За роднините с различен социален статус

• 9 065
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
Така е, хората си създават някакви очаквания. Неизбежно е.
Имаше един казус - свекървата купила златни обеци на едното внуче, но се родило второ, а тя вече била пенсионерка и нямала пари, обаче снахата тропаше с крак Simple Smile Нещата от живота.

# 271
Да, сериозен аргумент против добротата и даряването е ефектът "храни куче да те лае".

# 272
Даващия решава на кого и колко.Вземащия  може да откаже, но вече приел няма право на очаквания.Това е дар.Не задължение  или привилегия, нито наследство.

# 273
  • Най-красивата страна
Явно майката е мислила,че след като хората са издържали едното дете,ще направят същото и за другото.
Ама може после да не са имали същите възможности.

# 274
Не си струва да се съжалява за направено добро и последвало отношение. В крайна сметка, човек може сам да избере към коя максима да се придържа: "Храни куче да те лае" или "Направѝ добро и го хвърли в морето". Мисля, втората е за предпочитане.

# 275
Така е, но понякога те нападат агресивно. Това вече надминава нямането на очаквания за благодарност.

# 276
  • Бургас
Сетих се за темата за непоисканите съвети, там също масово се отхвърля и отрича, сакън някой да не би да знае повече от теб, че и да му го признаеш като го послушаш.Аз например сериозно вече се замислям дали да не млъкна и нищо да не казвам, да не улеснявам никой, въпреки, че от сърце ми идва да споделям знанието си с другите и винаги гледам когато казвам някакъв съвет да е такъв, който аз лично бих направила в такава ситуация, т.е приложим и за мен.Обаче на повечето хора им се свиди да дават каквото и да било ей така, безплатно и на мен ми става много тъпо, когато знаят нещо и крият, затова аз казвам, за да не се чувства някой така в мое присъствие, но след тези теми и някои случки в личен план наистина много се замислих.Не ми е присъщо, но явно не се приема добре да си услужлив и щедър без причина.

# 277
Знанието е друго. Акъл току така не можеш да дадеш. Даден съвет за едни е ок, за други не. Всеки с опита си и преживяванията си. Въпреки, че и аз съм стигнала до извода да казвам, само ако някой пита. Не че като пита, после не съм чула - ти така ми каза, аз те послушах и сгреших. Винаги, когато давам съвет подчертавам по няколко пъти, че това е от моя опит, мое мислене и т.н. Да остане в слушателя идеята, че решенията са си негови и всичко си зависи от самия него. Никой не е длъжен да прави като мен.

# 278
  • Paris, France
Така е, хората си създават някакви очаквания. Неизбежно е.
Имаше един казус - свекървата купила златни обеци на едното внуче, но се родило второ, а тя вече била пенсионерка и нямала пари, обаче снахата тропаше с крак Simple Smile Нещата от живота.

Майка ми беше предвидила един чифт обици - за дъщеря ми ако ми се роди момиче и поиска един ден да си пробие ушите, за снаха, която синът ще доведе ако имам момче.......

Имам 2 деца, момче и момиче. На 12г дъщеря ми поиска да си пробие ушите. Заведе я баба и и подари обиците. Пошегувах се, че вече за снахата няма да има, а майка ми каза, че купила 2 чифта, за всеки случай, ако имам близначки, примерно. Умрях да се смея. Та, има и за снахата, но само първата 🥳. Ако реши да е.многоженец, няма да има за всички 😇.

# 279
За втората снаха ще купиш ти хихи да се отсрамите

# 280
  • Paris, France
За втората снаха ще купиш ти хихи да се отсрамите

....... от пазара, пластмасови, колкото да не е без хич 🥳..... и да се окаже,че втората има по 6 дупки на всяко ухо.... и  две на носната преграда + една на лявата ноздри. Ох, вече се хиля с глас.

Пак добре, че не съм майка на краля на Свазиленд, когото на 18г ожениха за 20ина жени наведнъж и съпруги останаха само забременелите през първата брачна нощ, а през 2014г се ожени за 14тата или 15та съпруга.

# 281
Тия па какви са алчни за снахи!

Още си спомням краля и кралицата на Гана май бяха как пристъпяха скромно в бургаски блок да вземат за сина си булка българска висшистка - 1 брой...

# 282
Въй, забременелите на първата брачна нощ само! Страхотия.

# 283
Явно не  е имал време да спи по две нощи с тях.Една стига.

# 284
Момчето е грохнало и сигурно е имало и помощници за тая нощ

Общи условия

Активация на акаунт