Любители на котки - Тема 162

• 30 392
  • 784
  •   1
Отговори
# 270
Месечинка виторога, какви са по характер трицветните ти маци? Някъде бях чела, че трицветките са сред котките с най-проклет характер. Моята пухла си е лошичка. С мен се държи добре, гушка се, обаче трудно приема непознати, а във ветеринарната клиника само една лекарка успява да ѝ постави ваксина, иначе сме като в клипчетата от youtube за невъзможни пациенти. По-миналата година, заради зловещото ѝ съскане, всички кучета и хора от чакалнята се изнизаха на момента Grinning

# 271
Вещи, дано по- скоро мъката се замени с радост!
Месечинка, виждам несправедливост. Уж еднакви, еднакви пози, ама едната с повечко храна е хранена. Simple Smile

# 272
Благодаря на всички за стиснатите лапички, имало е ефект Simple Smile Кръвните му показатели са ОК и хемоглобинът, който беше 80 сега е 122. Сложиха му стронхолд, дадоха ни витамини и живот и здраве след 15 август първа ваксина. Точно 2 кг е и ни казаха, че е идеален и така да го поддържам, че дебелината води проблеми.Обаче пък забравих да ги питам за хернията...но следващия път.
Другото, което може да е интересно за някого е по повод на кастрацията. Трябва да е след навършена годинка, защото уретрата се развива до година и ако преди това се кастрира може да остане по-тясна и да има запушвания. Това при мъжките, за женските не знам дали е същото.
ВЕЩИЦА, съболезнования Sad Какво се е случило с котето?

# 273
  • Варна
Вещи,
съжалявам много Disappointed Relieved Какво се случи?

flori_chica,
различни са като деня и нощта. Елена е супер добродушна, никога не съм виждала котка, дотолкова лишена от всяка мисъл за агресия. Кетя е доста проклета, съска, хапе и драска, в същото време е много гальовна и послушна. Елена не слуша толкова, тя за всичко е със собствено мнение.

mariat,
с 50% отгоре на килата на Кетя е Ленката Laughing Тя е дебела и добричка, Кетята се бъзикам, че е ККЗ - кожа, кости и злоба Joy

# 274
  • София
Вещица, много съжалявам!!! Cry

Мади е трицветна и е най-кротката котка, която съм виждала/чувала. Е, не знам в отношенията с другите котки как е, може там да е проклета.

pandorina, много добре!!

# 275
  • София
Вещица, съболезнования.
Ще те намери пак.

# 276
BЕЩИЦА, съболезнования за котенцето.
Благодаря за отговорите, момичета. Моята маца май по-скоро е като Кетя, само където, милата, е с дебело коремче и вече е на осем години, та съвсем се увеличава вероятността за диабет и проблеми със ставите.
Въпреки смяната на храната и намаляването на дозата, не ми изглежда отслабнала и съм решила да пробвам поне едното хранене да е месо. Иначе тя яде само гранули, риба не обича, на паучовете ближе само соса, а пастетите най-демонстративно ги изважда на плочките, да ми стане ясно, че е възмутена с какво я храня. Глезла! Grinning

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 13:24 от flori_chica

# 277
  • Варна
Иначе тя яде само гранули, риба не обича, на паучовете ближе само соса
Все едно описваш Хубавата Елена Laughing Същата, с тази разлика, че пастетите просто не ги поглежда. Опитахме да я сложим на диета, как да стане като онова кльощавото трябва да гладува с нея? Сложна работа.
Кетя пък понякога отказва да яде парченцата от паучовете, ако Ленка не ги е облизала и подсушила преди това hahaha Също обича да ѝ се моля и да яде от ръката ми. Абе всяка с номерата си.

# 278
  • Варна
Благодаря ви, момичета Disappointed Така и не разбрахме какво се е случило, но за съжаление милата душица вече е звездичка ....
Засега ще се радвам на вашите пухчовци Heart

# 279
Имала си късмет. Запознах се с едно детенце, което е със забавени умствени и двигателни умения заради боледуване от токсоплазмоза. На година и половина не можеше да седи само́.  Това не е предположение на родителите или някаква фантазия. А доказан факт. Било е на почти годинка като се е разболяло от градинско коте и е дръпнало назад в развитието си.

Така като се замисля аз съм назад в много неща 😀 Шегата настрана, хигиената е ключов момент. Котките може да си имат този червей и да не са болни, но да са преносители, така че е отговорност на човека да спазва хигиена.

# 280
Въпреки смяната на храната и намаляването на дозата, не ми изглежда отслабнала и съм решила да пробвам поне едното хранене да е месо. Иначе тя яде само гранули, риба не обича, на паучовете ближе само соса, а пастетите най-демонстративно ги изважда на плочките, да ми стане ясно, че е възмутена с какво я храня. Глезла! Grinning
Ако я храниш само (основно) с гранули, няма да отслабне. Моят също ближеше само соса на паучовете и си искаше гранулите, но аз категорично му ги отрязах. Научи се да яде мокра храна без добавено зърно и отслабна. В момента си е нормална котка, а не плондир какъвто беше станал (стигал е 9кг, сега е 6, което е нормално за него - мерих го специално, че бях писала преди, че е под 5, а се оказа, че съм сбъркала). За съжаление не яде месо, дори не го ближе и няма изгледи да го прояде, иначе щях да му махна и консервите и да го оставя само на мръвки....уви. На 11 години е.
Разликата е очевидна

# 281
  • Варна
Уау, 9 кила Grinning Ленката е 6.300, фина мацка по неговите критерии Laughing

# 282
Уау, 9 кила Grinning Ленката е 6.300, фина мацка по неговите критерии Laughing
Съвсем сериозно. Направо се търкаляше, а корема му висеше почти до пода. Той си е едричък по рождение, обаче беше станал чудовище и супер неподвижен. Губеше желание да гони каквото и да било след първите 10 секунди, понякога изобщо не отразяваше никакви дразнения.

# 283
Миоки, така е, права си. Лошото е, че Маца облизва сосчето на пауча и останалото не го яде, независимо дали е скъп или евтин. С пастетите и консервите е същата работа, само където дори не близва, а ги вади от купичката и даже ги "зарива". Като я оставя без друга храна - нищо не яде. Само с месо не съм пробвала.
Маца също е станала ленива, преди поне една въдица ловуваше.
Браво на теб, че си успяла, разликата е впечатляваща. С каква марка храна успя да отслабне кот?

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 15:57 от flori_chica

# 284
Знам, и при нас беше така. В началото почти не ядеше. Сипвах, той ближе, ближе и останалото хвърлях. Сипвах му по 20-30 пъти на ден по малко. После постепено запонах да виждам, че останалото в паницата през ноща е облизано, но през деня продължаваше да капризничи. Полека-лека започна да облизва все повече и повече. Сега пак му сипвам по сравнително малко, но вече си го изяжда. Ако сложа повече, остава и като постои, той не иска вече да го яде, а рие около паницата. За това продължавам да му слагам по малко и все гледам да е прясно, а не както преди с гранулите сипя и забравям докато свърши.

Общи условия

Активация на акаунт