Юнчета 2021 - тема 1

• 28 446
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Мами, някоя от вас води ли вече бебчето на задължителните изследвания през 6-тия месец? Как мина вземането на кръв? Много ме е страх от този момент как ще го приеме бебка и колко ли ще плаче Confused А взимането на урина как е? Знам, че при момиченцата е сложно...

И още едно питане - как приспивате бебчовците? Моята глезла заспива само и единствено на гърда и това вече започва да ми тежи... и да отнема доста време... имам чувството, че всички други бебета заспиват по-лесно и бързо от нея Confused

Водих го и му взеха кръв без никакъв проблем от пръстчето, разбира се си порева. Урина взехме с колектор, беше изтекло и извън него, но имаше достатъчно вътре.
Макс също заспива на гърда, но на мен не ми тежи, дори ми е по-лесно така.
От няколко дни започна да пълзи, но все още по коремче, а не на 4 крака. Беше стигнал до врата на стаята да ни търси, че бяхме в другата стая 😅

# 601
Аз също бях притеснена от изследванията, но минаха много лесно. По съвет от позната не ползвах колектор. Сутринта щом отвори очи я подмих и оставих на подложка гола. Изчаках 5 до 10 мин със стерилно шишенце и се изпишка направо в него. По най бързия начин я нахраних и в рамките на 1 час стигнахме в лабораторията. Взимането на кръв беше от пръсчето и само се размрънка без да плаче. От там отидохме и ушите пробихме. И това го прие само с мрънкане. През деня си беше весела както обикновено.

# 602
Ние още декември ходихме на изследвания. Гък не каза детето. То бяхме цялата тайфа- тя, баткото, таткото, аз, че на всички ни взимаха кръв. Тя докато се оглеждаше и я бяха боцнали, опита се да се освободи,докаито я събираха капка по капка, но не е ревала грам.
Урина взехме лесно, аз сутрин я водя да пишка и ака на мивката, още от както беше на няма и 2 месеца, тя стана заведох я и таткоѝ чакаше с чашката, пусна малко струя, за да вземе Средна порция 8 такающ.

И на мен ми е трудно да измисля какво да ѝ давам. То въведох основните неща 7 се въртя около едно и също. А така не ми се мисли нон-стоп за готвене на 1000 неща...

# 603
Момичета,може ли да ми кажете децата ви как спят - каква е позицията на главата? От дълго време ми прави впечатление,че моя спи по гръб с глава наляво или надясно,никога с лице нагоре  - това нормално ли е?

# 604
  • София
Нормално е да спи така, спокойно. Моят винаги е спял така преди да се научи да се обръща. Сега спи на една страна, рядко по корем или по гръб.

# 605
Нормално е да спи така, спокойно. Моят винаги е спял така преди да се научи да се обръща. Сега спи на една страна, рядко по корем или по гръб.
Той и моя се обръща на страни,тогава няма проблем. Притеснявах се като е по гръб защо не спи с лице нагоре. Моя мъж искаше да питам педиатърката,но щом и другите деца са така,вече съм спокойна.

# 606
Момичета,може ли да ми кажете децата ви как спят - каква е позицията на главата? От дълго време ми прави впечатление,че моя спи по гръб с глава наляво или надясно,никога с лице нагоре  - това нормално ли е?
Нормално е, ако повърне в съня си да не се задави. Това си е вродено на бебетата.

# 607
  • България, Русе
Към мамите, които кърмят как заменихте 3-то ядене? Как редувате ядене и кърмене?
От 3 дни сме така: 4-5ч-кърмя, сутрин-попара (8ч), обед-пюре (11:30ч), следобяд- каша (15ч), вечер-кърма (18:30) и последно в 21:30-22ч пак кърма. Та през деня стават около или повече от 12часа без да кърмя и вечер -18ч едната гърда е като камък ( другата почти, но е по мека). Вие какво правите? Например да цедя малко като усетя, че е на буца... или на всяко кърмене да давам двете.. ? До сега редувах, на всяко ядене различна гърда.
Като си помисля, преди 3 дни имаше още 1 нощно хранене и попарата беше пак кърмене и бяха толкова празни сутрин 😃

# 608
Ако е много напрегната гърдата, цедя мъничко за облегчение. Не давам 2те, моето е лакомо, ще преяде и повърне. За няколко дни се нагаждат нещата към новия ритъм.

# 609
  • Варна
Добавяте ли АМ към обедното пюре?

# 610
Добавяте ли АМ към обедното пюре?
Добавях понякога, когато беше чисто зеленчуково. Сега, когато е с жълтък или месо - не.

# 611
Бяхме на консултация, госпожицата е пораснала с 10 см за 2 месеца. Усетих аз извенъж как всички дрехи умаляха. От вчера я мъчат долни странични резци, кисела е и постоянно рови в устата.
Нищо не добавям в пюретата, дори и да е чист зеленчук, нека свиква с истинския вкус. Напоследък голям хит е сладкия картоф.
Поздрави и се пазете, че много болни има 😔

# 612
А някой от вас добавя ли по капка зехтин в зеленчуковите пюрета? Дали може според вас?
А краве масло и жълтък от пъдпъдъче яйце някой да е давал?

# 613
Аз давам яйце от пъдпъдък, максимум по две на седмица. Гледам да не прекалявам, защото освен полезни могат и да са опасни.
Моя младеж още няма зъбки, но напоследък е ужасно кисел. Последните дни стана много капризен към храната, предлагам понякога по 2-3 различни храни и нито една не харесва. Това дали може да се дължи на зъбките?

# 614
  • България, Русе
В домашните зеленчукови пюрета винаги слагам мъничко масло, както и в попарата. В купешките има мазнина. Всичко с вода правя и кашите също. Да свиква с вкуса... нали след някой друг месец ще иска от нашата храна.
Яйцето от падпадък с белтъка ли го давате?

Общи условия

Активация на акаунт