Любители на котки - Тема 162

• 30 930
  • 784
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Бебка май ще се окаже Бебчо...

Скрит текст:

Тези тъмни "петънца" (като че ли не са и релефни дори) май топки ще се оформят 😹

Вашето компетентно мнение?

Откакто ги доведе Чари, ние му говорим на "той" 😅 . Толкова е дребничко, че още не можем със сигурност да определим.
На Бонбонка бързо й пролича, че е момиченце.
Направо съм в чуденка...
Този фъстък май е изтърсак и е цяло чудо, че е оцелял (дори не можете да  си  представите колко е хърбав). Но е много подвижен, пъргав, любопитен (преди малко си хвана мишок сам- няма 3 месеца още). Голяма е терца 😻

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 11:23 от AnyHr

# 256
  • Бургас
Мария, ужасно преживяване. Добре, че все пак е завършило добре като изключим ранения доктор,но негова е грешката, такива засечки трябва да се предотвратяват.

Франки е между 3 месеца и половина и 4. Изглежда слаб, но е почти 2 кг.
Уф,аз бях ни жива,ни умряла,на доктора му блика кръв,аз умирам от ужас да не стане нещо с котето...
Ама зверски дълбоки рани имаше горкият док.Направо тетанус трябва да си бие.
Аз се притесних много и
чак ми даваше вода и ме успокояваше док.Шашнах,че избяга ли Хари, вероятно няма да го намеря повече...
И аз  успокоявах док,че ме е драскал и мен Хари и явно за щастие няма тази бактерия,която предизвиква болестта на котешкото одраскване...Ужас ...

AniHr, много са хубави твоите бебоци.
Ако е Бонбончо или Бебчо май е по-добре.
За Хари си ми казаха,че е мъжко,мъжко е.
На топчета си приличат...Явно вече ще слязат тестисите в торбичките...

Вярно е,че когато ядат мокра храна,котките пишкат повече.
Тук от няколко дни Харо яде по 2 пауча на ден и пишка доста повече.
Когато ядеше гранули+пилешко,май само един-два пъти.Доколкото знам,е добре да е 4-5 пъти,както е сега.Ами...засега пауч,после консерви някакви мога да намеря,гранулите много бавно вървят,още първото чувалче kitten е наполовина.
Ама яде и месо,пауч...Имам още едно чувалче Kitten и едно гастроинтестинал.
Бая храна имам.
Ще открия и по-качествени паучове,които да иска да яде.

# 257
За мен това категорично си е мома Simple Smile

# 258
  • Бургас
Такаааам. Ориза категорично няма да го ядем и точка. Оризова вода със спринцовка успях да дам на мама котана, 3 мл преди да счупя чашката по невнимание. Дано свърши работа тази доза, инак веднага накиснах нова.  Expressionless

# 259
Купи Цинабсин.
Хомеопатично е,синът с какво ли не го лекувахме,антибиограма,секрети,капки,антибиотици през устата...
Накрая вече бяхме отчаяни,хъркаше жестоко вечер ...
С Цинабсин и Синулан се оправи.
Цинабсин давахме много дълго време,помогна някак.
Не смея да давам човешки лекарства, дори хомеопатични. Яд ме е, че хем го измъчих с тоя Бисептол, хем файда няма. Явно е хронифицирало.

pandorina, трябваше доксициклина да избереш от антибиограмата.

AnyHr, това си е чисто женско. Joy Няма да ѝ "поникнат" топки, ако при раждането е нямала. А, заедно с топките и "пиленцето" трябва да си личи. Simple SmileКачи я снимката без цензура. Всички сме виждали котешки дупета. Grinning

Мария, линка, който си дала е за Moxiclear. Той не е евтиния вариант на Стронгхолд, ами на Адвокейт. Стронгхолд е със селамектин. Moxiclear e с имидаклоприд.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 18:35 от amy_nka

# 260
И аз имах някакво интуитивно усещане, че трябва доксициклин и дори предложих, но ми казаха, че трудно се понася, повръщат и т.н.

# 261
Аз съм давала доксициклин и на котка и на куче. Не съм забелязвала реакция повръщане. По-скоро добър ефект имаше от него. Само че е труден за дозиране, трябва да е на таблетка, а май го няма във всички аптеки под формата на таблетка. Аз трябваше да поръчвам от Пловдив, че в нашите аптеки го имаше само на капсули.

# 262
Еми свърши вече, 20 д Бисептол откарахме с доста съмнителен резултат. Но още преди да излезе антибиограмата, както си вървях по улиците в главата ми непрекъснато изникваше "доксициклин". Ама как да обясня на лекарката мотивите ми.. че просто ми е дошло в главата.. несериозно звучи. Утре ще му вземат кръв, стискайте ни палци поне кръвната картина да е добра.

# 263
  • Бургас
Всички палци, лапички и т.н. са стиснати всичко ще е наред Heart

# 264
Много благодаря!

# 265
  • Бургас
Ох,дано е добре вече Франки.
На мен лично Доксициклин не ми понася.
Ама няма почти антибиотик,който да ми понася.

amy_nka, Стронгхолд или Адвокейд е по-добрият и безопасен избор?
Стронгхолд не помогна срещу глисти или Кот е бил много силно опаразитен в началото...

# 266
  • Велико Търново
Когато кака и бати ги е нямало два дни и купичките са поизпразнени, забравяме всякакви неразбории 🤣

Стиснати лапички и от нас за Франки 🙏

# 267
  • Варна
Много са ми смешни като застанат в еднакви пози, като ансамбъл Laughing

Скрит текст:

# 268
  • София
Вчера дъщеря ми гледа у нас котето на приятелката си. За 1/2 час най-много. Прибрали се после и му намерили бълхи. Майка ѝ рекла, че са от нас. 🤣
Моят е със Стронгхолд. Не са имали близка среща с това коте. Аз мисля, че тяхното само вътрешно е обезпаразитявано.

Вечерта и двете фамилии ходихме до една денонощна клиника. Нямаха Стронгхолд и ми предложиха Broadline. Та този месец е с това.

# 269
  • Варна
Идвам да си споделя мъката......... Нашето котенце вече го няма Cry
Мъчно ми е много -  все ми се привижда из стаите....
Надявам се някоя  друга душичка скоро да си избере да дойде при нас Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт