Кога връзката е изчерпана?

• 18 196
  • 349
  •   1
Отговори
# 105
  • SF
Да, разбирам те. Счупен телефон.
Започвате добронамерено и или някой в този момент ще звънне, или ще се намери нещо по-занимателно в телефона и няма да те слуша, а ще повтаря "чувам те, чувам те, само нещо гледам", или още по-страшното - да се финишира със скандал заради обвиненията, че все нещо ровиш, искаш, търсиш, дуднеш...
Ако не желая да говоря с някого, "дай да седнем да поговорим" е най-ненужната покана, която може да ми направи.

# 106
Е, секса при наличието на бебе си е по-трудно да се постигне и все трябва като спи детето да се случва, то няма как иначе, а това води до малко като по график, защото нали знаеш кога детето ще спи и че само тогава може. Спонтанността липсва. Но това е неизбежно поне първите години и просто се нагаждате към ситуацията. Моят мъж ми се е обаждал да каже, че е свършил работа по-рано и се прибира възможно най-бързо и да не събуждам още детето Joy /за следобедния сън става въпрос и нали знае кога го будя обикновено/. Нали, ясно е,че няма спонтанност в това ама пак си го чакам с пърхащи пеперуди в стомаха Blush
Важото е да има желание и от двете страни. Ако не изпитваш желание към мъжа си, значи отношенията ви са доста зле и изчерпани в действителност.

# 107
Е нямам чак пърхащи пеперуди преди да правим секс, но изпитвам удоволствие от секса повечето пъти, аз от раждането имам и епизиотомия и от някои пози ме боли знам че като му кажа че ме боли понякога му секвам желанието, но той определено и преди и сега по принцип е бил по-сексуален от мен.

# 108
  • France
Приеми, че и двамата имате вина, и че и двамата трябва да направите компромиси за да се стигнете наново. Излушай го. Излушайте се. Може би терапевт би ви помогнал. Когато си загубил пътя, не е срамно да попиташ за посоката.

# 109
Слънце, щом не искаш да се разделяте, според мен връзката не е изчерпана. Така като те чета не е и токсична. Просто ти е трудно в момента, но има обективни условия за това.

# 110
  • София
Според мен идва един момент, в който комуникацията просто е счупена и не могат да се случат нещата чрез нея вече. Тогава трябват действия. Не от страна на отговорния, виновния и т.н., а на този, който осъзнава нещата, и има капацитета да действа. Засега, авторке, това си ти. Тръгне да променяш, да показваш различно отношение, да си търсиш своето, но не чрез скандали и нерви, а чрез отношение. Поведи нещата, бъди лидер. Веднъж завърти ли се колелото, усети ли се промяна, вече ще може и да се разговаря. И то разговор, където има чуваемост. Защото и да говорите, някой като не чува, комуникация не се осъществява.

# 111
Има шанс да се оправят нещата. Млади сте, пробвайте.

Аз самата вече нямам особена търпимост и ако моят мъж почне трайно да ми се муси и да мърмори, не бих се връзвала. Пълен игнор ще ударя и няма да си го сложа на сърце. Рано или късно на него ще му писне да се надува и ще се оправим. Но аз съм на 45+ години и не ми се занимава със сръдни. При вас не е добре така да се живее, отразява се на здравето. Намерете път един към друг, но как - вие ще измислите.

# 112
Ясно е, че раждане и дете натоварват жената, но все пак двете страни в брака са партньори и са равнопоставени, мъжете не са съвсем като кавалерите от старите романи, все да правят някакви жестове, да подава пръв ръка и въобще да е водещ в семейството. Случва се и мъжът да чувства по женски нужда някой да направи нещо за него и да води танца. Някой трябва да направи усилието пръв, като не го прави мъжа, правиш го ти, отстъпи, замълчи, зарадвай го, направи го като жест, не като бартер, покажи щедрост. Май около секса се въртят нещата у вас, ами ползвайте си всеки момент дето сте заедно да се гушнете и да размените нежности, близостта си е необходимост но не е нужно всичко да е само стандартен секс за да си доставите удоволствие един на друг и да се чувствате обичани взаимно. Младия татко определено се чувства на втори план и има нужда да му се докаже че не е изоставен, особено пък ако и в работата му е натоварено и му е криво че трябва цял ден да върши неща по задължение, като се прибере създай му комфорт и малко семейно щастие, кажи му две топли думи, погъделичкай му ушите, целуни го по носа. Евентуално той ще се освежи и ще започне да отговаря със същото, ако за момента от неговат страна не получаваш много, това не занчи че той няма да се набере да навакса в някой бъдещ момент.

# 113
Благодаря ви за съветите от вчера промених малко начина си на говорене и не сме се сдърпали още😀 даже сутринта като се събудихме ми направи комплимент и поиска близост.

# 114
+1 за на Ефибуш съвета.
Аз също смятам, че в липсата на секс и близост е проблема. Много жени след раждането абсолютно се отдават на детето и забравят да са любовници.
Детето ви е още малко и със сигурност вечер заспива рано. Използвай тези моменти за интимност и ще видиш, че ще зареже и чашката и лошото настроение, както и ще ти помага повече.

# 115
  • France
Нещата трябва да са взаимни. Слънце, притеснително е, че година по-късно имаш още болки. На твое място бих посетила препоръчан гинеколог. Другото, което знам, че се прави - масажира се белега ежедневно с бадемово олио. Съединителната тъкан, която се е образувала там не е еластична и ако са те зашили малко по-стегнато... Другото което пречи на секса е пролактинът. Той докарва вагинална сухота, така че вземете си овлажнител. И третото е умората. За това вече нямам решение Confused И при нас е така.

# 116
Че то, много скучен живот - без шамари. Тези мъже много са се разнежили.
Ама разсъждения. Така ли, наистина мислиш?

# 117
  • SF
Благодаря ви за съветите от вчера промених малко начина си на говорене и не сме се сдърпали още😀 даже сутринта като се събудихме ми направи комплимент и поиска близост.

Не забравяй, че трябва да е взаимно. Ако само ти поддържаш огъня и пазиш атмосферата на спокойствие, ще се измориш и отчаяш скоро и отново ще се чудиш дали сега пък вече не е изчерпана връзката.
Общувай както прецениш, че е добре и че общуването ви поддържа нещата са привидно гладки, но ако не ти е в природата... или пък в неговата...
Вие сте във връзка, живеете заедно денонощно, ежедневно. Той не е лелка на гише, която трябва да омилостивиш, за да не те мотае с документи и препращания, и след фалшивите усмивки и комплименти ще забравиш на секундата.
Ох, много е трудно, когато се усетят тези моменти. Въпреки добрите съвети, нещата не изглеждат такива, каквито са в главите на съветващите. Внимаваш да не стъпиш накриво, пазиш някаква чуплива вещ, броиш до 10, преди да предложиш, попиташ, откажеш... Колко можеш така?

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 21:48 от Esmee

# 118
  • София
В даден момент ще стане взаимно. Ако не стане, тогава ще му мисли. Но ако сега се запъне да е взаимно, взаимно ще се изнервят и отдалечават един от друг. Нега даде малко тласък в положителна посока тя сега.

# 119
  • SF
Не познаваме хората. Едни обичат да им се умилкват и да го играят самата любезност и любеобвилност, други тръпки ги побиват от подобно мазнене и рязка промяна "към по-добро".
Надявам се да стане това, което Слънце очаква и желае. Тя си познава партньора и трябва да "нацели" правилния подход, за да може да се скрепят отношенията им трайно и да общуват така, както на нея й е лесно и приятно. Аз не мога да знам дали това не означава повече секс, или повече разговори, или повече романтика, или повече вкусна храна, или повече фокус в работата и ежедневните задължения...

Общи условия

Активация на акаунт