Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 38

• 28 782
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Успокойте се, визирам просто хора, които четат и се интересуват в детайли и подробности.
Статията я пуснах ако на някого му е интересно, НО НЕ ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ заглавието и да я хвърлите. Пак казвам, тези неща се четат, осмислят се и така. Вие го обръщате веднага на спор Левски-ЦСКА.

# 556
А има ли проучване с какви темпове е продължило отслабването при различните режими след тези 4 седмици? Мога да се обзаложа, че ето там е разковничето. 😉 Пък и то много симплистично написано "ядете кюфтета"- ами, някои не ядат кюфтета. Други не ги ядем нон-стоп, храним се и с друго.
Ето, аз днес бях на тежки метали...т. е. на консерва сардини+ добавки за обяд и на хек+ зеленчуци за вечеря. 😄
Скрит текст:

Това е порцията на детето- панирана, моята риба беше без панировка, но понякога я ям и панирана. Печена е на фурна със съвсем малко мазнина, не пържа. Към моята риба имаше и червено зеле, копър, листа целина, домашен ябълков оцет и зехтин. А, и сол.  
dolce miele, нали но 2 реда по-надолу, че намалява инсулиновата резистентност вече не го виждаме.
И още нещо ще ти кажа на теб. Самия факт, че се информираш на български, не говори добре за избора на источници. Българските материали са под всякаква критика, тук наука не се прави. Бъди сериозна моля те, ако претендираш да си.
Ааа, не. Аз се информирам от иЗточници, не от источници...😁
Чакай малко. Ти откъде разбра на какъв език се информирам, а? Говоря английски и италиански съвсем спокойно, така че не ме мисли мен и моите източници. 😉 Пък и този с претенциите си ти. МЕРСИ съм за подобряване на инсулинова чувствителност за сметка на повече избълван инсулин! Ама ти как ще го схванеш това като нямаш ИР?!
Хора, Миро още не може да схване, че не е първият немесояден пишещ в темата. Само че доста хора тук това хоро са го играли вече...

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 21:51 от dolce miele

# 557
Ами прочетох я цялата, то не че много имаше за четене в нея де, за мен това е научнопопулярна статия, а не научна.
Информация нека се обменя, просто не разбирам тия напъни да ни се обяснява как начинът който повечето сме си избрали не може да работи, при положение че ние го практикуваме с години и виждаме резултата, а пък някой дето размахва пръста само го е чувал, ама и не му е и станало много ясно какво и що точно...

# 558
Аз не разбирам това, че човек без ИР, нямащ реално представа от личен опит какво е това ИР, поучава всички тук как неговият начин е ДЪ БЕСТ...изказва се как тук сме стадо, догматици, закостенели и т. н. и едва ли не непрекъснато бием и раздаваме ритници...

# 559
Направих си труда да цъкна и на самото изследване - все същата плява. Те хубаво са отслабнали за 4 седмици тия цели 17 мъже, а после какво се е случило с тях, не е ясно.
Може и двойни да са станали - справка предаването The Biggest Loser и най-вече какво се случва с участниците после.

# 560
  • Paris, France
Скрит текст:
Nevena Virolan, е как не става бе, къде отива.. Той верно, че се харчи при нужда интензивно, може да е трябвал, и да си задоволила накрая тези неспирни нужди Wink Разбрахме, че сте ексхибиционисти/нудисти там. Той неслучайно Булонския лес е толкова известен хаха.

Взимате ли куркума?
Питам ви, защото тя оправя много сериозно митохондрийте.
Казах ви за връзката повредени митохондии <> повредена сланина <> диабет

Знаете ли, че взимането на куркума действа много добре на митохондрийте, колкото тичане - двойно повече стават и по-здрави.
Ако само тичате - двойно.
т.е. лежейки + куркума ефекта би бил както да тичате. Казвам го понеже тука разбрахме, че така процедират някои Wink
Ако тичате + куркума - четворно

Този метилкобаламин много бързо се стапя в устата, за това го отбягвах. Това е хубав feedback, щом върши работа. По каква схема го пи и колко ниво вдигна?

Ми така, не става. Не знам защо. При мене добър ефект имат само инжекциите Д3 и после по 2-3 капки Вигантол дневно + пробиотици, обаче не понасям хапове и не мога да ги пия всеки ден. В пробиотиците и чревната флора е цаката. Може да не го усвоявам от ампулите. Те не са точно мазнина. Нямам обяснение.

За куркумата и куркумин сме писали в предишни теми, пуснала съм проучвания и в първия пост Елора е сложила линк към мой пост, в който накратко е спомената, заедно с челебитка, зърна от сминдух итн. Не съм слагала проучванията там. Идеята е хората да се информират и ако нещо ги заинтересува да намерят сами допълнителна информация, тук в предишни постове или другаде. Ето ми го поста от 2018, където съм си трила пръстите за 10 път.

https://bg-mam.ma/p/1057791/37306203

И линкът към него седи в първия пост.

Coenzyme Q-10 също помага, ALA алфа липоева киселина, но не са по джоба на повечето пишещи тук. 

Абе, някой чете ли първия пост?

# 561
  • Столичанин ама не в повече :D
Може ли да чуя (тоест да прочета) мнението ти относно  това: https://www.bg-mamma.com/?topic=1354260.msg43196963#msg43196963
Ти реално си една от малкото хора в тая тема излекувала се доказано и с изследвания, а не само с усещания, и си подобрила инсулиновия си отговор от късен до ранен.

Какво мнение търсиш и за кое точно? За АТФ кофактори ли да пиша пак, за цикъла на Randle, който не може да се състои при тежка ИР, за TEF при дебели, който е с поне 10% по-нисък, отколкото при слаби?

Аз имах проблем с инсулин на гладно и първа фаза на инсулиновия отговор, както и глюкозна нетолерантност. На втори час нямах проблем и даже и сега КЗ ми е винаги по-ниска на втори час, отколкото на гладно, като в началото падаше под 4 и даже под 3.

Тук никой не пише по усещания. Много хора са публикували резултатите си преди и след в стари теми, но съгласи се, че малко хора могат да ги преписват или качват във всяка тема, а няма и смисъл.

Проблем на първи час, който подсказва бъдещи или настоящи проблеми със сърдечно-съдовата дейност, не толкова предстоящ диабет 2, се поправят с отслабване, оправяне на липсите, които при мене бяха Б12 и Д3 основно, магнезий, вит К1 от много листа и кардио веднага след ядене на ВХ. Това и направих. Когато нарушението е и във втора фаза трябва да се поправи първо първа фаза, а втора фаза се оправя сама, по симпатия.

Отслабване и кетогенна, сами по себе си, може и да не поправят ИР, но са добро начало и организмът свиква да не бълва инсулин. Аз отслабнах, спортувах, но инсулинът на 1 час си остана над заветното 25 дълго след това, макар че падна наполовина веднага. Държейки го нисък с кардио след ВХ или кето, панкреасът свикна да не го бълва и така.

Проблемът на пишещите тук не е как по-ефективно да извличат енергия от храна,а как най-сетне да започнат да горят складираната енергия. Понеже е складирана под формата на мазнини, може да се изгори само в момент на кетоза. Телата на затлъстелите са забравили как се гори мас. Когато им липсват ВХ горят собствените мускули За да си доставят глюкоза. Оттам и стопените бедра и компенсаторното развитие на прасците, за което Миро спомена.   

Тук се търсят начини да се изгори и изразходва наличната сланина. Начинът е кетоза, друг няма. Дали ще е с пълен глад или кетогенна, всеки си избира, но пълен глад не е възможен при заети хора при тежко ИР, поне в началото. Защо, ще видиш в графиката в първия пост.
Беше ми интересно дали вниманието ти ще се насочи към най-важното нещо, от гледната точка на човек, разбрал, че излекуването не се съдържа в хапчетата, но явно съм се объркал.
А това, че начинът бил кетоза и нямало друг, има ли нужда от коментар. За витамин д може да провериш функцията на бъбреците и да си вземеш алфакалцидол.
Аз не разбирам това, че човек без ИР, нямащ реално представа от личен опит какво е това ИР, поучава всички тук как неговият начин е ДЪ БЕСТ...изказва се как тук сме стадо, догматици, закостенели и т. н. и едва ли не непрекъснато бием и раздаваме ритници...
За да има потребителки, които да смятат, че "тук са се събрали злобни озверели от глад лелки" (цитирам дословно, подчертавам че моето мнение не е такова), може би е нужно определено позамисляне.

# 562
Не знам коя е тази потребителка, която цитираш, но мнението на личност, с такъв изказ, за мен не е фактор. Да, кара ме да се замисля, но за възпитанието на така изразяващите се.

# 563
Джерами, не знам тук някой да се оплаква, че е гладен...Напротив, включително и аз след като минах на ВМ-НВХ режим най-накрая разбрах какво е да си приятно заситен след всяко хранене...За "злобните лелки"- аз лично не се самоквалифицирам като лелка, а и не мисля, че всички пишещи тук са само в една възрастова група. Нито злобни и озверели виждам. Много добре се замислям преди да кажа нещо- по тази причина не бих нарекла никого "злобни озверели от глад лелки"...Напротив, толерантна съм към спазващи други режими. Но и аз не искам да се опитват да ми "налагат" как да се храня аз. Жалко е да се пишат подобни неща по други теми, дори и от хора към които аз лично съм била много, ама много добронамерена. Но всеки си има глава на раменете и да мисли какво пише. 😃

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 13:50 от dolce miele

# 564
Започвам да си мисля, че Миро просто има сериозна нужда от женско присъствие и внимание в живота си. Малко ми прилича на закачките в трети клас - той дърпа плитки, тя го рита в кокалчетата Joy
Пише ще имал жена и дете.
Явно имат проблеми и търси у нета внимание.
Все още недоумявам какво прави в тема за заболяване което няма и защо налага хранителните си навици.
И защо не иска да пише в другата тема или не си отвори друга.
Единствения му успех е да предизвика раздразнение и отвращение към самия себе си. Но явно е до капацитет.

# 565
И аз не знам защо непрекъснато скандализирам групата.
Nevena Virolan спомена за Coenzyme Q-10. Сега ще ви докажа какво имам пред вид - знаете ли, че Coenzyme Q-10 може да се образува докато се печете на слънце?

Пред вид осведомеността на (няма да казвам кои) съм сигурен, че не знаят нищо по темата. А ако пусна проучванията - ще има коментари и смях и ще бъда обявен за персона нонграта.

Изобщо трябва да ви кажа, че самия факт, че не сте наясно с толкова много неща, и че разсъждавате наивно по научни теми говори за проблем с осведомеността. Замислете се. Може би хората, на които се доверявате за информация филтрират предварително и ви сервират само удобните неща. Предубедеността в науката е лошо нещо, стенява възгледите и затваря съзнанието в кутия.

Пишете сценарий за мен, но е построен върху неверни предположения.

# 566
И аз не знам защо непрекъснато скандализирам групата.
....

Изобщо трябва да ви кажа, че самия факт, че не сте наясно с толкова много неща, и че разсъждавате наивно по научни теми говори за проблем с осведомеността. ...
Сигурен ли си, че не знаеш защо непрекъснато скандализираш? Не скандализираш, дразниш с нахалството с което се натресе в темата, проповедите, начина на изразяване, поучителния тон, с правописа, индиректните обиди и т.н.

# 567
Тъжно е че още не стопляш.
Хубаво е да си оставиш адрес и телефон. Ако случайно някой реши да ти спазва глупостите да знае къде да те намери за наместване на чакрите.
Значи да видим. Аз и доста хора тук сме изчели един тон информация, отслабнали сме, подобрили сме всичките си показатели, а ти имаш наглостта да ни казваш, че нищо не разбираме.
Ще те потърпя още малко.

# 568
Елора, тук се получавала по-хубава дискусия и повече можел да научи тук. Само че той постоянно "раздава акъл"- човек без ИР на хора с ИР- и аз се чудя защо не го прави там където ще има съмишленици...
Миро, ЗАМИСЛИ СЕ, че може би не си единственият тук който мисли...😉 Не сме някакви идиоти на които някой с фуния им смила и налива наготово информацията- ти от друга страна, неведнъж си позволи да използваш доста обиден език, даже и без да си предизвикан от някой потребител (квалификации, епитети). Не ти стига да си кажеш мнението/съветите- постоянно повтаряш, че никой друг нищо не знае, не се осъзнава, съсипва си здравето и какво ли още не...Ами, моето мнение за твоето хранене може да е същото и да не го одобрявам- обаче не ти казвам "Осъзнай се колко си вредиш" и т. н. 🙂
Защо в друга тема за ИР няма хепи енд? Бих се зарадвала да има, аз не изпитвам лоши чувства към хора които спазват различен от моя режим. Щом така се чувстват добре.

# 569
  • Столичанин ама не в повече :D
Така. Жените имат нужда от около 2 пъти (по спомен, а може и да е повече) повече желязо от мъжете. Поне жените в детеродна възраст. Причина? Загубата на кръв с месечния цикъл. Най-малкото (пък то никак не е малко при някои жени).
Хомоцистеинът обикновено се покачва когато има дефицит на Б 12- някой да ме поправи, ако греша! Съответно, не виждам как Б 12 ще повиши хомоцистеина...
Не е вярно, че няма значение какъв Б 12 се приема. Изобщо не е вярно. Има хора които не могат да усвояват всяка форма, дори може някои форми да са вредни за тях- затова е желателно да се приема метилирана форма. Също така, освен подезичен Б 12, има и спрейчета за нос. Да, добре е да се приема през лигавица (подезичен, спрей за нос), защото може да има проблем с усвояването през стомаха...
Не знам дали няма начин да се предозира Б 12, но определено има начин засиления му прием като добавка да доведе до осезаемо спадане на желязото...Затова не е никак зле хора с по-ниско желязо да си правят сметката по колко да пият. И желателно е да се оправи първо желязото и после да се приема Б 12 (ако стойностите му не са много зле).
И последно, изобщо не съм съгласна, че след 40 дни глад човек може да "яде каквото му падне"...От личен опит (макар и не за 40 дни, а за 20) мога да кажа, че след това изобщо не е трудно да се качват килограми и от много ниски калории, и при доста разумно хранене...
Съгласна съм единствено, че диабетик тип 1 не бива да си бие повече инсулин и после да яде торта. 😃

Здравейте. Всеки има нужда от различно количество желязо. В червата има механизъм, който усвоява КОЛКОТО ТРЯБВА желязо. Тозимеханизъм се явява един вид защита срещу предозиране. Само че той работи само за формата на желязото, която е в зеленчуци плодове и т.н., но НЕ работи когато источника е месо. При месото усвояването е НАСИЛА и точно там проблема - тялото усвоява насила и повече от необходимото и трупа запаси, които са опасни. Повече за този механизъм можете да научите на nutritionfacts.org.

При дефицит на Б12 би следвало хомоцистеина да се покачи, точно така. Ако съм казал друго е грешка. Неутрализирането на хомоцистеина освен от Б12 зависи и от няколко други витамина и системи.

Б12 може би е най-правилно да се приема като cyanocobalaminе, той като се оказва най-стабилен и най-консистентно вдига нивата при дефицит.
Methylcobalamin се оказва по-нестабилен и има риск да не покачи нивото. Разбирате ли - проблем на самите добавки, на нестабилната форма.
За съжаление напоследтк Methylcobalamin стана толкова известен, че на практика не може да се намери по аптеките от класическия cyanocobalamine. Другите форми са съвсем редки
.
Разликите във формите, за които говорите се прояват при строго определени случаи и не би следвало да се отчитат в обшия случай. Тук даваме препоръки на общо основание, а не за всеки (крайно рядък) случай. Та това са принципните препоръки.
По-подробна информация на nutritionfacts.org.

Ако смятате, че има достатъчно проучвания за Б12 като спрей за нос - сигурно и с него може, но със сигурност повече данни са натрупани за хапчетата под езика.

>>  И желателно е да се оправи първо желязото и после да се приема Б 12 (ако стойностите му не са много зле).

Тук може би имате пред вид, че липсата на едното е възможно да маскира липсата на другото. Уточнете, защото е интересно какво точно имате пред вид.

Напомням на четящите, че механизма за усвояване на Б12 е сложен и се поврежда. По тази причина яденето на месо не гарантира високо ниво, нито достатъчност. Просто увеличава шансовете, но не е гаранция. - повече инфо на nutritionfacts.org Wink
Мислиш ли, че това показва добра осведоменост, като се има предвид, че цианокобаламин е изкуствено съединение, което практически не съществува в организма и при чиято обработка в тялото се отделя цианид, а метилкобаламин е активния б12 съществуващ в организма.

Общи условия

Активация на акаунт