Любители на котки - Тема 162

• 30 396
  • 784
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И аз обезпаразитих Аш със Стронгхолд.
Трябва да купя ампула и да го обезпаразитя (отново). Започнах да го извеждам и ще трябва.

# 226
  • Бургас
По принцип трябва да се обезпаразитяват.
И за тях самите е опасно да имат паразити,и за хората...
Не знам,аз съм си пускала паразитология повече от 10 пъти и никога нищо не се откри(имам болни черва,не са паразити причината).Сузана навремето не я обезпаразитявах,то ветеринари много нямаше,на котките нищо не даваха.
Е,карала съм токсоплазмоза.От малка прегръщах де що видя котка,но никой не е разбрал кога е била тази токсоплазмоза.
Имах изключено високи антитела на минало заболяване,по време на бременността се откри,правих изследване по настояване на лекар.
Вероятно пак трябва да си пусна паразитология,но в моите черва горките глисти ще измрат от глад...
Дано няма нищо хванато,дано най-накрая да изчистя Хари,че вече повече ме е страх да не му стане нещо.

Паучовете имат малко количество пепел,доста по-малко от гранулите.
Май по-добре да яде пауч и да намеря някакви хубави консерви за котки...
И месо си яде,но паучът е овкусен и повече му харесва.

# 227
Имала си късмет. Запознах се с едно детенце, което е със забавени умствени и двигателни умения заради боледуване от токсоплазмоза. На година и половина не можеше да седи само́.  Това не е предположение на родителите или някаква фантазия. А доказан факт. Било е на почти годинка като се е разболяло от градинско коте и е дръпнало назад в развитието си.

# 228
Бременна с второто дете се откри, че съм с активна инфекция от токсоплазмоза. Без никакъв досег до котки в този момент. Слава богу, благодарение на проф. Кантарджиев сега имам един здрав бъдещ първокласник.

# 229
И при мен така се случи.

# 230
  • Бургас
Е, всеки си има приоритети, разбира се. Затова сме различни, а това е чудесно, инак нямаше да е интересно Grinning
Бабка да ви покажа, живее при баща ми. Беше болна, почти нямаше козина, постоянно се дръгнеше. Сега е добре, поотрасна, храни се добре и е голяма закачка Heart

# 231
  • Бургас
Имала си късмет. Запознах се с едно детенце, което е със забавени умствени и двигателни умения заради боледуване от токсоплазмоза. На година и половина не можеше да седи само́.  Това не е предположение на родителите или някаква фантазия. А доказан факт. Било е на почти годинка като се е разболяло от градинско коте и е дръпнало назад в развитието си.
Аз след раждането отключих много автоимунни заболявания,които доведоха до операции...
Може да е свързано,не знам.
Имунолозите правят такива изследвания и казват,че всичко е свързано.
По принцип и обикновен грип може да отключи какво ли не.
Четох скоро за случай на силно повишена функция на щитовидната жлеза след Ковид.
Както и да е,отиваме на "Мяуууу ауууу ауууу ауууу" за хапче и Стронгхолд

# 232
Съгласна съм с Таня за котките.
Аз няколко пъти съм обяснявала как с две котета ми излиза в пъти по-евтино, именно защото с една нямаше шанс да купя хубава храна в голям чувал. Сега давам под 200лв за половин година за храна и около 20лв на месец за бентонит. Преди давах по около 70лв на месец за една котка.
И МП в началото не искаше да затваряме едни 200лв за котките на един път ама като видя, колко по-евтино ни излиза така и сам следеше офертите в ЗооПлюса и ме подсещаше да се заредим Joy
Но, да, всеки сам си преценява как ще му е удобно.

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 13:09 от _Зизy_

# 233
Защо не може да купите голям чувал с храна за 1 котка?

# 234
Защо не може да купите голям чувал с храна за 1 котка?
Защото ако две котки ядат грубо 12кг за 6м, то една ще я яде година, което значи че храната към края на годината вече и за улични няма да става.
Отделно и консервите идват по-изгодно ако са големи. Сега последно поръчах по погрешка 6бр по 800гр и с две котки пак не знам дали ще успяват да изядат една за два дни (при това без гранули) за да не се налага да хвърлям. И ако една такава излиза да речем 8лв/кг, то малка от 200гр излиза по около 12лв/кг.

# 235
  • Бургас
Това е по-евтин вариант на Стронгхолд,това му сложиха:
http://asklep-pharma.com/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BD%D1%8C%D0 … 1%82%D0%BA%D0%B8/
Обаче пак се изложихме.
Стресна се от едно куче,надта доктора зверски,така не е драл никога...
Умрях от срам и притеснение...
Дано не се озлоби...
Другата седмица ще му даваме хапче.
Над 2 кг е вече.
Нормално ли е мъжко коте на 5 месеца да е 2 300?

# 236
  • Бургас
Как да давам оризовата вода на мама-котка? Едва ли сама ще пие. Айде ориза сигурно ще го хапне, ама водата... Rolling Eyes

Миме, зависи. Ако е едро коте, нормално е, въпросът е да се следи да не се прехранва. На снимките си изглежда добре сложен писан, не е дебел, така че мисля че си е нормално. Heart Eyes

# 237
Мария, чета темата и знам твоите притеснения от зарази, но няма ли вариант да се изследва периодично котьо за паразити /акито примерно /вместо да му се дават толкова често хапчета. Виждам, че го обожаваш, излекува го и котето живна, расте и козинката се оправи, голям сладур е, с добро тегло. Толкова много хапчета, че и външно, няма ли да увредят черен дроб, бъбреци. Ако може само да се изследва, за твое успокоение и здраве, мисля ще е добре и за двама ви. Моля, не приемай поста ми като критика или упрек, знам че правиш всичко по съвет на вет, само че лекарите понякога оставят на нас да решим ползите и вредите от лечението.
Желая здраве и на двама ви и се извинявам, ако съм те засегнала, още повече, че се включвам много рядко.

# 238
  • София
Сега последно поръчах по погрешка 6бр по 800гр.
Toчно такива търся, а много рядко има подобни разфасовки. Би ли споделила коя храна си купила?

# 239
Сега последно поръчах по погрешка 6бр по 800гр.
Toчно такива търся, а много рядко има подобни разфасовки. Би ли споделила коя храна си купила?
Феринга имат 6*800гр ама в повечето случаи са един вид.
Сега поръчах 'Single Protein' на Карни, които всъщност били дори още по-евтини.

Карни не са от най-чистите и качествени като състав, но пък моите ги хапват. Сега като гледам били даже още по-евтини. Изсилила съм се с цената за кило 😁

Общи условия

Активация на акаунт