Седмокласници 2020/2021 - Второ класиране - (19.07 - 25.07)

• 61 253
  • 923
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Момичета, нали и утре може да се записва след второ класиране? Нямаме имунизационен паспорт,  ОПЛ е втора смяна днес, а и имам ангажимент по-късно. Синът твърди, че било до утре и всички се били записали, а аз мисля, че и утре може. Освен да звъня в училището и да питам.

Кали, сега ще ти пратя ЛС.

# 481
  • София
Момичета, нали и утре може да се записва след второ класиране? Нямаме имунизационен паспорт,  ОПЛ е втора смяна днес, а и имам ангажимент по-късно. Синът твърди, че било до утре и всички се били записали, а аз мисля, че и утре може. Освен да звъня в училището и да питам.

Кали, сега ще ти пратя ЛС.

Днес и утре е записването.

# 482
  • София

Не съвсем, къси клечки точно по Мат. се намират.

Например математичката на профил Биология 11 клас. Сред децата има избрали и профил Математика, тя им е предала (знам го от първо лице, тоест от ученика, приятелско дете, понеже дъщеря ми му решаваше неведнъж задачи от профилиращата мат) производни на тригонометрични функции, материал от профил, без преди това да е предала множество формули от тригонометрията в частта  задължителна подготовка. Детето натисна родителите си за уроци за догодина с обяснението, че доста негови съученици  са ходели на такива и в 11-ти, за да се справят.Отделно е скачала от цвят на цвят, днес примерно уравнение на елипса, утре  теорема на Безу, вдругиден - лимеси, а после - сечения... В същото време две познати дечица от СХН в 8 клас  пък са адски доволни от преподавателя си.
Тук ще те опонирам,  защото явно не са ти ясни някои неща от ООП и ПП по Математика за 11 клас.
1) Формулите по Тригонометрия в ООП се изучават в края на 2 срок, а граници на тригонометрични функции в ПП в началото на 2 срок. Понеже изминалата учебна година беше първата по новата програма,  логично е колегата да не  го е съобразил.
2) Трите модула по ПП задължително  в 11 клас се водят  Паралелно, не Последователно (нарочно акцентирам с главни букви). По този причина децата учат 4 различни части по математика в седмицата. Затова ти си е сторило, че скача от Безу  на сечения.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 12:15 от ganis

# 483
  • Варна
Пух, по-назад в темата на няколко пъти коментирахме какво представлява извадката на баловете след второ класиране. Ще опитам да обясня пак:
- ако участвалите във второ класиране са имали заявени като по-предни желания паралелки, за които не им е стигнал балът, или в които не е имало незаписали се, тогава системата ги прекласира на същите места.
- ако въпросното прекласирано дете е било с бал 200 и е било прието на първо класиране в паралелка, за която минималния бал е бил 100, то в тази паралелка след второ класиране ще излиза, че минималния бал е 200 - т.е. този на прекласираното дете.
- респективно - максималният бал след второ класиране е този, с който е било дете, участващо във второ класиране, и по всяка вероятност, което не се е придвижило напред в желанията си.

# 484
begbie, на нас ни поискаха да покажем служебната бележка от старото училище с резултатите от НВО. Погледнаха я и ни я върнаха. Само свидетелството остана при тях. На място се попълва заявление за записване и една декларация за защита на личните данни (дават ги на място). Това е всичко.

На нас ни дадоха служебна бележка за старото училище, че детето е записано на второ класиране ... и пак това уведомление не ставаше ли по служебен път ?!

# 485
rady_plovdiv, аз нямам предвид тази сл. бележка. Става въпрос за сл. бележка, издадена от старото училище (още преди да излезе първо класиране), в която е упоменат входящия номер на детето в ел.система на МОН и резултатите от НВО. Тогава директорката на старото училище каза, че може да ни я поискат в новото училище, затова да я носим при записване.

# 486
rady_plovdiv, аз нямам предвид тази сл. бележка. Става въпрос за сл. бележка, издадена от старото училище (още преди да излезе първо класиране), в която е упоменат входящия номер на детето в ел.система на МОН и резултатите от НВО. Тогава директорката на старото училище каза, че може да ни я поискат в новото училище, затова да я носим при записване.
Да, да, разбрах ... просто използвах поста, за да питам за тази бележка, тип уведомление за старото училище.
Помня че се коментираше, но не успях да намеря конкретния пост.

# 487
Извинявай, първоначално не разбрах. Аз попитах в старото училище дали трябва да я носим, казаха, че всичко се проследява електронно и не е необходимо.

# 488
  • Пловдив
Иланг в сайта на РУО има от мин година свободни места след 3то. Има единични бройки в мат с АЕ и НЕ. Има и през годината освободени по 1но, 2ве места.
Само здраве!

Явно гледаме разлчни файлове. В този, който аз имам от 2020, за трето има 1 място в МГ с АЕ за момиче, за след 3 класиране няма място с МГ.
2017, 2018, 2019 няма места в МГ за трето класиране.

# 489
  • София
Здравейте и благодарности на всички, които полагат усилия да поддържат и актуализират темата.

Относно третото класиране и аз имам въпрос,  в системата пише следното:
Цитат
За участие в трето класиране, трябва да се подаде ново заявление през системата онлайн. В него вие ще може да подредите нови желания за класиране само за паралелки, в които има останали след второ класиране свободни места.

Дъщеря ми е приета и записана по първо желание, но има едно по-желано училище, което е в друго РУО.
В този случай, може ли да кандидатства без да се отписва предварително? Ако я приемат, ще изтеглим документите непосредствено преди записването.

# 490
  • София
Здравейте и благодарности на всички, които полагат усилия да поддържат и актуализират темата.

Относно третото класиране и аз имам въпрос,  в системата пише следното:
Цитат
За участие в трето класиране, трябва да се подаде ново заявление през системата онлайн. В него вие ще може да подредите нови желания за класиране само за паралелки, в които има останали след второ класиране свободни места.

Дъщеря ми е приета и записана по първо желание, но има едно по-желано училище, което е в друго РУО.
В този случай, може ли да кандидатства без да се отписва предварително? Ако я приемат, ще изтеглим документите непосредствено преди записването.

Аз мисля, че няма да може. Системата е централизирана и я отчита като записана, изобщо няма да ви даде да редите места на трето класиране.

# 491
  • Някъде на край света
За Първа АЕ с НЕ!
Моята девойка се записа днес в същата паралелка. Искат оригинал на свидетелството за завършено образование и оригинал на служебната бележка с резултатите от НВО. Попълват се 4 документа на място. Всичко става много бързо.
Успех на децата!

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 11:48 от Buzzy

# 492
  • София
daniabc, щом е в друго РУО би трябвало да може.

# 493
  • В центъра на моретата

В списъка имам вече 14 деца, с превес на момченцата от София, даже две са в една и съща паралелка.
Варненки, къде сте? Пловдив? Другите?
Хайде, очаквам днес лавина от ЛС Hug

Kally May, отчитам се, че пуснах съобщение Laughing.
Невероятна си, огромни благодарности за отделеното време и за милите думи, за помощта, за поддържането и оформянето на  теми, които покрай силните емоции на пишештите, станаха доста!

Безкрайни благодарности и на Дидева за огромната подкрепа и помощ на такива като мен, на които  са им за първи път НВО емоциите.

Няма да пропусна и благодарностите си за всички пишещи, които споделяха опит, даваха съвети - без вас щях да съм наникъде.

Допълвам се: честито на приетите деца на второ класиране!

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 12:03 от zaek

# 494
аз не разбрах какво да пишем на лични на Kally May
къде е прието детето, или трябват и име, бал и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт