Седмокласници 2020/2021 - Второ класиране - (19.07 - 25.07)

• 61 240
  • 923
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ето:
Затова правя следното съобщение:
Който смята да продължи да пише в бъдещата ни "Осмокласна тема" и желае да сподели информацията с останалите, моля да ми пише на ЛС:  град/училище/паралелка с включените езици/ момче или момиче е детето.
Това много ще ме улесни в подготвянето на темата.

# 496
Иланг в сайта на РУО има от мин година свободни места след 3то. Има единични бройки в мат с АЕ и НЕ. Има и през годината освободени по 1но, 2ве места.
Само здраве!

Явно гледаме разлчни файлове. В този, който аз имам от 2020, за трето има 1 място в МГ с АЕ за момиче, за след 3 класиране няма място с МГ.
2017, 2018, 2019 няма места в МГ за трето класиране.
Имало е едно незаето след 3то класиране място с АЕ в МГ минала година.
Разбира се не е гаранция никаква това.
Но пък в сайта на РУО се вижда, че единични места са се освободили и през учебната година.
Аз лично не бих го причинила това, където си е прието там да отива, а не стрес до дупка. Ако обаче нагласите на дете и родители са за дадено училище толкова силни, проверявайте. Излизат места, може да му е това късметът.

# 497
  • София
Здравейте и благодарности на всички, които полагат усилия да поддържат и актуализират темата.

Относно третото класиране и аз имам въпрос,  в системата пише следното:
Цитат
За участие в трето класиране, трябва да се подаде ново заявление през системата онлайн. В него вие ще може да подредите нови желания за класиране само за паралелки, в които има останали след второ класиране свободни места.

Дъщеря ми е приета и записана по първо желание, но има едно по-желано училище, което е в друго РУО.
В този случай, може ли да кандидатства без да се отписва предварително? Ако я приемат, ще изтеглим документите непосредствено преди записването.
В РУО, различно от там, където е приета, би следвало да може да се подаде заявление за трето класиране.
Нищо не ти пречи да пробваш. Ако не може, няма да ти даде да продължиш към подредба на желания.

# 498
Отчитам се с прием в Испанската с италиански, момче, 442...къде се събира групата? Утре отиваме за записване.
Честито на всички дечица и родители.
На онези, които продължават напред стискам палци,  нека всяко дете попадне на желаното място 🍀
Честито! И ние сме там!
Честито и на всички щастливи с резултатите от второто класиране - казах ви, че Св. Илия е готин
Joy

И ние сме там с 447,5 ,момче

# 499
  • София
Пускам списък на хората, които са ми писали на ЛС.
Моля, ако някой, който е писал, пък не си вижда името, да ми пише пак, тъй като организацията на личните съобщения не е най-добрата на света и да не съм пропуснала някого.
Досега заявили са:
Скрит текст:
Пролетно ухание
SANI+
Amelin
ettie100
EliMeli
beb4o_fb
katiABV
Kat-79
storm76
aunt Ogg
gia_fire
.:Диди:.
Soñadora
velina_v
dorisdm
Rodiva
MayaKoleva
ninon
ivetchen
molive
Марти
Гита Ог
ангелче Simple Smile
silan
feel_the_rush
sise_to
MianaNia
MollyBy
ysap
Dive
Invierno
zaek
valeriq.k
MamaGeri
шушито
тити
Виктоалиа Т
SvetlaK

# 500
  • София
Скрит текст:
Кати, Пещерски са татлиите в Пещера. (Там ги има във всеки супер от квартален тип).

Да, сега остава да разбера и къде е Пещера... Grinning Но това не е нещо в стил "не ги знам аз онея от дълбоката провинция", преди години успях да изгубя и Площад Славейков. Бе знам ги всичките тези неща, че са на географската карта, проблемът ми е, че проклетата карта си седи на хартията, а пътят си е път и изобщо не прилича на хартиен! (липсва ми падащото от смях емотиконче...)

