Седмокласници 2020/2021 - Второ класиране - (19.07 - 25.07)

• 61 284
  • 923
  •   1
Отговори
# 345
Имам такъв въпрос. Моето момче го приеха на първо класиране по първо желание!
Питам за една позната: детето е прието по четвърто желание. Може ли да се запише по шесто или седмо желание? Явно, не са си подредили желанията както трябва.
Не може. Записват се, където е класирано детето.

# 346
  • Пловдив
Не, няма как да се върне назад. Евентуално да рискуват на трето класиране, ако в съответните паралелки има свободни места.

# 347
Що да не падне бала за СМГ?
При положение че излизат 6 паралелки 7ми клас дали други деца биха очаквали да имат шанс?
Ами те и миналата година са излизали толкова. Нали сравнявам двете години. Нещо друго да съм казала?

Миналата година не излязоха ли само 5 паралелки?

Няма значение всъщност, СМГ вече е мит за децата, неучили там. Лошото е, че и математически профил няма достатъчно по другите гимназии. За физика да не говорим.

nistiv, да не сте приети на по-предно желание и затова да не можете да стигнете до 8мото?
Изобщо не е мит. Не знам защо си мислиш, че в другите училища не учат способни и можещи деца.
Ще ти дам само три много пресни примера от миналата година все за деца от квартални училища: моят племенник със 100т. по МАТ и бал са СМГ+НЕ, записа НПМГ
На приятелка дъщерята изкара 99 по мат и 97 БЕЛ, записа 91 НЕГ
На друга приятелка децата и двамата с 95+ точки и по МАТ и по БЕЛ... записаха 91 НЕГ

Не мисля, че СМГ е недостижимо за такива деца, а те не са малко.

# 348
  • у дома...
Имам такъв въпрос. Моето момче го приеха на първо класиране по първо желание!
Питам за една позната: детето е прието по четвърто желание. Може ли да се запише по шесто или седмо желание? Явно, не са си подредили желанията както трябва.
Как да се запише някъде, където не е прието?

# 349
  • София

Няма значение всъщност, СМГ вече е мит за децата, неучили там.
Защо? Моето дете на първо класиране имаше достъчно бал за СМГ АЕ, а на второ като гледам и за СМГ НЕ.

Има, но не го писали.
Говорим за деца, желаещи да учат математика и неписали СМГ, за да не са в класове с деца, вече учили ударно по профила три години. Трудно се настигат и за външно дете е по-трудно.

# 350
  • В светлината на слънцето
Приети сме! В 138-о, математическа паралелка с интензивен английски, втори испански, информатика и 11-12 клас роботика. Утре ще го записвам.
Ще чета по-късно назад, че сега пристигнахме и се разтоварваме още.

# 351
А може ли сега да се запише на второ класиране, а за третото да се отпише  и да се запише където иска, ако има свободни места?

# 352
Честно казано, и на мен профил АЕ/РЕ ми звучи много по-добре от предприемачеството

На мен точно обратното.

# 353
  • у дома...
А може ли сега да се запише на второ класиране, а за третото да се отпише  и да се запише където иска, ако има свободни места?
Записва се, излизат свободните места и преценява дали ще участва пак. Редят се желанията наново в системата на МОН. И може на трето класиране да учатват деца с много високи балове. И пак не се записва където те искат, а където го приемат.

# 354
  • Варна
По тази статистика за Варна моето момче е трябвало да влезе в 1ЕГ - той е 431,50 и пълен отличен по диплома.
Някой може ли да обясни защо?

п.с. Ако има значение паралелката е 8-мо желание.
Да не би да са ви приели по по-горно желание?

Не, две под него сме приети. Детето е разочаровано! Disappointed Relieved

# 355

Няма значение всъщност, СМГ вече е мит за децата, неучили там.
Защо? Моето дете на първо класиране имаше достъчно бал за СМГ АЕ, а на второ като гледам и за СМГ НЕ.

Има, но не го писали.
Говорим за деца, желаещи да учат математика и неписали СМГ, за да не са в класове с деца, вече учили ударно по профила три години. Трудно се настигат и за външно дете е по-трудно.
Мога те уверя, че това не са деца, които се страхуват. Просто си имат други приоритети.

# 356
  • София
Приети сме! В 138-о, математическа паралелка с интензивен английски, втори испански, информатика и 11-12 клас роботика. Утре ще го записвам.
Честитоооооо! Ох, Лу, колко се радвам за вас Gift HeartGift HeartGift Heart !!!

# 357
  • Варна
Пак има класиране и може да не му стигне бала в желаните паралелки

# 358
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Няма значение всъщност, СМГ вече е мит за децата, неучили там. Лошото е, че и математически профил няма достатъчно по другите гимназии. За физика да не говорим.
Защо да е мит, някои деца просто имат други желания. Моят син беше приет в 5 клас там и на всички математически турнири и олимпиади обикновено е сред най-добрите. И тогава и живот и здраве догодина няма никакво намерение да се записва там. Обича математиката, решава за удоволствие, но без да се напъва излишно. Просто приоритетите му са други.

# 359
  • Варна
Lulumba, честито! Звучи страхотно тази паралелка! А и 138-мо може да се достъпи и с колело от вас, ако не бъркам локацията Wink Дано това си е неговото място! Щастлив ли е? Разказвай Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт