Седмокласници 2020/2021 - Второ класиране - (19.07 - 25.07)

• 61 266
  • 923
  •   1
Отговори
# 60
  • София
SunshineMery, мисля, че са ти прави разсъжденията.

# 61
Пиша ви и аз със свито сърце.Моят седмокласник също повече играе ,не четеме и повече навън.Иначе в петък госпожата го викна в училище и му връчиха грамота от къща "Иван Вазов"Сопот за прекрасното есе за бълг.език.А пък той още не може да повярва,че само той не е влязъл от целият клас в мечтаното училище. Вчера даже го видях и да плаче и след това дойде и ми каза,мамо ти си ми казала ,че мечтите се преследва,И аз искам ако не станат нещата на 2 класиране да отида на класиране. В един момент знам ,че рискува много ние ,не сме от София.Не се знае къде ще ни прати съдбата,Но коя съм аз да кажа не.След като едва тази година осъзнах и пораснах покрай него и дадох път на моята мечта,колкото и да ми е трудно.Благодаря на всички за милите думи,че ме подкрепяте ,че ще следвам.И пожелавам на всяко дете да намери своето място.Все пак утре е Илинден  в нашето семейство на почит,на този светъл празник преди 41 години са се омъжила родителите ми.Дано помогне всичко това и на дечицата ни.

# 62
  • Пловдив
Успех и от мен на чакащите своето училище

# 63
  • София
Благодаря за новата тема, Кали!

Писа, честито пораснало момче!

Нека всички очакващи да получат добри новини, колкото може по-рано!
Дъщеря ми си взе за баба си една христоматия с произведенията за 8 клас и една книга на английски - и двете да се счетат за учебници, защото английския не й е толкова добър, сега се труди над тях. Дразни ме малко тази енергоспестовност с христоматията, предпочитам да чете целите произведения, не съм сигурна какво разбира така, но нямам шанс за това, и в 7 клас не прочете целите произведения, май само бай Ганьо опита и се отказа.
От друга страна, англ. книга си е изцяло нейна идея и желание, така че оценявам, че все пак полага повече от необходимите усилия.

# 64
  • Варна
Кали, благодаря ти за грижите и старанието да ни събереш пак на сладки приказки! Flowers Hibiscus
Стискам палци на всички да сбъднат мечтите си още утре и да приключим сагата без третото класиране Simple Smile

# 65
Ех, Олив, добре те разбирам, наистина. Но едно време и ние сме били същите. И да ти кажа, енергоспестовността не е никак лошо качество - давам пример с голямата ми дъщеря. Сега, вярно, че е математик, но никога не е прочела и едно задължително произведение цялото. Никога, дори за НВОто. Пълен отличник е и в десети клас. За това, което я интересува (математика, информатика и физика) не се спира, ходи на допълнитени часове, чете странични книги, за това, което не я (всичко останало) - ами чете само, каквото и когато и трябва и след оценка на всички рискове какво ще стане, ако не учи Joy. Както казах, стратегията и работи, от първи клас до десети, безотказно. Учи в НПМГ, а там нивото е високо по всичко, просто, защото имат паралелки с разширено изучаване на кажи-речи всичко и учителите не си намаляват изискванията към другите профили. Пример - учи разширено НЕ. Като я накараш да ти преведе нещо ти казва - абе аз не го знам тоя език. Как така с незнание се изкарват седем шестици на срок и се взимат сертификати аз не знам, ама на. Аз лично смятам, че такова насочване на енергията в правилната посока е хубаво. Да, повечко книги на никой не са навредили, ама интересите и са другаде.
Малката ще прочете всичко, което си и дал, защото така трябва. Еее....питай ме какво и остава в главата след това. Същото, което и ако не ги чете. Даже понякога се чудя как може да са толкова различни. Та по-добре таргетирано насочване на вниманието с постигнати резултати, отколкото привидна прилежност със съмнителни такива.

