Кога връзката е изчерпана?

• 18 194
  • 349
  •   1
Отговори
# 90
  • France
Сложен казус. От два дни се питам какво да напиша.
За мен изчерпана връзка е тази, в която няма комуникация. За мен това е най-важното и много държа на това. Аз съм с 2 малки деца. На 4 и половина и на почти 7 месеца. ММ има много работа - трудна, отговорна, стресираща и изискваща интелектуално. И двамата вечер сме като сварени. Но пак успяваме да намерим няколко минути на ден да си поговорим, да имаме нежни жестове един към друг. Не е лесно. Господи, колко е трудно!

# 91
Esmee от близо 5 години сме заедно, определено виждам промяна в себе си след появата на детето ни, в началото първия месец имах и следродилна депресия, тогава половинката ми, ми беше много силна подкрепа, никога няма да го забравя, много ми помагаше и ме успокояваше, сега като се замисля той на няколко пъти ми е споменавал, че той не усеща подкрепа от моя страна, което наистина го отчитам като моя грешка, всичко идва от там, че съм много емоционална, критична (старая се вече да не е така) а в последните месеци като ми се насъбра повече и избухвам много често даже и пред детето ми и после колко се обвинявам... Обмислям да ходя или на плуване или на нещо друго, за да бъда по-уравновесена. Сега като се замисля сме стигнали май до тук от некачествена комуникация, ние просто не знаем как да разговаряме.

# 92
Слънце,  след периода на майчинство, мога да ти покажа и мъжка гледна точка.
Детето на ясли, аз на нова работа. Посрещат ме с вечеря. Получавам все внимание и грижи..Но пусто, колкото и да ми беше приятно, докато дойде момента на саме, аз бях заспала.
И да, пак имахме конфликт и недоволство..Сега като се замисля, благодарна съм на това, че имахме баби. И нашите медени уискенди и месеци (лятото) . И преди да скочите, не ни се е случвало да работим от 8-17 и да почиваме събота и неделя. С бебе или малко дете е трудно..
Общо взето, връзката не е изчерпана ако на теб ти пука и се стараеш.. И въпреки конфликта, отсреща срещаш ..не безразличи и същото.

# 93
  • France
Слънце, има и следродилна депресия при мъжете.

# 94
Едно здраво бебе не може да срине никоя нормална връзка.

# 95
Бебето, не е причина. Но често е стрес.
И разбираш, че любов и семейство не е само да получваш и да ти се случва както искаш.. А точно обратното. И ако не го осъзнаеш или ти идва в повече, абдикираш.

# 96
  • SF
Бебето не срива връзката, родителите го правят. Оправдават се с бебето и новия фокус. Истината е, че такива хора изначално не са имали страхотна комуникация, а общуването им се е получавало някак заради пеперудите в корема. Когато то си отиде,  с него си заминава и желанието да общуват. Общуването не е само говорене.  Аз с часове мога да си говоря с колежка, но това не ни прави във връзка.

# 97
ние просто не знаем как да разговаряме.
Знаете, но не искате или по-скоро сте решили и двамата, че не си струва да направите усилието да замълчите, а вместо това има избухване и се замеряте с остри думички. Ти всъщност търсиш единодушие че връзката ви е изчерпана или съвети как да си заздравите отношенията? Досега казваш само как той бил такъв-онакъв. А ти нещо готино за него правиш ли и той как реагира?

# 98
Ефибуш, не искам да се разделяме поне засега, искам да опитаме да заздравим връзката си и чак след това ако видя че въпреки всичко нещата пак не се получават, ще видя. Никъде не съм твърдяла че само той е виновен, аз също имам вина че в скоро време не съм правила нещо мило за него, както и той, преди ми правеше малки и мили жестове. Иначе той ако има нещо негово любимо за хапване и секс ще е свръх доволен. 😀

# 99
Ако иска да правите секс, правете повече.

# 100
  • Най-красивата страна
Само и е до секс ....
Той дори не иска да излезе с нея и с детето на разходка...
Къде са вниманието ,интереса към нея и детето,общуването..
Откъде да дойде желанието за секс...
Аз смятам,че той е човека,който трябва да се постарае,за да се запази семейството и връзката да бъде пълноценна.

# 101
  • София
Той също трябва да се постарае, но тук тя търси помощ. Ако стои и чака на него, просто няма да има промяна. Неговата отговорност няма да я грее.

# 102
  • SF
Ако иска да правите секс, правете повече.

Ако той иска?? Или ако тя иска?
Аз това обслужване и услужване не го разбирам.

# 103
  • France
Можете ли да седнете и да си поговорите? Да му кажеш това, което пишеш тук?

# 104
Ами пробвала съм и уж той разбира ама ама започва да говори какво сз не правя как се държа и все гледа към мен да обърне нещата.. Ама уж ме разбирал и знаел и той къде има вина. Ама аз и на него съм му казвала че с това кой крив, кой прав до никъде няма да стигнем. Иначе това за секса, трудна работа трябва да е докато малката спи а аз така не мога да се отпусна и той това го усеща и се изнервя, има и моменти в които я оставяме нанякоя баба да я гледа тогава положението е по-добре, но и сексуалния ни живот куца, то и заради това според мен като няма близост и повечето караници и проблеми  идват от това.

Последна редакция: вт, 20 юли 2021, 10:43 от 🌔Слънце и луна🌒

Общи условия

Активация на акаунт