Кога връзката е изчерпана?

• 18 187
  • 349
  •   1
Отговори
# 60
И 1-2 литра бира на ден не са много.. 4 бири, голяма работа - казваш му: "Виж, мило, аз цял ден съм с детето, треперя всяка секунда, не мога до тоалетната да отида спокойно, та искам вечер 30 минути за себе си" ... И си ги взимай. Готвене - поръчка или готвиш една мусака като за поделение от казарма и ядете цяла седмица. Чистене - уикенда като си е вкъщи, може и той да изчисти за час. Изискваш да имаш сушилня, миялна, робот за почистване. И вечер, като заспи бебето, пуснете си някой филм, пийнете си и тн и правете секс. Съжалявам, но за мен това беше спасението от напрежение, цупене и малки кавги... Достатъчно секс и да си кажеш какво да върши - аз съм казала и ми се помага много.

# 61
Връзката е изчерпана, когато се разминавате, като мъртъвци вкъщи и не се забелязвате.  Вашето е по- скоро трудности в ежедневието, с които трябва да се справите. Дори когато се карате има емоции и все още нещата не са счупени до край.
По- скоро е момент през, който преминават всички семейства.

# 62
Ако положиш някаква грижа за себе си през деня- релаксиращ масаж, плуване или друго, стабилизираш емоционалното си състояние, може да преминете през това по-позитивно.
Но, според мен трябва и да изясниш защо се връща от работа нервен, намръщен или ядосан. Дано да е само от работата.

# 63
Darsia определено мисля да започна нещи да правя като спорт или нещо за себе си, мисля че ще ми се отрази добре а, доколкото за другото, не мисля че ми изневерява, защото само на работа ходи, никъде другаде, отива и се връща веднага след работа а на работното място работи с мъже.

# 64
Мой съвет, фокусирай се върху странични неща, не задълбавай..... ,когато децата са малки,всички минават през тея неща, с времето нещата се уравновесяват и влизат в някакви коловози. Важното е да намериш, за теб нещата, които те радват и ти дават сила.

# 65
Изчакай. Дистанцирай се и изчакай. Не си навивай на пръста да вземаш решения в момента, не го натискай да говори. Просто се дистанцирай все едно го няма. Прави нещо за себе си и детето си и го остави него настрана. Без да дуднеш.
В такива моменти мисля, че това е най-доброто за всички. Решението ти ще дойде само когато назрее.

# 66
Мой съвет, фокусирай се върху странични неща, не задълбавай..... ,когато децата са малки,всички минават през тея неща, с времето нещата се уравновесяват и влизат в някакви коловози. Важното е да намериш, за теб нещата, които те радват и ти дават сила.

Абсолютно съгласна. От себе си ще добавя, спрете да се фиксирате върху дребни дразнители, като пиел бира(или ходел за риба, ядял месо, не си казвал вечерната молитва, гледал мачове, не плете, не ви скицира с молив докато спите).
Не съм чела още мъже да се оплакват как жените им опоскват по пет шоколада, десет кафета, и една тава баница (знам, знам, никоя от вас не го прави), губят часове дневно в гримиране, прически, козметички, маникюри, тъпи сериали, пилатес; превръщането на майчиството в идеология, култ и професия; клюкарене с приятелки по телефона…форуми - все зависимости (айде, да не се лъжем), които биха пречели на комфорта на другия партньор, ако беше vice versa.
Оставете ги да дишат и спрете да ги моделирате. Дайте им право да се порадват на живота така, както те смятат, че е правилно, а не както новоизлюпените обществени норми са рекли. Гушнете се в него, до него, за филм вечер и се опитайте да сте другарче, а не съдник, който му търси кусурите - може и да откликне. Не му бъдете враг, ако искате да ви приеме за партньор.
Гадно пиянство и гаден пияница(да не стане някое объркване) всички знаем как изглежда, стига чупки и фалшив морал, освен ако не ви кефи да си вехнете сами, разбира се.

Последна редакция: пн, 19 юли 2021, 05:08 от Aerin

# 67
Дайте им право да се порадват на живота така, както те смятат, че е правилно, а не както новоизлюпените обществени норми са рекли.
Новоизлюпените обществени норми са точно да пие биричка, вместо да кове по покрива на плевнята.
Хубаво, жената няма да се гримира, да клюкари и прочее други 'грехове', ама ко прайм, като спре и да готви?
Айде всеки да си знае неговата работа, а ако не му достига работа - да помогне на другарчето.

# 68
Аз разбрах, че връзката с бившия ми мъж е изчерпана, когато няколко месеца наред между нас имаше неразрешим проблем. Говоря за истински, сериозен проблем, който ме е измъчвал ежедневно, а не кой какво изял / казал. Преди това не сме се карали относно битовизми, въобще бившият ми мъж беше лежерен и лесен за съжителство на ежедневно ниво. После прочетох в някакви специализирани сайтове, че ако между двама души има сериозен проблем и той продължи 1 година, логичния развой е раздяла.

Почне ли човек да е трайно нещастен за да крепи "връзка", трябва да се разделя.

Не мога обаче да определя за кого какво значи сериозен проблем. Хората сме много различни.

# 69
  • Най-красивата страна
Повечето жени работят,а след работа готвят,чистят и перат,гледат си децата вместо да се наливат с бира на дивана.И пак отделят време за грим,прическа и маникюр.Защото няма да отидат на работа изглеждащи като Пепеляшка.
Майчинството си е вид работа и изобщо не е за подценяване,първите години на детето са изключително важни.
Свободното време е мираж,ако детето е бебе и няма баби да помагат..
А висенето във форума не бих го сравнила в никакъв случай с битовия алкохолизъм.
Защото да се наливаш с по два литра бира всеки ден е точно  това.И не е нормално.

Аз не познавам нито еин мъж,който да го прави ежедневно.

На детската площадка виждам татковци,които се връщат от работа и идват направо там.Сменят майките,играят с децата...
През почивните дни виждаме много семейства в парка ,татковци бутат количка или носят дете ,,на конче,,.
Аз лично не мога да си преставя съпругът ми да не иска да излезе с мен и детето....

# 70
Бирата е много коварна, точно защото много хора не я мислят за алкохол.

# 71
Пак ли драми за 2-3 изпити бири? Някои хора като нямат проблеми просто си търсят да си създават такива.
 Хубавото на бирата е, че можеш да се направиш качествено вечерта и на сутринта почти да нямаш никакъв махмурлук. За това я предпочитам още от едно време. Нормално е всеки човек да търси начин за релакс след работния ден, при всеки е различно- кой гледа/играе футбол, кой се налива с бира, компютърни игри, фитнес, сериали при жените. Вместо да се фокусира върху тези дразнещи нея неща може по същия начин да изисква мъжа и да и осигури време вечерта половин един час- дали да гледа сериал на спокойствие, дали да пие чаша вино/чай/кола със съседката/приятелка, дали да иде да се разходи някъде. Вместо да задейства драматичния театър за мъжа си като го види с бирите, да му каже "няма проблем, сипи си, ама гледай детето през това време, аз излизам или ще правя нещо друго". С две три бири няма да стане неадекватен, ако успее да го приспи даже ще е съвсем ок. И така хем вълкът сит, хем агнето цяло, без драми, истерии и изчерпани връзки....

# 72
Казах ли ви Grinning

# 73
Ние с майките редовно си пиехме биричка привечер на площадката.

# 74
За бирата, и моето мнение е,че е много за ежедневна консумация. И аз обичам да си пийвам /докато чета форума Joy / за разпускане като приспя детето. Ама пия една чаша вино или една бира или сайдер.
Няма лошо в едната бира дневно, проблема е в отношението на мъжа - все едно жената му е длъжна, а той само на работа и после айляк. Трябва да му се обясни /спокойно, без нервничене, че мъжете много се дразнят/, ама категорично да разбере, че подобно поведение на незаинтересованост и летаргия, не е приемливо и авторката няма да го търпи дълго. Ама в прав текст да му се каже, дано вдене и си отвори капаците.

Пак ли драми за 2-3 изпити бири? Някои хора като нямат проблеми просто си търсят да си създават такива.
 Хубавото на бирата е, че можеш да се направиш качествено вечерта и на сутринта почти да нямаш никакъв махмурлук. За това я предпочитам още от едно време. Нормално е всеки човек да търси начин за релакс след работния ден, при всеки е различно- кой гледа/играе футбол, кой се налива с бира, компютърни игри, фитнес, сериали при жените. Вместо да се фокусира върху тези дразнещи нея неща може по същия начин да изисква мъжа и да и осигури време вечерта половин един час- дали да гледа сериал на спокойствие, дали да пие чаша вино/чай/кола със съседката/приятелка, дали да иде да се разходи някъде. Вместо да задейства драматичния театър за мъжа си като го види с бирите, да му каже "няма проблем, сипи си, ама гледай детето през това време, аз излизам или ще правя нещо друго". С две три бири няма да стане неадекватен, ако успее да го приспи даже ще е съвсем ок. И така хем вълкът сит, хем агнето цяло, без драми, истерии и изчерпани връзки....

Точно, ако той иска един час след работа спокойствие, следва, за да е справедливо, да осигури и на жена си един час. Проблемът е там, че подобен типаж мъже веднага ще каже "ама аз съм по цял ден на работа и съм изморен, а ти си си вкъщи и само се разхождаш и се моткаш". И ето ти го скандала, заради неразбирането, неуважението, липсата на комуникация, емпатия. Пък може и по-дълбоко да пробва да удари, примерно да започне да дудне как това или онова не е достатъчно чисто и жената само мързелува по цял ден, пък той, милия, се претрепва от работа, за да издържа семейството. И такива манипулатори ги има доста. Масата мъже възприемат жена по майчинство като детегледачка+домашна помощница. А масата жени не са склонни да търпят подобно отношение към себе си и връзката приключва. Там е понякога разковничето.

Общи условия

Активация на акаунт