# 66
  • София
Pisa, ЧРД, страхотна торта!

Стискам палци на ръце и крака за всички, които чакат второ класиране. Дано се получи точно това, което е най-добро за децата ни. Успех!

# 67
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Желая успех на всички чакащи второ класиране!

# 68
  • Пловдив, Раковски
Здравейте, момичета! Ние сме от чакащите второ класиране. Днес като влезнах в https://priem.mon.bg/ в профила на детето видях, че е изчезнала графа Класиране. А в петък си беше там и пишеше "Заявил участие". Днес липсва, което леко ме притесни. Моля тези от Вас , които също чакат второ класиране да ми споделите как е при Вас положението в профила на детето?

# 69
  • Пловдив
Бутонът Класиране ще се появи отново - по-късно днес или утре сутринта. Миналата година беше по същия начин.

# 70
Здравейте, момичета! Ние сме от чакащите второ класиране. Днес като влезнах в https://priem.mon.bg/ в профила на детето видях, че е изчезнала графа Класиране. А в петък си беше там и пишеше "Заявил участие". Днес липсва, което леко ме притесни. Моля, тези от Вас , които също чакат второ класиране да ми споделите как е при Вас положението в профила на детето?
Същото
Ние дори нямахме Завил участие, тъй като училището чакаше да се запишат всички от първо и тогава да подаде другата информация.

# 71
  • Пловдив, Раковски
Бутонът Класиране ще се появи отново - по-късно днес или утре сутринта. Миналата година беше по същия начин.

Много Ви благодаря за бързият отговор! Бях се притеснила и се чудех дали да звъня в училището да питам....Thinking

# 72
Успех утре на децата,които не са успяли на първо класиране да се запишат и нека имат късмет на второ класиране да са в училището и паралелката,които искат!

# 73
  • София
SunshineMery, малко или много специалностите се припокриват. Лично аз не правя разлика между Графичен дизайн и Компютърна графика, тъй като в днешно време всичко се прави на компютър. Но между Реклама и Дизайн има тънки специфики, които ги отличават, макар и не много съществено. Не знам как са заложени за изучаване в гимназиален курс, /че и в различните училища/, много е вероятно да са и еднакви, тъй като поставят фундамент, над който да се надгражда евентуално в университет. Но за да отговоря на въпроса ти, ще обясня.
Скрит текст:
Графичен дизайн - графичен, експозиционен и продуктов дизайн, проектиране на книги и периодични издания, компютърна обработка за печат, работа с изображения и текст, оформлението и редактирането на всякакви печатни издания /книги, вестници, списания/, електронни издания и уебсайтове, триизмерно компютърно проектиране, дизайн на изложбени площи/продукти. Работа във всякакви креативни индустрии.
Рекламна графика - включва почти всичко от гореспоменатото, но разширява кръга и към киното и телевизията. Поне в университета се учи и драматургия на късите форми /как се прави трейлър или рекламен спот примерно/. Освен това се учи и арт-мениджмънт. Придобиват се умения във всички етапи на творческия процес в рекламата и работа в сферата на всички визуални изкуства - рекламни агенции, медии, кино, издателски къщи, студиа.

За компютърните умения - и двете специалности изучават едни и същи програми: Photoshop, InDesign, Illustrator са задължителни.

С две думи - двете специалности се припокриват.

За дете,което обича да рисува на таблет,да прави видеа, клипчета, колажи със снимки, кое бихте препоръчали?
И двете Wink . Няма да бъде ощетено в познанията си, каквото и да избере.
Ако сега се спре на Графичен дизайн, в университета може да продължи с Реклама и обратното.

# 74
Добре е да са енергоспестяващи децата, лошото е да не са във всичко, като моето
Даже и за нещата ,които му харесват не си дава зор, по цял ден играе игри, добре лято е, да видим от есента какво ме чака
Добре го добутах до 7 клас, ама отсега нататък какво ще правим -не знам
Нямам сили за такава борба още пет години Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт