Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 38

• 28 793
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Невена, има и са му давани линкове, ама не ще да пише там. Човекът иска да просвещава нас неуките дето сме в блатото.

# 391
  • пак там
Цигари ... живак ... маймуни ... и още нещо ... много интересно, но не и по темата.

По повод темата - не е точно моята, но доста близка, както се оказа наскоро. Почти неочаквано бях шокирана с новината, че имам диабет и чета всичко, което би ми било от полза. Не открих тема за диабета и тази тема е една от тези, в които научавам доста информация, която ми е полезна.

Аз съм с диабет, ЗлаВещица, привет Simple Smile

Тук "обитавам", че в редките теми за диабет срещам изключително примиренчески възгледи, призиви за неядене, Емилова, веганство, вкарване на инсулин и подобни. Минах през всичките, освен Емилова. Ами, да ме извинява, ама дунда да ме учи да отслабвам...

Та тук с много четене, с моралната помощ на момичетата успях да смъкна кг с 25 и единиците кз с 6. Имам още много до идеалното си тегло и кз, но вървя натам.

# 392
Здравейте и от мен. Бях при моя доктор, искаше да ми даде хапчета, но питах, след като с диета съм свалила 8 килограма, нужно ли е да пия хапчета. Каза, че мога да опитам с диета, до декември, тогава пак ще видим кръвната захар и инсулина. И той се съгласи, че видимо съм отслабнала и корема ми е спушен.  Питах, тъп въпрос, значи за да оправя инсулиновата резистентност трябва да отслабна. Каза - "да". Трябва да сваля още 5  килограма,за да стана  65.
 И днес, силно ме изненада една жена, с която коментирахме ИР, че и тя има. Сутринта си хапваше баничка. Аз дори не мога да си помисля да хапна баничка, защото ме е страх. Група, прекрасни сте. Давате много ценна информация! Поздрави!
Всеки си намира неговия си начин. Ще се подобриш и още, щом си го решила.
Имам познати дето са също с такива проблеми, виждат при мен промяната и питат съответно "какво съм правила". Обаче после чувам "Ооо, не е за мен това нещо, аз не обичам да ям месо, яйцата са вредни за холестерола, то аз и мазно не обичам, а пък без хляб и картофи не мога да живея" и всякакви вариации на тия неща. Веднъж споменах на работа че ми се иска да пробвам OMAD за някакво време, е там направо вече ми се скараха как ще се повредя Grinning
За мазно и месо не знам какви количества си представят тия хора че ядем, то ще рече човек че по един вол изяждам или минимум по един заден бут на прасе... Отделно колко пъти при хранене навън чувам коментар нямало ли да си сложа от майонезата, тя нали точно като за мен била че е мазна. Ами не, няма, точно пък това не го пипвам, хич не е за мен.
А то разликата от моята и стандартна порция предимно е в това че аз имам месо и отстрани салата, докато повечето повечето биха взели пак кюфтета/месо но с гарнитура картофи или от сорта. Или пък яйца и пак салата. Гъби с масло и пак нещо свежичко отстрани. Карантии някакви, отново с малко зеленчуци до тях. Дори повечето супи и яхнии ме устройват, просто в тях няма картофи или фиде. Без хляб, за шок и ужас на бабите ни, но пак си е напълно нормална храна, поне аз не залитам по изгъзици щото били режимни. И риба бих яла ако можех ама толкова да мразя че предпочитам по-еднообразно меню, но без водни гадове. И пак отнасям съжалителни погледи задето " се лишавам" тооолкова много. Всеки път отвръщам че не го правя на въпрос колко неща не бива да ям, а мисля за това колко много хубави неща мога и че всъщност хич не ми е зле.
Скрит текст:
Половинката ми и до ден днешен много интересно ме гледа докато се храня. Посвикнал е вече, но още казва че отначало му е било странно, знаейки че съм "на диета" да ме вижда как си хапвам добре и с видим кеф и че всъщност изобщо не личало че съм "на диета". Е защо да не се наслаждавам на храната? Готвя си я предимно аз, съответно са все неща дето ги обичам, приготвени точно както аз си ги харесвам, с продукти които аз съм подбрала.
Подреждам си чинията и сядам с ясното намерение да се насладя на яденето в нея, звучи ми много по-добре отколкото зорлем да ставам мъченица някаква.
За мен това е по-лесно, но той продължава често да казва че се гордее с мен че съм го постигнала. А аз му казвам че съм прекалено голям инат и отказвам да страдам за глупости Laughing

# 393

Елора, нямаше ли тема за отслабване при ИР с веганско хранене? Я метни линк за Миро!
Има. И му я дадох два пъти.
Момчето даже пусна тема да мрънка, че го цензурираме, защото не го слушаме и не щем да му следваме съветите.
Не иска да пише там, защото си няма аудитория.
Не се е родил тоя дето да ми нарежда какво да ям. Пък и не помня да съм му търсила съвет. Все едно имам нужда.
Въобще супер нагло и инфантилно поведение.
Някакъв си там дето ИР не знае какво е, не прочел нищо от темата, но има наглостта да тропа с крачета ние да му четем вредните линкове.

# 394
Nevena Virolan, кой е този Питър Артис, не го намирам. Знам за един Peter Attia, дето говори по TED.

Иначе какви страхотии говориш за веганството, все едно съм в друга вселена.. не знам. Тия познати, които имам аз изобщо не са такива, нямат проблеми, чудесни са, за пример.

Добре кажете нещо за спорта. Тука много се мъчат хората, Глюкофажи а у, направо ми е странно. Тъй като фундаменталния проблем с ИР на най-ниско ниво е възпалението, то спортувате ли - колко, как, стратегии, щото ден след интеензивен спорт възпалението пада драстично, митохондрийте се множат, стават много по-здрави и така да се каже, вдигат по-високо налягане вътре в тях, работят много по-ефективно. И са мега важни за доброто здраве.

Да ви кажа аз съм се ограничил до тичането в планина, това ми дава най-голяма радост - Люлин или Витоша. Сам с природата. Тичам на изкачване защото ударното натоварване на ставите е най-малко. Хладно е, не се потиш толкова. Въздуха е чист даже зимата в ужасния смог. Пълната адаптация, получих за около 2 години, за да укрепнат сухожилия, дишане, така че да нямам слабо място.
Стигнах момента, когато не се изморявам и мога да тичам 10 километра под наклон, но вече почват разни рискове от контузии и т.н.

Тичайки по пресечен терен с корени, камъни, неравности и т.н. укрепва много силно глезените, стабилността и т.н.

Какво разбрах - чистия въздух е може би едно от най-важните неща, когато гоните максимално натоварване. За минута през дробовете минава много повече въздух спрямо нормално ходене. Съответно защитните сили на белия дроб при мръсен въздух и ходене може и да стигнат, но при тичане НЕ, и съответно става възпаление. Като тичах на мръсен въздух после се чува като сякаш си астматик, кашляш дълбоко.. ужас, а и не ми е добре на главата. Едно много особено и типично усещане е. Може би защото всичката тази смрад от въздуха през белите дробове минава и в кръвообръщението.

Така открих чистия въздух на планината.
Оказа се, че там мога да тичам, даже при температура под нулата при пълно натоварване 1 час и няма проблем след това. След това дишам абсолщтно чисто. Усещането е страхотно.

Не знам доколко е добре или зле това (пре)натоварване, но по-добре от когато тичах по този начин никога не съм се чувствал.

Моята схема е: тичам сутрин, на гладно, когато възпалението е най-малко по около 30-40 минути под наклон. Веднъж на всеки 4 дни, като това е времето, за да се възтановяат ставите + малко отгоре. По-честото тичане носи повече рискове според което съм чел.

За слизане нося чехли тип джапанки, за да не ми се набиват пръстите от маратонките.

Интервално тичане също съм пробвал, пак под наклон, но ме отвращава. Първо няма къде толкова хубав, равен и наклонен терен, за да стане качествено. По разни изровени пътеки и пътища е опасно да не се пречукаш.
Общо взето претоварвам се до такава степен, че имам чувството, че ще получа инфаркт, неприятно усещане. И го правя насила. Носи ми само негативни емоции, и се отказах от него.

Има хора, които просто бавно си движат краката и не могат да се натоварят толкова, може би за тях е по-подходящо интервалното. Аз имам чувството, че ще се очистя.

Причината за тези претоварвания тръгна от там, че имам малко свободно време и предпочитам да натикам максимума натоварване, защото през другото време съм на бюрото Cry

Другото е фитнес - там също се чувствам най-добре като тренирам на гладно. Менталната острота е по-голяма и мога да се изцедя повече.

# 395
  • Столичанин ама не в повече :D
Скрит текст:
Искам да питам следното. Знаете за Емилова и Витарама например, това са центрове за лечение с добри резултати. Там работят и доктори, съответно по-болни хора могат да се възползват от услигите им без особен риск.

Такова нещо предлага ли се по отношение на високомазнинни диети тук, като услуга - отиваш на почивка, хранят те, обучават те?

Отделно от това - прави ми впечатление, че се оплакват съфорумците, че като тръгнат да ядат нещо, не им понася, отказват се и заключват, че проблема е в храната. Причина за неприятните реакции могат да са бактерйте в червата. Микробиома се мени според храната, но не толкова бързо. Дайте си време, за да се развият нужните популации, въвеждайте полека такива храни и е много вероятно след време да нямате абсолютно никакъв проблем с въпросните храни. Типичен пример е боба. Там проблема може да е особено изявен.

По отношение на спаменето - с твърдолинейните привърженици тука ще избягвам да споря. Една дама тук заключи, че говоря глупости. Предложих източниците, с нужните изследвания. Наистина би ми било интересно да се запозная с всяка друга гледна точка. Тя какво каза - НЕ аз такива неща не чета. Еми какво повече да коментираме - предубеден човек. Скяаш аз съм ги писал тия неща, а не изследователи с един топ дипломи и т.н.

Прави ми впечатление, че тук много коментирате макронутриентите - мазнини, белтъчини и въглехидрати. Не се приказва за микронутриентите - витамините и многото други антиоксиданти и т.н. В преработената храна липсват именно те. За това една веганска диета може да бъде ужасна и чудесна. Високомазнинната и тя така - може да е ужас, или супер и това има своето обяснение.
Така че тия епитети какви сме били веганите са крайно тесногръди, да знаете.
Знаем за доктор Емилова. Ти виждал ли си я и колко и е голям корема? Не изглежда по-добре от майка ми, която не помирисва плодов глад или от свекърва ми, която имаше преддиабет като имаше същия корем. И двете са по-стари от д-р Емилова. Повечето ми познати, дето хвърлиха по 3 и 5 бона за гладолечението и си върнаха теглото с лихвите и са по-болни, отколкото преди да идат на нейните лечения. Половината се чудеха как да си оправят анемиите дълго след престоя на Боровец.

Да, абсолютно същото се предлага и в клиниките за отслабване с кето режим. Доктори, лекции, плуване, сауни, ала бала. Можеш да се обадиш и да питаш каквото те интересува. Денем винаги има човек, който говори английски. Доста мои познати ходиха в такива в Мексико. Отиваш до Сан Диего, после до границата, минаваш я пеша и всяко такси ще те закара до подобна клиника в Тихуана или Росарито. Организират им готварски курсчета, учат ги да си правят пържоли, кето хлебчета, ей такива.

Повечето от нас не можем да си оставим семействата и да луднем по клиники за да ни настърже някой друг целината и да ни сварят яйцата.

И 5 лева няма да дам да ида да се затворя в клиника с глутници дебелаци.

В клиниката на д-р Емилова и срещу заплащане няма да ида. Имало доктори. Къде бяха тези доктори да не видят, че мъжът и имал отложена плака, та умря от инфаркт. Ама имало му нещо генетично. Ми да са го видяли. Значи не са за всеки тези режими.

Тук пишеше една дама, Рени. Беше отслабнала при Емилова и при ръст 1.50 беше станала 150 кила след това, а пиеше чайове и мед и правеше разтоварващ дни.

Отслабването с фруктоза и глюкоза на малко протеин разгражда мускули, а спортът през това време сваля метаболизма до минимум и той си остава нисък и след диетата. При пълен глад или стриктно кето с повече протеин това не се случва. Много хора отслабват и се озовават с базов метаболизъм от 500 калории от усилен спорт и ниски калории.

https://www.dietdoctor.com/biggest-loser-fail-ketogenic-weight-loss-study-success

Толкова е било ужасно положението, че новите участници в The biggest looser вече са слагани на кетогенна диета.

А да ти е направило впечатление, че в първия пост има обяснения за витамини и добавки и кое може да се набави от храна и кое не? Добавя се това, което липсва, разбира се.

За подобряване на ИР с ВХ - да, естествено, че е възможно и системата работи. Точно така се излекувах аз, също и Деси123 пробва и имаше добър резултат, но тази система не работи при много наднормени мазнини и липси на дадени вещества. В кръвта на силно затлъстелите циркулират непрекъснато собствените им мастни киселини и те пречат поетите ВХ да се изразходват и се получава порочен кръг на висока КЗ, непрекъснато складиране на мазнини и невъзможност да се произведат кето и. Графиката е в първия пост. Понеже трудно влизат в кетоза и лесно излизат е добре да си седят кето известно време, като периодът за тях може да отнеме месеци.

Писала съм моите резултати и ще ти ги напиша частично пак. Приблизителни са, не помня точните. При диагноза с невъзможност за отслабване на 1200 калории и спорт
Август 2014
5.7 КЗ и 11 или 14 инсулин на гладно
11 КЗ и 190 инсулин на първи час

Диета, нюкасълски режим на 500 калории от яйца и гъби и 200 калории от листа, легени салата, сваляне на 15 кила за 2 месеца:

Февруари 2015г

4.5 КЗ 8 инсулин на гладно
8 КЗ и 80 инсулин на първи час

Веганска диета от цели храни с никаква добавена мазнина и бързо ходене след всяка консумация на ВХ.Торта веднъж дневно след цикъл и ходене.

Юли 2015г - Същото тегло

4.5 КЗ и 6 инсулин на гладно
7.5 КЗ и 75 инсулин на 1ч

Същото една година с 2 месеца кетогенна зимата.

Юли 2016г съм +2кг

4.5 КЗ и 5 инсулин на гладно
6 КЗ и 40 инсулин

Юли 2017г
4.5 КЗ и 4.5 инсулин на гладно
5 КЗ и 20 инсулин на 1ч

Нямам ИР.

Ако инсулинът се задържи нисък с диета за някакъв период (без лекарства), той с времето пада сам.

За солта - важна е и има умрели маратонджии от липса на сол. Тя се извежда от тялото с потене и ако не се потим е излишно да я ядем. При високо кръвно може и без нея за известно време.

Ти си мъж без наднормено тегло и можеш да си оправиш инсулиновата чувствителност с ядене на ВХ и спорт, но този начин е пагубен при опити за отслабване с ИР и не му е мястото в тази тема.

Не зная защо кетогенна е = на месоядна за повечето хора. Месо ям когато няма друго или нещо такова. Протеини има и в гъби, кълнове, листа. Кравите и биковете правят и мускули от тях.

Няма идеален режим за всички хора. Някои сме генетично всеядни, други са вегетарианци, трети изключително рибоядни. Всеки трябва да си намери своето.

Предимството на дългия глад вместо кетогенна е в автофагията и това, че се освобождават ензими за прочистване на ненужни мазнини, протеини, фиброзна тъкан. Само е трудно, та затова съветваме да се влезе в кетоза първо.
Може ли да чуя (тоест да прочета) мнението ти относно  това: https://www.bg-mamma.com/?topic=1354260.msg43196963#msg43196963
Ти реално си една от малкото хора в тая тема излекувала се доказано и с изследвания, а не само с усещания, и си подобрила инсулиновия си отговор от късен до ранен.

# 396
  • Paris, France
Миро, точно Peter Attia имах предвид, но тъпият редактор си писал каквото си харесал.

За спорта - на кетогенна диета, със силно наднормено тегло или глад спорт не се препоръчва. Обикновено ходене, да, плуване. При много хора спортът отваря апетит. В началото целта е да се справим с глада. Точно там твоите зеленчуци и добри и листа са безценни, честно (не е ирония). Ядях огромни купи със салата и сега пак ям.

HIIT вдигат КЗ и не се препоръчват за диабетици.

Вече слагах линк към проучвания, които показват, че интензивен спорт, съчетан с ниски калории води до намаляване на метаболизма и това намаляване остава след отслабването. Омръзнало е на всички да повтаряме. Кето режим с повече протеин и лежане с малко ходене са по-ефективни в дългосрочен план.

Веганството не е за всеки. Аз се чувствам добре на нискомазнинна, веганска диета от цели храни, но не понасям плодове всеки ден. Ям кафяв ориз (белият е джънк, без витамини), бобови като нахут, бакла, леща, черен, червен, бял боб, кълнове, гъби и домати, магданоз, много лук и чесън.

Въглехидратите трябва да се изгарят веднага за да не се вдига инсулин. За заседнал човек това не е възможно. Тук пишат работещи майки, хора с липса на време. Не за всеки е възможна.

При мене инсулинът е еднакъв при ОГТТ ако съм дълго кето или WFPBD. Вече си написах стойностите като бях ИР.

Мисля, че никой не оспорва, че чисто хранене с цели зеленчуци и след това кардио със средно темпо и малко VO2 max подобрява ИР при липса на излишна мазнина, каквато повечето хора тук имат.

Аз не можех да стана от леглото като ме диагностицираха, камо ли да спортувам. Желанието за движение дойде само и много бързо и сега ми носи голямо удоволствие.

Мисля, че е добре да се пишат резултати във веганската тема. Също, че за подобряване на ИР след отслабване е добре да има друга тема. След като отслабнем имаме други голове и нужди.

А като спортувам мога и торта да ям, но не е удачно да вляза и да го напиша тук, защото хората, идващи за отслабване носят по 2, 3 10, 50 и 100 кила мас в повече, та нямат нужда от допълнителна, нито от ВХ.

Не знам какви страхотии говоря за нехайството и как мига да ги говоря, при положение, че самата аз ям така през повечето време.

Ти се опитваш да убеждаваш хора със счупен крак, че ще е по-добре да почнат да карат ски и да спринтират и че спринтьорите не куцат като тях. След операция, гипс, раздвижване може, но докато счупеното не зарастне не може.

Как мазният ми дроб да обработва тези плодове, като от мас той нищо не може да обработи и ако му подавам фруктоза и глюкоза, само ще опитва да ги складира.

Глюкофаж (Метфогама) съм пила точно 2 месеца и можеше и да не го пия. Магнезий и оцет правят същото, но тогава нямаше кой да ми каже. Когато джипито предложи да спра Метформина за гладната диета, мислех, че е луд и ми спира кислорода.

jeremi, видях ти поста. Ще ти пиша по-късно след като прочета това, дето е в линка.

Нямам време да си прочета и редактирам поста. Ако има грешки, свиркайте!

# 397
Момичета, от една седмица пия Глюкофаж, и ходенето до тоалетна без дулколакс, стана мираж…. На какво може да се дължи това? Бихте ли ме постветвали на каква закуска да наблягам сутрин, докато приемам хапчето?
Вероятно е някакъв страничен ефект от хапчето. Макар обикновено да се оплакват от разстройство... може и сам да премине. Как се храниш? Аз понякога закусвам с малко заквасена сметана (евентуално смесена с извара или пък с кисело мляко 4,5%), добавям смляно ленено семе. Оттам нататък може и малко кокосови стърготини и/или горски плод, какао, малко бадеми или орехи...Нвх "хляб" с ленено семе+ повече течност към него, или пък яйца с масло, или просто малко масло в кафето, или кашкавал с резенче масло...Трябва да видиш при теб какво действа. Тахан или овесени трици също действат при някои хора, но не знам дали са добра идея при всеки...Понякога си правя чай "Красиво тяло", не че имам нужда от разхлабване, но пък и той не е от най-разхлабващите чак.
Невена, и мен ме разсмя доста 😅 Наскоро си позволих малко диня, много беше хубава и сочна. На КЗ не и' хареса много, но пък изобщо не се почувствах зле след нея. Това е лошото с някои храни, че даже и когато нямаме дискомфорт след тях, КЗ не е на същото мнение. До края на сезона я хапна диня още веднъж, я не...

Ами сутрин, понеже ми е много трудно да закусвам , понеже съм свикнала на кафе и цигара, някак вмъкнах някое яйце, маслини, или кашкавал , за да изпия хапчето. През деня наблягам на салати, често хапвам броколи/пиле/гъби със сметана, тиквички, общо взето… това е. Вечер отново гледам да не ям много, някоя салата или таратор. И като цяло това е… в тия жеги, много не ми се и готви, пък в работата гледам да е нещо подходящо с режима .

Да ви питам, вие грах консумирате ли? А царевица?

# 398
  • Paris, France
Може ли да чуя (тоест да прочета) мнението ти относно  това: https://www.bg-mamma.com/?topic=1354260.msg43196963#msg43196963
Ти реално си една от малкото хора в тая тема излекувала се доказано и с изследвания, а не само с усещания, и си подобрила инсулиновия си отговор от късен до ранен.

Какво мнение търсиш и за кое точно? За АТФ кофактори ли да пиша пак, за цикъла на Randle, който не може да се състои при тежка ИР, за TEF при дебели, който е с поне 10% по-нисък, отколкото при слаби?

Аз имах проблем с инсулин на гладно и първа фаза на инсулиновия отговор, както и глюкозна нетолерантност. На втори час нямах проблем и даже и сега КЗ ми е винаги по-ниска на втори час, отколкото на гладно, като в началото падаше под 4 и даже под 3.

Тук никой не пише по усещания. Много хора са публикували резултатите си преди и след в стари теми, но съгласи се, че малко хора могат да ги преписват или качват във всяка тема, а няма и смисъл.

Проблем на първи час, който подсказва бъдещи или настоящи проблеми със сърдечно-съдовата дейност, не толкова предстоящ диабет 2, се поправят с отслабване, оправяне на липсите, които при мене бяха Б12 и Д3 основно, магнезий, вит К1 от много листа и кардио веднага след ядене на ВХ. Това и направих. Когато нарушението е и във втора фаза трябва да се поправи първо първа фаза, а втора фаза се оправя сама, по симпатия.

Отслабване и кетогенна, сами по себе си, може и да не поправят ИР, но са добро начало и организмът свиква да не бълва инсулин. Аз отслабнах, спортувах, но инсулинът на 1 час си остана над заветното 25 дълго след това, макар че падна наполовина веднага. Държейки го нисък с кардио след ВХ или кето, панкреасът свикна да не го бълва и така.

Проблемът на пишещите тук не е как по-ефективно да извличат енергия от храна,а как най-сетне да започнат да горят складираната енергия. Понеже е складирана под формата на мазнини, може да се изгори само в момент на кетоза. Телата на затлъстелите са забравили как се гори мас. Когато им липсват ВХ горят собствените мускули За да си доставят глюкоза. Оттам и стопените бедра и компенсаторното развитие на прасците, за което Миро спомена.   

Тук се търсят начини да се изгори и изразходва наличната сланина. Начинът е кетоза, друг няма. Дали ще е с пълен глад или кетогенна, всеки си избира, но пълен глад не е възможен при заети хора при тежко ИР, поне в началото. Защо, ще видиш в графиката в първия пост.

# 399
Скрит текст:
Момичета, от една седмица пия Глюкофаж, и ходенето до тоалетна без дулколакс, стана мираж…. На какво може да се дължи това? Бихте ли ме постветвали на каква закуска да наблягам сутрин, докато приемам хапчето?
Вероятно е някакъв страничен ефект от хапчето. Макар обикновено да се оплакват от разстройство... може и сам да премине. Как се храниш? Аз понякога закусвам с малко заквасена сметана (евентуално смесена с извара или пък с кисело мляко 4,5%), добавям смляно ленено семе. Оттам нататък може и малко кокосови стърготини и/или горски плод, какао, малко бадеми или орехи...Нвх "хляб" с ленено семе+ повече течност към него, или пък яйца с масло, или просто малко масло в кафето, или кашкавал с резенче масло...Трябва да видиш при теб какво действа. Тахан или овесени трици също действат при някои хора, но не знам дали са добра идея при всеки...Понякога си правя чай "Красиво тяло", не че имам нужда от разхлабване, но пък и той не е от най-разхлабващите чак.
Невена, и мен ме разсмя доста 😅 Наскоро си позволих малко диня, много беше хубава и сочна. На КЗ не и' хареса много, но пък изобщо не се почувствах зле след нея. Това е лошото с някои храни, че даже и когато нямаме дискомфорт след тях, КЗ не е на същото мнение. До края на сезона я хапна диня още веднъж, я не...

Ами сутрин, понеже ми е много трудно да закусвам , понеже съм свикнала на кафе и цигара, някак вмъкнах някое яйце, маслини, или кашкавал , за да изпия хапчето. През деня наблягам на салати, често хапвам броколи/пиле/гъби със сметана, тиквички, общо взето… това е. Вечер отново гледам да не ям много, някоя салата или таратор. И като цяло това е… в тия жеги, много не ми се и готви, пък в работата гледам да е нещо подходящо с режима .
Да ви питам, вие грах консумирате ли? А царевица?
Грах ям от време на време, макар и наистина рядко. Режимът ми не е стриктно кето, така че малко грах, боб или леща са ми приемливи, стига да не е често. А и ги обичам, вкусни са ми много. Царевица слагам в уста още по-рядко и то в количества по-скоро за украса там, а не за нахранване. Едно че ми идва много въглехидратна, друго че всичката царевица е яко ГМО.

# 400
  • в сърцата на децата <3
Здравейте Simple Smile
Не открих дали е коментирано - какво ви е мнението за качеството на витамините и добавките внасяни от forlife? Ако някой има опит с приемането им, ще съм много благодарна да го сподели, за да си направя (поне за себе си) някои изводи.

# 401
Верче, тя го изписа.

# 402
Nevena Virolan, разкажи повече относно това:
>>Телата на затлъстелите са забравили как се гори мас. Когато им липсват ВХ горят собствените мускули За да си доставят глюкоза. Оттам и стопените бедра и компенсаторното развитие на прасците, за което Миро спомена.  

Това компенсаторно развитие не ми е ясно като концепция, аз другояче си го представях - измирането на митохондриите в мастната тъкан по долната част на крайниците, водещо до загиване на тези клетки и невъзможност да се складират мазнини. Резултата е супер релеф в тази област. Корема пък обратно - разраства се сланината около вътрешните органи и червата (най-страшната за ССЗ), откъдето корема щръква.

Каза, че ядеш кафяв ориз. Оризите са доста богати на арсен се оказа, много тегав проблем - в nutrituonfacts има поредица по темата и в кои часто на света положението е най-зле. Та покрай това се препоръчва яденето на див ориз - черен е, прилича на клечици. Той представлявал друго растение, генетично по-далечно от нормалния ориз и не натрупва толкова арсен. Има го в Зоята. Бялото е него е много малко и тънко. За диабет и т.н. е много по-добър от нормалния, защото на практика представлява главно обвивка - дебела, голяма обелка. Има вкус на ориз иначе макар и да е малко по-груб за ядене и увира по-бавно.

# 403

Глюкофаж (Метфогама) съм пила точно 2 месеца и можеше и да не го пия. Магнезий и оцет правят същото, но тогава нямаше кой да ми каже.
Ако може малко разяснение как и какво.
За магнезия прочетох в първия пост, предполагам се има предвид да се пие като добавка. За оцет, към салати, ястия предполагам.

Кристи, мерси. Мисля и аз при нея да ходя и се чудя ако има нужда дали би изписала някакъв препарат за подпомагане.

# 404
Ами при мен уж затова го даде - да съм сваляла по-бързо килограми. Ама аз грам полза в това отношение не виждам Blush

Общи условия

Активация на акаунт