Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 38

• 28 783
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Paris, France
Нужното ниво витамин Д е различно за всеки човек и зависи от гени. Северните азиатци са еволюирали в студени пустини и генетично толерират по-ниски нива. Генът е EDAR, същият, който дава коса на снопове.

За да се изработи витамин Д от слънце е необходимо да не се къпем с препарати 24 часа след излагането. Излагането трябва да е между 11.30 и 13ч. Препаратите отмиват себума, в който е вит Д. Нужно е и интензитетът на слънцето да е подходящ за пигментацията на кожата. Тъмен човек или черен може да седи цял ден гол в Парижкия район и пак няма да изработи достатъчно витамин Д. Тук рутинно дават по 100 000 единици на всяко дете и подрастващ до 18г, повече на тъмните.

Миро, пробвах 25 000 единици седмично, не минава номера. С 50 000 седмично + К2 ме болят костите и пак е нисък. Падаше ми нивото. Пробвах и Вигантол по 30 капки 2 пъти седмично, пак не става. Трябва си ми зиме и лете всеки ден, но осъзнавам, че не при всички е така.

# 541
Взимала съм и съм доволна от: Допел Херц
И ето тези

Бях поръчвала и от щатите 5000 ед, но не помня марката коя беше.
Б12 съм много доволна от спре на Гардън от лайф
И ето този ми поддържаха топ нива през бременността

# 542
Nevena Virolan, е как не става бе, къде отива.. Той верно, че се харчи при нужда интензивно, може да е трябвал, и да си задоволила накрая тези неспирни нужди Wink Разбрахме, че сте ексхибиционисти/нудисти там. Той неслучайно Булонския лес е толкова известен хаха.

Взимате ли куркума?
Питам ви, защото тя оправя много сериозно митохондрийте.
Казах ви за връзката повредени митохондии <> повредена сланина <> диабет

Знаете ли, че взимането на куркума действа много добре на митохондрийте, колкото тичане - двойно повече стават и по-здрави.
Ако само тичате - двойно.
т.е. лежейки + куркума ефекта би бил както да тичате. Казвам го понеже тука разбрахме, че така процедират някои Wink
Ако тичате + куркума - четворно

Този метилкобаламин много бързо се стапя в устата, за това го отбягвах. Това е хубав feedback, щом върши работа. По каква схема го пи и колко ниво вдигна?

# 543
Я вземи да си оправиш математиката и изказа, че е смешно вече. Куркумата ти "оправя много сериозно митохондриите"... що за глупост?!

Куркумата е с високо съдържание на оксилати - нали знаеш, оксилати - оксилатни камъни - бъбреци. Тя е подправка, не да се лапа с лъжица. А ако си склонен към образуване на оксилатни камъни или вече имаш такива, не е най-умното да взимаш и редовно куркума.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 20:47 от Миоки

# 544
Миоки, според мен, с последния си пост и изказа си Миро направо лази по нервите на модераторите...😉 Ако иска да си тича под наклон в планините, да си скача като коза.  Може да си мисли, че всичко знае, ама не и за ИР...Добре е да мисли преди да пише, да.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 20:47 от dolce miele

# 545
  • в сърцата на децата <3
Добре е да мисли преди да пише, да.
И преди да се следват съвети е добре да се мисли. И да се чете. И да се сондират и други мнения... Защото Миро може и да е убеден в нещата, които пише, но това не ги прави верни.

# 546
Ех...  пак трябва да се караме Wink не сте само вие тук все пак, дайте глътка въздух и на по-прогресивните потребители. Разбрахме, че на вас не ви се чете. Имало оксалати и бъбречни камъни виждаш ли ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ме чакат - има дозровка и проучвания.
Ако знахте колко килограма съм изпил аз и родителите ми през последните години. Камъни няма, скоро минахме на ехограф, и редовно минаваме, спокоен съм. Но все пак не ядеме кюфтета, така че риска от камъни сериозно пада. Както отбеляза Nevena Virolan, pH на урината е по-благоприятна при друг вид хранене. Най-висок риск има при 4.5 - 5 .5, който яде кюфтета си носи кръста..

Изказвам нещата просто, защото виждате какви потребители питат във форума, какъв е проблема. Малко при редакцията са се омешали нещата ама.
snow_angel е права - тука РАЗМЕНЯМЕ ИДЕИ. Всеки би следвало да си чете по-натам.

Пускам ви една интересна статия за диабета и темповете на отслабване при високо-мазнинно/ниско-въглехидратно и ниско-мазнинно/ високо-въглехидратно - текста на проучването е свободно достъпен.

https://www.diabetesselfmanagement.com/blog/low-fat-vs-low-carb/

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 21:14 от MiroG

# 547
Който не яде кюфтета също си носи кръста. 😃
Куркумата в сериозни количества (освен като подправка) ме отказа ето тук:

Аз лично се въздържам или употребявам ограничено като количество всяко нещо което стимулира секрецията на инсулин. Конкретно куркума обичам като подправка. За здрави хора може и да има много ползи, но аз имам едно на ум заради инсулина. Междудругото, нали знаете и, че доста често хващат партиди с куркума със завишено съдържание на олово (ако не се лъжа)?
Snow Angel, така е, разбира се и аз винаги апелирам към това човек да се информира от различни източници и да си отсява информацията, а не да чака наготово. 🙂

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 21:13 от dolce miele

# 548
Тази статия щеше да е интересна ако се бяха постарали повече с "изследването"...
Изследвали били колосалната група от 17 души, че и за 4 седмици, че това е смехотворна извадка просто. Такъв брой хора е статистически незначителен, то и трима да бяха все тая.
4 седмици на НВ хранене пък съвсем не са достатъчни да се правят каквито и да е изводи  колко се отслабва с него и колко не. При повечето хора само адаптацията е горе-долу толкова, че чак тогава говорим за ефективно горене на мазнини за енергия.
Наистина би ми било интересно да видя някакво сравнение, ама нека да са по-съществени данните, че иначе е извадка тип сравняване между мен и комшийката, размерът на групите не е много по-голям.

# 549
Ех...  пак трябва да се караме Wink не сте само вие тук все пак, дайте глътка въздух и на по-прогресивните потребители.
Под прогресивен себе си ли визираш? Защото всички пишещи тук вече се убедиха, че си нямаш особено понятие от темата. Можеш да си прогресивен в някоя друга тема , която се отнася до твоя начин на хранене.

# 550
dolce miele, нали но 2 реда по-надолу, че намалява инсулиновата резистентност вече не го виждаме.
И още нещо ще ти кажа на теб. Самия факт, че се информираш на български, не говори добре за избора на источници. Българските материали са под всякаква критика, тук наука не се прави. Бъди сериозна моля те, ако претендираш да си.

# 551
Ако искаш глътка въздух, не пиши глупости. Отностно прогресивността ти, това че ти се възприемаш като такъв, са си лично твои извращения.
Аз ям кюфтета и няма камъни. Дали съм някаква представителна извадка, а как мислиш?

Изследвания върху 17 души, само мъже, за 4 седмици, без контролна група и т.н. въобще не смятам да коментирам. Едни учени имали да взимат едни пари и са направили някакво там изследване, колкото да отбият номера. Несериозно е просто.

# 552
  • в сърцата на децата <3
Миро, тъй като едва ли родителите ти са толкова прогресивни и надали си закърмен със соево мляко, та арогантно-назидателния изказ за кюфтета и сланини и докато беше всеяден ли го ползваше, или си е пряко свързано с веганизма?

# 553
Само ви четях досега, но разговорът сега ме замисли. Тук, в темата е пълно с бивши вегетарианци и вегани, които са в темата заради високата консумация на плодова захар и въглехидрати.
Не му е тук мястото на потребителя.
След 10-20ина години на такива хранене, ще си говорим отново за ползите и вредите.

# 554
Започвам да си мисля, че Миро просто има сериозна нужда от женско присъствие и внимание в живота си. Малко ми прилича на закачките в трети клас - той дърпа плитки, тя го рита в кокалчетата Joy

Общи условия

Активация на акаунт