Юнчета 2021 - тема 1

• 28 460
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За крустите от какво сте доволни?

# 76
Здравейте, момчето ни на 01.08 направи един месец и бяхме на консултация да го претеглят. Качил е 1,300 и сега е 4,600. Но забравих да питам дали трябва да увеличим млякото. Сега давам по 90мл, но от два дни се събужда по-рано и плаче за мляко и не знам дали е достатъчно. Имам три кутии аптамил и на трите пише за втория месец различно-90,120 и 180. 180 ми се струват много, но да увелича ли на 120 ? Имате ли някаква схема, по която да се водя ?
Благодаря 💐

# 77
Според мен трябва да се водите по бебчето. Ние на месец и половина някъде видяхме, че не му стига и увеличихме на 120мл и засега това количество му е ок. В неделя стана на 2 месеца Simple Smile

# 78
  • Варна
Има ли друго бебче, което ака на 2 3 дни, нашето почти постоянно е така... чудя се дали е нормално...

# 79
  • София
Ако е само на кърма - нормално е.

# 80
Има ли друго бебче, което ака на 2 3 дни, нашето почти постоянно е така... чудя се дали е нормално...
ние сме на смесено хранене и ака на два три дни, педиатърката каза, че до 3 дена е нормално.

# 81
Момичета, до сега давах Лефакс 5 пъти преди хранене, но мисля да включа Инфакол. Вие ползвате ли и двете, как ги редувате?

# 82
Когато давах 2 вида капки, не давах заедно, а редувах. Като капките със симетикон давах не повече от 3 пъти, защото лекарката на детето каза, че водят до запек. Обикновено давах сутрин рано и вечер, когато имаше колики. В нашия случай БиоАмика и Инфакол.

# 83
  • Варна
Аз вече съм спряла да давам капки за колики, а само сироп за рефлукса и май е от него, на 4-тия ден му дадохме Лактулоза МИП и свърши работата.

# 84
Здравейте, момичета, как сте? 🤗 Аз отдавна не съм писала, но ви следя редовно.
Включвам се с питане за съня на вашите бебчета, въпросът ми е, само моето ли има алергия към легълцето си? 😀
По принцип няма проблем със съня и заспиването, докато не реша да я преместя в кошарата и.
А също и какво мислите за това оставяне на бебето си да се “нареве” и да свиква да бъде по-самостоятелно от съвсем малко, на мен още ми се вижда рано? 🤔

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 12:42 от Stephanie.a

# 85
Здрасти, и при нас има проблем с легълцата. На дивана спят без проблем,  в количката и на ръце, в активната гимнастика...в кошарите не искат. Залъгваме ги и понякога заспиват,  но повечето пъти е трудно.

Иначе не ги оставяме да реват. Гушкам си ги и им се радвам. Толкова ги чаках.  Искам да си се грижа за тях.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 17:06 от Jessito 🍀🍀

# 86
И аз съм от гушливите родители и не ми тежи (все още), но все по-често чувам, че това са манипулации и че бебето трябва да свиква, че отделна единица.. и всякакви подобни, зотова ми беше интересно да чуя и още мнения по въпроса. 🙂
Здрасти, и при нас има проблем с легълцата. На дивана спят без проблем,  в количката и на ръце, в активната гимнастика...в кошарите не искат. Залъгваме ги и понякога заспиват,  но повечето пъти е трудно.

Иначе не ги оставяме да реват. Гушкам ди ги им се радвам. Толкова ги чаках.  Искам да си се грижа за тях.

# 87
  • София
Честно казано в моменти, в които нищо не може да го успокои съм го оставяла "да се нареве" и не се е наревавал. Напротив, след това е по-ревлив и нетърпелив.

# 88
Аз като цяло практикуван привързвано родителство и не я оставям да реве, нито пък спи в легло. Случва се да е останала да по реве, докато довърша нещо (да се изкъпя, да донарежа нещо или измия), но я гушкам щом плаче.
Спане у нас е само в слинг, а баща ѝ на ръце. Спи си до мен нощем и като сме у нас. На вън в слинг, много рядко успявам да я сложа в количката и то ако нещо трябва да направя я слагам и тя се буди.

# 89
Мънички са още, нормално е да плачат, мислят си, че са сами и "викат" мама. Като минат 3ти-4ти месец, почнат да виждат всичко, да се обръщат и да са им интересни много неща, ще си прекарват време сами. Всичко е период.

Общи условия

Активация на акаунт