Любители на котки - Тема 162

• 30 405
  • 784
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
mavikar,обожавам го,да.Лекувах го,първо ветеринарите ми казаха едва ли не да го хвърлям...
Аз мисля зимата да не му капя нищо.
Капка слагаме за втори път,първия път сложиха Стронгхолд.И сега.
Каниверм дадоха 3 пъти,да,но наистина изхвърляше мъртви глисти.И на док ги показвах.Преди ваксина нямаше как да не го обезпаразитя,основно изискване е.
Сега за съжаление пак има.
Не знам как да го изчистя.
Тези глисти пречат и на него,могат да стигнат и до белия дроб ...
Аз все се каня да си пускам паразитология,но в тези жеги не ми се ходи при личната и по лаборатории...
Вероятно нямам проблем,червата ми реагират на най-малкото дразнене.
Да,котето не бива и то да приема толкова химия.
Ще попитам дали в нормална лаборатория могат да направят и на котето изследвания.Имаше преди специална паразитологична лаборатория,бях ходила на някакъв био резонанс за диагностика,наприказваха ми,че съм пълна с паразити и ходих да се изследвам.Нямаше за щастие.
Миналото лято в обикновена пусках,нямах.

# 241
Следобеден сън. Сутринта след лекарството така се стресира, че дойде и заспа в мен. После дивя като маймун. Сега е блажен.

# 242
  • София
Да му погалиш кокалестото петнисто коремче от мен! Heart

# 243
  • София
При мен отглеждането на две котки не беше евтино. Но пък и бяхме специфичен случай - проклето старче и бебе.
Старчето беше претенциозно, не можеше да пишка на каквото и да е. Като включихме и специфичните диетични храни...

Стана голяма драма с уличната котка, която заведохме на преглед.
Не е успяла да задържи котетата. Осиновена е.

След прегледа казах на един (***), че няма да я връщаме и ще се търсят осиновители. Отговор "Да, да, така е най-добре".
Ходих вчера за храна на моят калпазан, прибирам се и въпросният пиян индивид ми казва "абе моме, къде е котката?". Била съм казала, че само на преглед ще я заведа. Тя била на "гаража", обикаляла си наляво-надясно и идвала и там. Гледали я/ги от бебета. Пари за храна давали. Искал си я. За втори път ражда мъртви бебета, ни к'о от това. Трябвало да се върне. Защото шефът на гаража щял да се прибере от море и щял да пита къде е, а той да давал обяснения.

И понеже е адски загрижен... майката на тази котка - "умряла", едно от котетата от това котило - "умряло", Имаше и друга бременна котка от това котило... мъчила се е цяла нощ да роди и не е успяла, беше умряла Sad И беше изхвърлена в кофата за боклук! "Ама тя не дойде при нас в гаража!"

Щял да гледа новородените котета Simple Smile

Толкова пари дават за храна, че въпросната котка ядеше... зрънчо! Като ме видеше тичаше и се галеше, защото знаеше, че ще се качим до нас и ще донесем хубава котешка храна. А вода да ѝ сипе някой (от "стопаните")... собственичката на кафето и сипваше.

Лесно е да кажеш моя е когато някой друг я храни, сипва вода, води я на прегледи.

Вчера бях леко бясна. На мен ми казва "не ми се обяснявай", а на ММ "ти да мълчиш". Малко му е боя. Аз съм ниска, но му казах, че ще го бия с лявата, защото съм по-силна Joy
И понеже е отворен ще ми плати храната, и ще плати прегледа при вет. И кастрацията ще плати. Ама някой друг път.

# 244
Тоя па собственик... да си я е прибрал като е негова. Щом не е чипирана, няма паспорт и не е у тях, негова е на кукуво лято.

# 245
  • Бургас
Тия да ги осъдят трябва! Направо съм бясна, ужасно много, направо пердето ми падна, гадове мръсни! Rage

# 246
  • Бургас
Негова била...
Ох, много съм против насилието,ама плаче за бой човечецът...

# 247
При мен отглеждането на две котки не беше евтино. Но пък и бяхме специфичен случай - проклето старче и бебе.
Старчето беше претенциозно, не можеше да пишка на каквото и да е. Като включихме и специфичните диетични храни...

Стана голяма драма с уличната котка, която заведохме на преглед.
Не е успяла да задържи котетата. Осиновена е.

След прегледа казах на един (***), че няма да я връщаме и ще се търсят осиновители. Отговор "Да, да, така е най-добре".
Ходих вчера за храна на моят калпазан, прибирам се и въпросният пиян индивид ми казва "абе моме, къде е котката?". Била съм казала, че само на преглед ще я заведа. Тя била на "гаража", обикаляла си наляво-надясно и идвала и там. Гледали я/ги от бебета. Пари за храна давали. Искал си я. За втори път ражда мъртви бебета, ни к'о от това. Трябвало да се върне. Защото шефът на гаража щял да се прибере от море и щял да пита къде е, а той да давал обяснения.
И понеже е адски загрижен... майката на тази котка - "умряла", едно от котетата от това котило - "умряло", Имаше и друга бременна котка от това котило... мъчила се е цяла нощ да роди и не е успяла, беше умряла Sad И беше изхвърлена в кофата за боклук! "Ама тя не дойде при нас в гаража!"

