Кога връзката е изчерпана?

• 18 221
  • 349
  •   1
Отговори
# 285
  • France
Светът е пълен с трагедии. Какво общо имат те с младите майки и техните новородени?

# 286
Не е лесно с дете наркоман, така е. На мой познат дъщеря му почина на 17 от свръхдоза. Голяма мъка и най-вече ярост виждах тогава и в него, и в жена му. Но децата наркомани не са нормата, напротив, повечето тийнейджъри, с които ми се налага да общувам са си доста самостоятелни и будни деца... Да, мислят си, че знаят всичко, но и ние сме били такива. Аз за жалост не успях да обикна баш бебешката фаза при децата - след 6тия месец става, преди това може и само на снимка да ги гледам.

# 287
Който не е виждал  и няма въображение да си представи ридаеща майка на наркоман, може и да мисли, че едни колики са проблем. Ако някой е родил, за да отбие номера, може и да са му тежки зъбките, коликите и т.н., но останалите предпочитат да се наслаждавате на първите години на детето, както писа една дама горе.
Аз съм сигурна, че на майката на наркоман ѝ е безкрайно тежко, но все пак, масата тийнове не са наркомани. Тук си говорим за нормални хора и деца, не за изключения. Наслаждаването на годините с детето с нищо не променя умората. И двете неща са валидни.

# 288
Познавам само една жена, която мрънка колко тежко и е било през първите години на децата и, всички останали са от наслаждаващите се. Безсънието е гадна работа, но поне при бебетата е по хубав повод и е временно. Случвало ми се е наркоманска майка да ми ревен в кабинета, та в чудо се видяхме докато я успокоим. Още ми държи влага. Братът на мой добър приятел също го закъса, та с години го държа, до ефективна присъда стигна и чак тогава се откачи. Толкова болка и на гробищата не съм виждала. Това са хора, които гледат как детето им умира по малко всеки ден, а вие мрънкайте за недоспиване от колики и зъбки. Сигурно наркоманските родители са ги пропуснали тия неща със зъбките и коликите, а си и спят спокойно и не се терзаят дали детето ще се прибере или утре ще го намерят в някоя канавка. Никой не е застрахован от проблеми с пораснали деца, ама нека самонадеяните да дърпат дявола за опашката.

# 289
Разбира се, че никой не е застрахован. Това не пречи да живееш нормално и да си харесваш живота. Имах много кротки и разбрани бебета. Сега малката е на 15. В пъти  по-лесно ми е. Е, лази ми по нервичките, че все е неразбрана и неоценена и току се сдобие я със зелен, я с лилав кичур, ама това да е.

# 290
И аз като Уиш се наслаждавам на живота. То пък един живот да живееш в постоянен стрес и страх, Ами ако детето стане наркоман, ако го хване рак, ако, ако...като са били бебета ми е било тежко, сега ми е в пъти по-леко и приятно. Надявам се всичко лошо да ми е зад гърба. К

# 291
  • France
Аз пък само в този форум съм "виждала" майки на еднорози (здрасти, Уиш)
Между другото, лишаването от сън е изтезание, подсъдно от женевската конвенция.

# 292
Кой ви пречи да се наслаждавате на живота!? Казах ви да не го играете многострадални Геновеви за това, че сте изгледали по 1-2 бебета и да не разправяте как с порастването на децата проблемите изчезвали. На някои такива проблеми им стоварват на главата, че зъбките и коликите им изглеждат бял кахър.

# 293
  • France
Пожелавам ти едно бебче в най-скоро време. Лесно се разтягат локуми като нямаш личен опит. А в момента точно това правиш.

# 294
Фил, без бой си признавам, че бях късметлийка и гадините бяха еднорози. Ама сега се стараят да компенсират.

123, признаването, че има трудности на даден етап, не означава правене на Многострадална Геновева. Просто констатация на обективен факт.

# 295
Пожелавам ти едно бебче в най-скоро време. Лесно се разтягат локуми като нямаш личен опит. А в момента точно това правиш.
На фона на един куп неуспешни процедури с всичкия съпътстващ стрес около тях и риска никога да нямам деца, оплакванията ви от колики и зъбки са ми смешни, да кажа по-силна дума. Има една приказка, че има хора, които си мечтаят за това, от което ти се оплакваш. Аз може личен опит да нямам, но имам наблюдения. В обкръжението си имам само една многострадална Геновева, всички други възприемат първите месеци от живота на децата си като нещо, през което е нормално да се мине.

# 296
123, искрено ти желая да преодолеете всички проблеми и скоро да имаш дете. Но проблемите ти не са основание нито да вменяваш вина на тези, които имат деца, нито да им начукваш канчетата за неща, за които не си била в техните обувки.

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 19:30 от Анонимен

# 297
Благодаря! Не вменявам вина на никого, споделям наблюденията си. Около мен е бъкано с майки и само една е мрънкала колко и е било тежко.

# 298
Като се обърне човек назад, не изглежда чак толкова тежко, но когато е нагазил до подмишниците в ситуацията, нормално е да му дойде нанагорно и да изреве поне от време на време.

# 299
Тук има няколко майки, при които тези грижа са в миналото, но ги представят като супер, хипер, мега трудност. Това са нормални неща, ако изискваха някакви свръх усилия, щяха да се случават на малцина.

Общи условия

Активация на акаунт