Не мога да ви опиша чувството да правя този списък. Повече от година тук си споделяме тъжни и радостни моменти, обменяме материали, опит и градим приятелства... и всичко в грижа за нашите деца. И като видиш радостно съобщение, че дете е вече приет осмокласник, няма как да не си съпричастнен, защото знаеш каква година беше. Хайде, очаквам днес лавина от ЛС Hug

Повече от 7 години... за някои, които са почнали още от подгответата, повече от 8...
Тези теми успяха дами станат почти толкова близки (а може би и без "почти") колкото месечните теми, юлските '07...
Подозирам, че не малко хора биха се радвали да спра да пиша, но пък... аз съм си, както казва ММ, перде. Wink

Скрит текст:
Скрит текст:

Не съвсем, къси клечки точно по Мат. се намират.

Например математичката на профил Биология 11 клас. Сред децата има избрали и профил Математика, тя им е предала (знам го от първо лице, тоест от ученика, приятелско дете, понеже дъщеря ми му решаваше неведнъж задачи от профилиращата мат) производни на тригонометрични функции, материал от профил, без преди това да е предала множество формули от тригонометрията в частта  задължителна подготовка. Детето натисна родителите си за уроци за догодина с обяснението, че доста негови съученици  са ходели на такива и в 11-ти, за да се справят.Отделно е скачала от цвят на цвят, днес примерно уравнение на елипса, утре  теорема на Безу, вдругиден - лимеси, а после - сечения... В същото време две познати дечица от СХН в 8 клас  пък са адски доволни от преподавателя си.
Тук ще те опонирам,  защото явно не са ти ясни някои неща от ООП и ПП по Математика за 11 клас.
1) Формулите по Тригонометрия в ООП се изучават в края на 2 срок, а граници на тригонометрични функции в ПП в началото на 2 срок. Понеже изминалата учебна година беше първата по новата програма,  логично е колегата да не  го е съобразил.
2) Трите модула по ПП задължително  в 11 клас се водят  Паралелно, не Последователно (нарочно акцентирам с главни букви). По този причина децата учат 4 различни части по математика в седмицата. Затова ти си е сторило, че скача от Безу  на сечения.

Всъщност излиза, че проблемът е с неадекватното назоваване и особено обозначаване на часовете.
Едно време си имаше отделно "алгебра" и "геометрия" и те си вървяха паралелно, което е логично, има доста места, където материалът от едното ползва такъв от другото. И допълнително СИП / ЗИП, където логично очакваш надграждане и разширяване на материала и от двете...

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 13:25 от katiABV

# 501
  • София
Дами , нямате изчитане!
За протокола - до минутка пращам съобщение на Кали, чудесно ми звучи да се продължи с темата и в 8 клас.
Честито на всички приети на второ класиране, да не ви изреждам поименно, че ще изпусна някой!
Успех на всички за трето класиране!
Ние също се записахме още на първо, но продължавам да ви следя със стиснати палци за всички!

# 502
  • София

Не съвсем, къси клечки точно по Мат. се намират.

Например математичката на профил Биология 11 клас. Сред децата има избрали и профил Математика, тя им е предала (знам го от първо лице, тоест от ученика, приятелско дете, понеже дъщеря ми му решаваше неведнъж задачи от профилиращата мат) производни на тригонометрични функции, материал от профил, без преди това да е предала множество формули от тригонометрията в частта  задължителна подготовка. Детето натисна родителите си за уроци за догодина с обяснението, че доста негови съученици  са ходели на такива и в 11-ти, за да се справят.Отделно е скачала от цвят на цвят, днес примерно уравнение на елипса, утре  теорема на Безу, вдругиден - лимеси, а после - сечения... В същото време две познати дечица от СХН в 8 клас  пък са адски доволни от преподавателя си.
Тук ще те опонирам,  защото явно не са ти ясни някои неща от ООП и ПП по Математика за 11 клас.
1) Формулите по Тригонометрия в ООП се изучават в края на 2 срок, а граници на тригонометрични функции в ПП в началото на 2 срок. Понеже изминалата учебна година беше първата по новата програма,  логично е колегата да не  го е съобразил.
2) Трите модула по ПП задължително  в 11 клас се водят  Паралелно, не Последователно (нарочно акцентирам с главни букви). По този причина децата учат 4 различни части по математика в седмицата. Затова ти си е сторило, че скача от Безу  на сечения.

Ти хубаво ми опонираш,  и принципно с  пълното право в ролята на запозната с нещата, ама конкретиката като време  и случки  за точно този клас я знае М от 1 лице Wink, която помагаше регулярно на детето. Пред мен е в момента, питах я пак, границите и производните на тригонометричните функции ги учили буквално сега в края на срока, втория, тоест в края на юни, а така и не взели самите формули в задължителната мат, поне не всички. Самата аз  чувах как обяснява коя формула  е ползвала . Отговорът - това още не сме го взимали, но госпожата казва, че си го знаем и продължава просто напред..Да не говорим за тестовете на тази дама, хайде нека сме поне малко обективни и да не си затавяряме очите за нередности спрямо децата в условия на ДО особено, колкото и училището да е несъмнено добро.. Задача с 5-6  подусловия върху уравнения на права се дава за цифром и словом 10 мин, след което се минава нататък с друго. Резултатът на класа - тройки на кг...Хайде да видим дали тя самата може да покрие тези подусловия за това време.  Почти всеки път  са имали тест и по едната, и по другата математика. Справянето - кофти, последващата поправка и тя  пак с ниски резултати. Ако нещата бяха наред, е нямало масово деца да тръгнат на уроци. Wink Класно на нормалната мат е нямало, само на профилираната. Много ми е близко детето, умно е и даже щях да ти звъня за него за догодина с молба за помощ, но те сами си намериха учител за 12 клас. И сега  минават червения учебник на Веди от А до Я с  открития през съученик господин. Детето е във възторг как всичко разбира вече и се справя с лекота със задачите. Wink

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 14:35 от пенсионирана русалка

# 503
  • София
Без изобщо тук да му е мястото, но според мен проблемът с математиката ПП е, че трябва наистина много добра основа преди 11 и 12 клас. Личното ми мнение е, че без да е подложено нещо предварително (говоря не само за математиката, а и за природните науки), няма да се получат както трябва нещата.
Ето част от учебния план по мат-ФУЧ от миналата година:
Скрит текст:
Следва и малко тригонометрия.
Векторите специално ги работят от 9 клас по информатика.

# 504
  • София
Кати, това е от Пазарджик като тръгнеш към Родопите (защото в България мисля има още две села, освен град Пещера с това име).
И не се притеснявай за писането и чуждите радости - кой каквото иска - има право да не чете. Не може да сме в единомислие по всички теми.

Кали, ще ти пиша и аз, ще участвам в осмокласната, след дългото ми отсъствие (от 2008 насам) сега се чувствам добре тук. Ще се забавя до утре, да реши дзвера последно какво остава да учи.

# 505
  • София
Така е, Слънчевата. И точно затова в профил Биология конкретно , където я няма тази основа по мат, би трябвало да се кара и обяснява по-детайлно, по-бавно,  да не се дават на такъв юруш  стресови тестове за 10 мин и  да не се обезверяват с тях децата с масово ниски оценки..Съвсем друго ще е в паралелките с мат или  в СХН.  Ето сега същото това дете  без нужната база до 11 клас за има - няма  две-три седмици е научило повече отколкото за цялата учебна година. И е супер обнадеждено, че догодина нещата ще потръгнат.

Последна редакция: ср, 21 юли 2021, 14:33 от пенсионирана русалка

# 506
Момичета, здравейте! Simple Smile  От само четяща, реших да се включа и аз при вас, не съм много активна, но ще се включвам с каквото мога да бъда полезна и предимно с въпроси Wink. Изпратих лично за осмокласната тема и се надявам да намеря някой от класа на моето дете- София, 22 СОУ, паралелка с ИЕ/АЕ, записахме се днес Simple Smile. Честито на всички записани и успех на тези, които продължават!

# 507
И моето дете се записа днес във 22ро, но АЕ/НЕ.

# 508
  • Ланкър, планините Овнерог
Свърши се, ей. Вече е записана и моята кокошчица.
Миналата година по това време бях яко дзен, даже бях забравила, че не е лошо да я запиша на уроци по БЕЛ ( по мат по обясними причини още от 6кл ходеше). Притесних се, че съм окъсняла, защото сестра й още от април-май трябваше да я запиша, за да не остане без място (в прехваленото тогава Междучасие ходеше), но през август звъннах на г-цата от уроците и всичко беше точно. Та, както бях дзен, така с течение на времето се ошашавих повече, отколкото с голямата.

# 509
Някой ,който е участвал на второ класиране моля да сподели ,за какво се използва входящия номер даден при подаването на заявлението?

Общи условия

Активация на акаунт