Щял да гледа новородените котета Simple Smile

Толкова пари дават за храна, че въпросната котка ядеше... зрънчо! Като ме видеше тичаше и се галеше, защото знаеше, че ще се качим до нас и ще донесем хубава котешка храна. А вода да ѝ сипе някой (от "стопаните")... собственичката на кафето и сипваше.

Лесно е да кажеш моя е когато някой друг я храни, сипва вода, води я на прегледи.

Вчера бях леко бясна. На мен ми казва "не ми се обяснявай", а на ММ "ти да мълчиш". Малко му е боя. Аз съм ниска, но му казах, че ще го бия с лявата, защото съм по-силна Joy
И понеже е отворен ще ми плати храната, и ще плати прегледа при вет. И кастрацията ще плати. Ама някой друг път.
Второто ми коте го взех по подобен начин от входа на един котколюбител: Мършаво, бъхлясало и без опашка със започваща некроза, където беше откъсната опашката. Там са куцащи котки, новопристигнали, оцелели по някакъв начин. После търсил бил котето, защо не съм предупредила, че ще го взимам.... Защото бях бясна, търчах за клетка и да звъня на ветеринаря ми, че му нося котка. Даже не знаех какво ще я правя, ама да съм предупредила... В интерес на истината, никога не съм посягала на друг, интересно ще ми е да се сбия. И без това съм на 40, мога да прежаля няколко зъба, при евентуално поражение... Thinking
И естествено, умира да седи на нечия глава:

# 248
  • Бургас
pandorina,Франки на колко е?
Слабичък е още,но е щастлив и ще заякне,надявам се.

Абе наистина не мисля,че боят е решението,но ако видя да измъчват котка,ще се прежаля да се бия...Какво да се прави...за малко куче също,но от големи ме е страх.
Тези,които измъчват,а не отглеждат котки,ги сплашете с екополиция и природозащитна организация.Повечето ще се шашнат и ще се махнат,защото са много устати,но са страхливи...

Оф,днес направо...
Докато бяхме на доктор,Хари не беше много уплашен.Сложиха го да го теглят,но до кантара има клетки,в едната имаше кученце.То се разлая, Харко хукна да бяга,изпоиздра от страх доктора(ама жестоко),излезе през една врата...
Аз не знаех дали не води навън,помислих,че съм го изгубила.
Докторът ранен,кърви,аз полуумряла от страх,че ми е станало нещо на котето и че може да го изгубя...
Ужас направо.
Пак се изложихме.
Кученцето е много миличко,то е на доктора,но е още бебе.
И в други клиники имат и кучета,и котки,но някак са по-големи и са свикнали с животни.
А и Харко е такова лъвско сърчице...

# 249
Мария, ужасно преживяване. Добре, че все пак е завършило добре като изключим ранения доктор,но негова е грешката, такива засечки трябва да се предотвратяват.
Аз пък миналия път ожалих докторката. Бяха довели едно огромно куче, като магаре. Не знам каква порода, не съм виждала такова. Трима човека го бутаха, накрая тя остана сама с него в една стая да му държи системата. Как не я беше страх не знам.
Франки е между 3 месеца и половина и 4. Изглежда слаб, но е почти 2 кг.

# 250
Някой ползва ли отделно ароматизатор за котешката тоалетна? Ползвам сега Лидълската не е лоша,става на топка. Но има дни с по интензивен мирис въпреки че съм изчистила,и видях из нета че има отделни ароматизатори🤔

# 251
Аз ползвам един ензимен концентрат, който се разрежда с вода и се пръска тоалетната. Определено има ефект в обезмирисването. Купувала съм го отдавна обаче - много е икономичен, а ми привършва и скоро трябва да купя нов, но там от където го взех го няма.
това е името: Ecosharkz Best Cat Urine Remover

# 252
  • София
Момъкът днес е трезвен, щял да остави котката при жената. Има късмет мацата. Най-вероятно щеше да умре ако не я бяхме завели на лекар.
Аз с него не говоря, а и след "а, бре моме" едва ли и ще говоря. Писахме си с жената на доктора.

Днес ми беше много мъчно за Хари и си поплаках, на улицата.

# 253
  • София
Vasil Vasilev 676271, как е котачето ти?

Миоки, записвам си препарата.

И да се оплача от тоалетната. Ползвам Cat's Best Sensitive. Става на топки. Рядко хвърлям в тоалетната. Много харесвах царевичната постелка, защото позволява това, но Бебка я ядеше, както и соевата. Та сегашната хем събирам в кофата, хем чистя от целия апартамент и много се изнервям.
Разнася се лесно, макар че съм сложила разни килимчета, които уж да обират. Мислех, че закрита тоалетна е решение, но при излизане пак се сипят стърготинки, а и усещам миризма, макар че поне два пъти на ден с чисти. Добре, че купих само една.
Моля да кажете дали се разнася от закритите, в които се влиза отгоре.

# 254
Разнася се, защото постелката се полепва по лапичките и те като излядат и като усетят частиците, ги изтръскват където им падне. Поне при нас това е получава и няма значение от къде се влиза и излиза от тоалетната. Мета след всяко излизане общо взето.

Общи условия

Активация на акаунт