Кога връзката е изчерпана?

• 18 167
  • 349
  •   1
Отговори
# 15
В трудни ситуации се разкрива истинската същина на хората. Ситуацията ви е класическа. Често семействата се разпадат именно след раждане на детето, защото тогава отговорностите и за двамата нарастват рязко. А хората не са подготвени за тях. Ако има желание и от двете страни, могат да се изгладят нещата. Но ако единият упорства и си държи само на своето – загуба на време и енергия единствено.

# 16
Ами и аз това вече се питам или аз стм го провокирала до такава степен, че да се промени така или винаги си е бил такъв а аз просто не го познавам. Ами като цяло той само на работа ходи като се прибере обърне малко внимание, поиграе си малко с детето и това е пие бира и гледа някакви филми, мен това ме дразни, че няма някакви цели, а само едно и съшо прави, преди детето никога не е избухвал винаги е бил спокоен а сега през ден се ядосва и вика, обиждал ме е също така и аз не мога да си замълча и аз започвам да викам и дс обиждам за това си помидлих че това може да спадне към токсични връзки. Вярвам че ако двама човека се обичат ще намерят някакъв път един към друг и със старание и от двете страни нещата ще се оправят, но проблема е че вече не съм сигурна обичаме ли се и дали бещата до талва степен са отишли на отчуждение, че няма връщане назад.

# 17
Много силни думи използваш - изчерпана връзка. През описаната от теб ситуация преминават повечето от семействата, да не кажа всички. Това е преумора, недоспиване, тревоги покрай детето , липса на време и обикновенно и на средства. Пълна промяна. Ти си изнервена и изморена, но и мъжът ти е човек. Бъдете по диалогични, ще се оправят нещата .
Стисни малко зъби, като се върнеш на работа и детето малко порасне нещата ще се нормализират. Намирайте малко време само за вас двамата, ако може някой да гледа детето, отидете на ресторант или просто се разходете. И това ще мине, трудно е и повечето двойки не издържат на това напрежение и стрес.

# 18
  • София
Скрит текст:
Ами и аз това вече се питам или аз стм го провокирала до такава степен, че да се промени така или винаги си е бил такъв а аз просто не го познавам.
Ами като цяло той само на работа ходи като се прибере обърне малко внимание, поиграе си малко с детето и това е пие бира и гледа някакви филми, мен това ме дразни, че няма някакви цели, а само едно и съшо прави
Скрит текст:
, преди детето никога не е избухвал винаги е бил спокоен а сега през ден се ядосва и вика, обиждал ме е също така и аз не мога да си замълча и аз започвам да викам и дс обиждам за това си помидлих че това може да спадне към токсични връзки. Вярвам че ако двама човека се обичат ще намерят някакъв път един към друг и със старание и от двете страни нещата ще се оправят, но проблема е че вече не съм сигурна обичаме ли се и дали бещата до талва степен са отишли на отчуждение, че няма връщане назад.
Какво значи няма никакви цели, ти какво искаш да прави след работа? Влезли сте в коловоз (това не е токсична връзка) а тая бира всеки ден и въргаляне по дивана пред ТВ хич не ми харесва. Помага ли в домакинството, на теб обръща ли ти внимание и ако да  - достатъчно ли или чат пат?

# 19
мен това ме дразни, че няма някакви цели, а само едно и съшо прави
А ти какво правиш, какви са ти целите?

като цяло той само на работа ходи като се прибере обърне малко внимание, поиграе си малко с детето и това е
Пробва ли да му даваш конкретни задачи? Да сложи масата, да прибере митите съдове от миялната/сушилката по шкафовете, ей такива неща?

Биричката и филмите и на мен не ми допадат обаче.

# 20
  • Най-красивата страна
Връзката е токсична,когато единия е подложен на психически и или физически тормоз.Обикновено жената е жертвата.
Връзката е изчерпана или когато няма никакво развитие-примерно 5-10 години двамата партньори живеят ден  за ден и няма ни брак-той не е задължителен,но няма деца и няма и желание за такива,няма общи планове...Обикновено в такава връзка жената чака и се надява и накрая се оказва,че си е пропиляла най-хубавите години..
Или семейство с деца,но двамата вече нямат никакъв интерес един към друг,не гледат в една посока,не могат да се понасят,живеят в постоянни скандали,често мъжът има и паралелна връзка...

# 21
Ясна ми е ситуацията. И ние минахме през някакъв по-тежък период след раждането на детето. Особено като беше бебе, мъжа ми не смееше да го докосне, какво останало памперси да сменя или нещо такова. Тогава помощта му се изразяваше да върши домакинските неща, а аз бях поела изцяло бебето. Даже в един момент се притесних, че няма да изгради добра връзка със сина си. Но постепенно като порасна детето, нещата се подредиха, иградихме режим, напаснахме битовизмите. Сега детето е лепнато за него от като се върне от работа докато си легне, чак мира няма човека Joy Та, мисълта ми е, че отнема време да се напаснете в новата роля на родители, особено ако и бебето е по-ревливо и неспящо, може да бъде доста натоварващо и за двамата. Но ключа е да говорите, да обсъждате, всеки да си каже какво го мъчи и да се опитате спокойно да се разберете без крясъци и обиди. Трябва да осъзнае, че с викане и обиди особено нищо няма да постигне, освен да те отчужди още повече и да стигнете до раздяла. Поговори сериозно с него, обясни му честно как се чувстваш и какво в поведението му не ти харесва. Извърви ти своите пет крачки към него, а той ако все още те обича, ще извърви и своите пет. Дай си някакъв мислен период за себе си, да видиш дали ще има промяна в отношението.
 И още нещо много важно - мъжете искат да им се казва в прав текст какво искаш от него да свърши. Примерно, искам един час да водиш детето на площадка след работа, искам да хвърляш боклука и да пазаруваш и тн. каквото там ти липсва като помощ от него.
 Другото, което е, не знам на каква възраст е бебето/детето, но ако имаш възможност поне за час-два да го оставяш на някоя баба или дядо и да си почиваш малко през деня или като спи на обяд да не вършиш домакински неща, а само да си почиваш. Това също ще ти помогне да реанимираш малко от грижите.
И двамата сте под стрес в момента. Аз бих дала някакво време, примерно докато свърши майчинството, за да видя как ще се развият отношенията, дали ще има промяна към по-добро, но пак трябва да си говорите и да обсъждате всичко. Ако няма комуникация и желание за компромиси и от двете страни, пиши го свършило.

# 22
Вени все жената жертвата,а мъжът е лошият според теб май Grinning  Много е страшна 1 бира след работа в къщи.Ти сега нали не ходиш на работа?Той те издържа и теб и детето,връща се от работа,вижда детето и сяда да си почине с 1 бира какво толкова ? Почините му дни какво правите?Какви цели искаш да има?Целта ви е да си гледате детето,да ходите на работа,на почивки и т.н нормален живот с всичките му битовизми.Ти какви цели имаш и какво очакваш от него?И той може да каже същото за теб - не ти се прави секс,не му обръщаш внимание.С дете нормално е грижите да са насочени към детето,а не към теб все пак ти си възрастен човек.По-скоро сте в някаква моментна криза.Ако има някой да оставите детето и да отидете някъде на почивка за няколко дни мисля,че може да тушира доста напрежението.Все пак това  1 бира след работа не е повод за раздяла.

# 23
Помага в домакинството когато аз му кажа да направи нещо иначе сам да направи нещо се случва рядко, но примерно вдига масата, когато аз трябва да свърша нещо или да се изкъпя я гледа малката, ами имаме възможност да у
Излизаме за малко и я оставяме малката имаме баби, които помагат, но даже и като излезем двамата все се зачекваме за нещо и това ме кара да се замисля дали изобщо още се обичаме  или просто си търсим за какво да се захванем.

# 24
Много си се напрегнала, седни изпии и ти една бира , гледай някой филм.

# 25
даже и като излезем двамата все се зачекваме за нещо и това ме кара да се замисля дали изобщо още се обичаме  или просто си търсим за какво да се захванем.
Натрупвате напрежение и избива в някакъв момент. Не ми звучи като да се дразните един на друг, а нещо извън дома да ви дразни и избива срещу най-близкостоящия. Затова ти казвам, вижте откъде е напрежението и как можете да го свалите, преди да го 'приберете вкъщи'.

Бринари, абе на тебе все ти пречат неработещи жени, аман вече.

# 26
Той не пие 1 бира ами по 1-2л. На ден в почивните дни последно време той пак нищо не прави аз излизам с малката другия месец ще стане на 1 година. Дано да е момента криза ама продължава вече месеци и не знам вече как да подхождам с него и да говорим, като тръгнем да говорим за такива теми и той почва да се оправдава и прехвърля вината на мен аз по същия начин и се въртим в омагьосан кръг. Аз съм му казвала че ако все гледаме кой крив кой прав до никъде няма да стигнем. И на мен ми е хрумнало за почива за 1 - 2 дни някъде само двамата, но все още кърмя и малката е и предимно още на кърма и няма как за повече от 4-5 часа да я оставя...

# 27
  • Най-красивата страна
Нормално е да изпие една бира след работа.Да изпива по 2л.бира-не.
През почивните дни би трябвало да обърне внимание на жена си и на детето и най-нормалното нещо е да излезе с тях.
И в този случай-да,мъжът е виновния.

Има случаи ,когато връзката е токсична и по вина на жената-ако например е някоя пияница,комарджийка,мърла или развратница.
Обаче много по-често е по вина на мъжа.

# 28
Моя мъж пие по бира всеки ден след работа, а след това 1-2 ракии. И секс иска всеки ден даже.

# 29
  • волно калдъръмче
Не е за едната бира и почивката му, а заради това, че според него тя няма нужда от почивка или споделено време. Докато той си взима полагаемото му се, тя продължава да е отдадена на дете, дом и мъжови нужди. Примерно, ако не е успяла да му просне гащите през деня, сега е момента да му даде детето и да се разшета. Няма начин да прекарат свободното време приятно, ако тя не се опретнала през деня да свърши всичко барабар с грижите по бебето. Каталясала и изнервена жена освен да се драка, друго не може да прави. Ако я натиснат и за секс, може да стане и революция.

Като гледам, типичния семеен модел - той за себе си е най, жената да се оправя.

В един момент жената тръгва на работа наравно с него, а той още не знае как се отваря верото.

Общи условия

Активация на акаунт