Кога връзката е изчерпана?

• 18 183
  • 349
  •   1
Отговори
# 30
  • Great Britain
Говорим за връзка, която е затънала в битовизми, има постоянно заяждания и дразнене, караници, малка близост, нарушена комуникация, ниска търпимост и изнервеност и от двете страни.
Това е напълно достатъчно описание на почти изчерпана връзка.Въпрос на време е до пълното и изчерпване.

# 31
  • волно калдъръмче
Няма да е изчерпана, ако жената реши да е удобна в името на семейството. Много жени го правят и за благодарност накрая им се обяснява как те нещо не са наред.

Мъж да ми изпада в летаргия след работа... Ами когато и жената тръгне на работа, къщата на главите ли да им падне, ако и тя подгъне крак с питие в свободното си време?

# 32
Бил си е мърдица и сега вече не смогва да се преструва. Много мъже са така, не е чудо невиждано.

# 33
Здравейте,когато в една връзка се чувствате нещастна, неразбрана,самотна,липсва уважение,подкрепа,нежност, внимание и компромисите са големи и все от ваша страна,ето ви категоричен повод за раздяла.Сега дали да си тръгне човек, особено като има и детенце ,по трудно се взема решение,но все пак не бива да ставате заложник на детето, защото растейки то ще разбере,че нещо не е наред и саможертвата става излишна.

# 34
За мен една връзка е изчерпана, когато единия или двамата вече спрат да се интересуват един от друг - не си говорят, не се слушат, предпочитат компанията на приятелите или колегите. Няма желание за компромиси, все им е тая ... Това не е връзка.

# 35
Вижте аз стм далеч от това, че само той е виновен, според мен в една връзка кигато има проблеми и двамата имат вина, аз също съм го предизвиквала, също така като човек съм по-критична, по-нетърпелива понякога и припряна, но си признавам грешките а той като направи нещо все казва да аз така направих АМА ТИ... И това мен ме вбесява, добтр баща е и много обича малката след като родих пъреия месец също много ми помогна първите 15 дни като беше в отпуск докато аз кърмеш 24/7 той ми носеше храна вода, приспиваше я, сменяше й памперси и беше супер, но след това като тръгна о на нова работа все е изнервен и уморен...

# 36
Ок, новата работа му внася още напрежение към грижите за бебе. Особено около годинката е труден период като прохождат и проговарят. Но това не оправдава нежеланието му да вникне в твоята гледна точка. Затова и написах, че комуникацията между двамата е ключова, а освен това и умението и желанието да разбереш наистина какво ти казва другия. Ако това ви липсва, не е добре работата. Все пак може да опиташ още малко време, предвид бебето, за да знаеш, че си положила всички усилия да ви се получи. Ако нещата не се променят за година примерно, поне ще знаеш, че си направила всичко възможно и съвестта ти е чиста. Децата са много адаптивни, така че детето ще свикне и с евентуална раздяла, не бива да стоиш само заради детето, ако ти лично не си ОК с нещата между вас.

# 37
Слънце и луна, по описаното нито си в токсична връзка, нито в изчерпана. Стреса ви идва много си мисля, по емоционали сте.
Ако върна лентата назад, хем трудно дойде мечтаното дете и го чакахме с нетърпение, но първите години бяха кошмар.
Особено майчинството. Имах чувството, че ще откача..Сама си говорих. Уж подготена, а не бях.
Много семейства се разпадат в този период, но много и оцеляват.
По-малко обвинения и повече наблягай на това от което имаш нужда.

# 38
  • София
Той не пие 1 бира ами по 1-2л. На ден в почивните дни последно време той пак нищо не прави аз излизам с малката другия месец ще стане на 1 година. Дано да е момента криза ама продължава вече месеци и не знам вече как да подхождам с него и да говорим, като тръгнем да говорим за такива теми и той почва да се оправдава и прехвърля вината на мен аз по същия начин и се въртим в омагьосан кръг. Аз съм му казвала че ако все гледаме кой крив кой прав до никъде няма да стигнем. И на мен ми е хрумнало за почива за 1 - 2 дни някъде само двамата, но все още кърмя и малката е и предимно още на кърма и няма как за повече от 4-5 часа да я оставя...
Значи почивните дни ти разхождаш бебето, а той вкъщи си порка по цял биричка и докато си легне е опукал една двулитровка? Ето това вече е проблем (типът поведение). Вероятно има неща които не си видяла или не си искала да видиш преди да забременееш. А може и да е от хората, които докато се размножат са най-грижовните мъже и после вече си показват истинското лице. Като спреш да кърмиш остави бебето на бабаите и отидете някъде поне за 4-5 дена. Ако той сам не поеме инициатива да се промени няма кой да го накара.

# 39
Тогава, когато започнах да се преструвам, че спя, когато той идваше да си ляга. Изчаквах го да заспи, светвах отново лампата и четях по цяла нощ книга след книга, само и само да избяга съзнанието ми поне за няколко часа от атмосферата на студенина, злоба и конфликти, която тегнеше у дома и дори децата стъпваха на пръсти.
После трябваше наново да ги уча да се радват на живота и да вдигат шум без страх.

# 40
Пукането на бира..2-3 на ден никак не са проблем. Проблем е начина на общуване. Всъщност, желание за разговор, не на тема битовизми и бира е добра основа. Когато тръгнеш с бутонките, винаги рефлектира върху теб. Личен опит.

# 41
Галон бира ежедневно е пияндурщина.  Трябва да е безупречен във всяко друго отношение, за да компенсира пияндурщината.

# 42
  • София
Проблемът с галон бира дневно е в типа поведение и манталитетът на елемент, който има такъв навик, а не че е кой знае какво като количество алкохол, изпито за примерно 6-7 часа. Фактът колко е вредно за здравето го оставям на страни. После детето като порасне - пак се явява пролем - каквъв модел на поведение му се представя за нормален? Мама в кухнята, тати на дивана с бирата и дистанционното и караници.Weary

# 43
Проблемът с галон бира дневно е в типа поведение и манталитетът на елемент, който има такъв навик, а не че е кой знае какво като количество алкохол, изпито за примерно 6-7 часа.
Да, ама това е твърде абстрактно за мъжкия мозък и мъж с въпросния манталитет никога, ни-ко-га няма да го схване. Ще приеме, че се говори за количество и качество и ще почне бирата не е алкохол.

# 44
  • София
Проблемът с галон бира дневно е в типа поведение и манталитетът на елемент, който има такъв навик, а не че е кой знае какво като количество алкохол, изпито за примерно 6-7 часа.
Да, ама това е твърде абстрактно за мъжкия мозък и мъж с въпросния манталитет никога, ни-ко-га няма да го схване. Ще приеме, че се говори за количество и качество и ще почне бирата не е алкохол.
В общи линии тя почти не е алкохол, но манталитетът цял ден с чаша биричка и нищоправене си е сериозен проблем, ако ще и с минерална вода да я замести.

Общи условия

Активация на акаунт