякаш София не е онази манна небесна както беше преди. Особено сега с цените на жилищата и наемите. И смятам че хората са прави в това отношение.

Въпреки всичките си недостатъци, Бургас е прекрасен и добре уреден град за живеене, ако имаш добри доходи. Особено в сравнение със София и особено ако имаш деца.

# 1 771
Здравейте момичета. Знаете ли в Бургас, магазин за по официални рокли на нормални цени? Булченски гледах, но там една рокля е колкото булченска

# 1 772
  • Бургас
Ха, статия от днес:

Главният архитект на Община Бургас Емил Бурулянов напусна поста

Определено ми беше симпатичен. Явно не се е справил със строителната мафия тук и е решил да напусне.

# 1 773
Ако няма търсене, няма да има строителство.

Скрит текст:
Презастрояването започна отдавна, преди 2000-та г. Вижте кварталчето между Пантеона и Гимназията по автотранспорт - започнаха първия блок 2003-2004, 8-етажен на "Демокрация. А отсреща са само до 4 етажа. В цялото това строителство няма вложена грам архитектурна мисъл, нито идея как да изглежда градът след 20-30 и повече години.

Tintina, в ЦГЧ няма улица на която да са строили едновременно поне две кооперации - една свършва, друга започва... и така 25 г. прах, кал, шум, разбити улици, скъсани кабели, ВиК тръби. Имаше наследници, които с години се съдеха и докато единият не почина, строеж не започна. Частна собственост, общината нищо не може да направи. Преди 1989 г. комплексите са построени при друга реалност - няма не искам - всичко се събаря, дават по едно жилище и забравяш за собствеността си.
Дупката на Тройката защо стои - жив паметник на това за което говоря. Всички собственици на терена са обезщетени с жилища. След 1989 г. започват дела да си върнат собствеността, вече 33 г. решение няма. През това време - Квазимодо, другата до Немската гимназия, сега - на входа друго Квазимодо...

Заради местоположението си, Бургас няма голям избор накъде да расте. Към Поморие? Към Ветрен? Зная от възрастни хора, че когато е строено летището, първоначалната идея е била Кара баир - М. рудник, но заради климатичните условия, тя отпада. Затова сега Сарафово е претъпкано, а в М. рудник просторно Grin
Гробището е било в края на града - там, където сега е парк "Света Троица". Местят го след "Изгрев", в нивите и сега се оказа пак в града.
Кой мисли с перспектива 100 г. Sad

# 1 774
  • Пловдив
Вярно е, търсенето определя предлагането.
Ама и строителите са страшна работа - имам няколко познати с наследствени имоти в ЦГЧ - направо им омръзна да ги преследват с оферти за строеж.

# 1 775
  • Където морето целува небето...
Оо, аз понеже често ходя в Меден рудник, мога да кажа, че далеч не е толкова просторно вече. Застроява се и там всяка свободна полянка. Дори паркоместата стват кът. Около новия голям булевард са кооперация до кооперация, набутани една в друга. Където има място между панелите пак се строи. Дори сега направиха същото Квазимодо вътре в Боровата горичка.
Може би след време ще се свърже града и с Ветрен. И от страната на 5ти километър и от страната на Джъмбо се започва да се навлиза в нивите. Като се случи и връзката с обхода ще се слее града с Ветрен... разбира се в далечно бъдеще.

# 1 776
  • Fairbanks, Alaska
За кой вход говорите момичета?
На влизане от София, срещу Метро. Сграда Арена Изгрев - 6 входа с по между 55 и 66 апартамента във вход.
Това, което в момента се строи на бившето представителство на Форд? От 5 месеца не съм се прибирал и не знам какви промени са настъпили....

# 1 777
Коя фирма за пране на килими и китеници мога да ползвам?

# 1 778
  • Бургас
Ето тази фирма ползвам вече няколко години, доволна съм.
https://hella-burgas.com/

# 1 779
Да предупредя, че повечето фирми отказват китеници и губери, поне на мен преди ми обясниха, че се късат и степват. Казаха ми да отида на бара, но аз знам само тази в Ахелой.

# 1 780
  • у нас
Ето тази фирма ползвам вече няколко години, доволна съм.
https://hella-burgas.com/
И аз я използвах няколко години, но миналата година ми изгориха с цигара едната олекотена завивка, а другата я изцапаха с оранжево. Непрофесионално държание и отношение от персонала.

Rinxie, бара има в с. Стоилово.

# 1 781

За съжаление в последните 4-5 години иначе хубавият ни град много западна и се напълни със ......... от Ямбол, Елхово, Шумен, Хасково и др.подобни градчета и не мога да кажа нищо хубаво за придошлите от там Angry!
Тези грозни сгради се напълниха с контингент от тези градчета, а щом има търсене, има и предлагане. Да не забравяме за корумпираната гл.архитектка на нашият град, която срещу тлъсти рушвети подписваше всякакви недоразумения и си затваряше очите за всички нарушения! От красив и зелен град се превърнахме в супер застроен град, с всякакви недомислици в зелените площи!

# 1 782
Да попитам за добър салон за миглопластика. Важно е да се работи прецизно и миглите да стоят естествено и достатъчно дълго време. Ще водя дружка от чужбина по нейна молба, разчитам на препоръки.

# 1 783
  • Бургас
Здравейте,
относно кварталите - живяла съм 20 години в М.Рудник - от 1983 до 2005. Беше рай. Толкова поляни, горички, живеехме живот като на село. Сега като отида ( родителите ми живеят там ) - все едно съм другаде. Изобшо не ми харесва - застроено все повече и повече и никакви зелени площи.
От 2005 живея в Лазур - мисля че в момента е най хубавото място за живеене в БУргас. Не защото е Лазур, а защото е най- спокойно. Въпреки че живеем до булевард Демокрация, с годините движението се измести към Трапезица и Славейков, сега е толкова спокойно, тихо е, понякога е страшно тихо. Има много дървета , много зелинина ( не говоря за морската градина ), зимата пък е пусто, в центъра дори заведение не може да намериш да работи. Измести се града към Славейков, Изгрев. Ако сега трябва да си търся жилище - ще е в Лазур или Поморие.

# 1 784
  • Бургас
Чак пък рай... Още помня как се тъпчех в автобуса в 6 часа, за да стигна до училище в центъра навреме, и хората висяха навън, а вратите ги мачкаха, защото бяха толкова "редовни" тези стари икаруси, че не знаеш кога ще дойде следващия... Точно същите години съм живяла и аз и освен поляните нищо друго не мога да отбележа като позитив, само добрите спомени от детството, ама човек като е млад му е добре навсякъде. Телефон градски имаше един за цялата зона "В" - отстрани на блок 94. Брат ми боледуваше често, познайте как се вика линейка посред нощите. Домашен телефон ни прекараха чак в късните 90-те. И моите родители живеят още там, комплексът е пълен с ци..ни, наркопласьори и всякакви други неблагонадеждни жители, повечето хора се отопляват с дърва и въглища и въздухът е ужасен. Зимата направо не ми се стъпва там, смогът започва още от Капчето.
Зоните "А"и "Б" винаги са били по-престижни, и в момента е така.

Общи условия

Активация на акаунт