Любители на котки - Тема 162

• 30 409
  • 784
  •   1
Отговори
# 300
  • Бургас/София
Практикуване на  йога Joy

# 301
Ой, милия Шони.
Ние само се изтягаме къде сварим, обикновено на ония хладни местенца, дето ум не ти идва, че са хладни, но Мая знае. Нали и тя е губер непоръбен. Joy Много е находчива.

# 302
  • Бургас
pandorina,нас с Хари запек не ни лови,но с Роял Канин киттен му е добре коремчето.С всякакви други гранули му пукат червата,мяукаше преди изхождане...И стоим на Роял Канин,когато се разхлаби,пак Роял Канин,но гастро.А уж е нисък клас и не е хубава храна.Паучовете явно понася по-добре от гранулите.
Просто не виждам смисъл да напоръчвам паучове и консерви,от които я хапне,я не.
Аз хубаво го похвалих за Happy Cat,но един вид не хареса,май с риба тон.С пуешко и треска много обича,май и със сьомга.
Аз мразя всякаква риба,но това не пречи той да си хапва.

# 303
  • София
Момичета, аз се уредих с още едно коте. Бебенце. На 10 дена. Същото онова момиченце, което ми тропоса трите котета, сега беше донесло в кутия това мъниче и го оставило в двора. Не мога да й се сърдя, защото го прави от добро сърце... Но взех мъничето, защото малката не разбира докрай грижата за такива малки котета. Нито знае да го затопли, нито може толкова често да го храни, изобщо, ще го умори. Така че, от днес съм майка-кърмачка. Пуснах във Фейса, че търся котка-майка, да го отгледа, но се обади само една жена от Пловдивско. Ще се гледаме, очевидно е... Не това, че ще го гледам, ме плаши, а това, че като си се познавам, привържа ли се към него, край да го давам някому. А то е момченце, красиво като кукла - бяло коремче и лапки, а гръбчето на много тъмносив фон черни тигрови шарки. А на личицето много особена бяла шарчица, която изглежда като знака за светкавица. Водих го в Добро хрумване, ветката каза, че си е напълно здравичко. Много му се радва. Аз обаче се притеснявам, защото го храних пет пъти до сега, изпишках го, но не е акало. Някой може ли да даде съвет?
Та така, из отникъде, вече съм с пет котки. Кой като мен.

# 304
Радвам се за малкия Франки. Ще стане "човек". Heart

Вещица, съжалявам за случилото се. Hug

detelistna.4etirilinka
,
Честито!
Яде на два часа. Имай готовност и за през нощта. Пишка след всяко хранене, но ака през ден, два. Ако все пак те притеснява /коремчето е подуто и твърдо/, масло в млякото.
Сега е много горещо. Поддават на претопляне. /След един плаж, Чочко го свестявах./
То ще те води и ще ти "казва" какво да правиш.
Така отгледани, стават най-глезените и обичани котета.
.

# 305
Честито! Аз с едно не знам как ще се оправя... Новия комарник вече има дупки. А няма и 2 седмици.. Банана се чудя как да спасявам.. Хвърля се и се вкопчва в него.. Аз го дърпам, той мижи и стиска.. А мислех, че имам кротичко коте.. Тепърва предстои ремонт и купуване на нови мебели.. Тамън.. Ще бъдат веднага почетени... Та така...

# 306
  • Бургас
Детелинка, ще се изходи, просто не е свикнало само. Млякото трябва да е бебешко, макар че продават и специално за котенца, трябва в клиника да питаш, важното е да се изпишква, като са на мляко само пишкат.
Вещица, съжалявам, споделям болката ти... Имам малки, които търсят дом, ако решиш...
За разхлабване - масло, никакво мляко на котките, одрискват се, разваля се стомаха.

# 307
  • София
Детелинка, ще се изходи, просто не е свикнало само. Млякото трябва да е бебешко, макар че продават и специално за котенца, трябва в клиника да питаш, важното е да се изпишква, като са на мляко само пишкат.
Вещица, съжалявам, споделям болката ти... Имам малки, които търсят дом, ако решиш...
За разхлабване - масло, никакво мляко на котките, одрискват се, разваля се стомаха.

Ооо,,аз още щом го взех и му купих котешко млекце. Те си го продават с биберона вътре и фъстъчето веднага засука, щом схвана концепцията 😁 Е ще го чакам да се изака. Зная, че не трябва мляко, така че ако видим зор с акането, ще се смазваме с масълце. Това е, ветката каза, че като навърши два месеца, ще го ваксинираме. И нататък по каналния ред.
Но ми направи впечатление, че е било домашно, беше чистичко, нямаше бълхи. Как го могат това някои хора, да изхвърлят бебенце на десет дена? Изобщо хора ли са?
А моите три бандитчета обръщат къщата ми с главата надолу. Очаквам да проходят и на тавана, щото навсякъде другаде вече са били. Нехранимайковци. Обаче като ме погледнат с тия чисти и невинни очета, в миг забравям, че съм възнамерила да ги изпотрепя😜 В момента сме в процес на чакане на имената, нали знаете, те си идват от само себе си, само едното е ясно, на рижото мъжле с бялата гушка - ЗлатиМчо.
Някой от вас успява ли да се ядоса истински за котешка пакост? Щото аз на всяка такава си повтарям, че аз съм си виновна, можех да си сложа нещото по-съобразително.

# 308
Предполагам знаеш, че трябва да му масажи аш често коремчето и ануса с влажно парцалче (все едно го ближе майка му), за да се изхожда. Поне сега е горещо и няма нужда от допълнително затопляне. Дано мъничето да оцелее и порастне.

# 309
  • Бургас
Дано оцелее котето.
Моето ушато и мустакато приятелче не беше добре,но го спасих.Не беше ял гранули,научи се за отрицателно време.
Щом е здравичко,ще се справи.
Нали котките не умират от жегите?
Вкъщи не е никак прохладно,но не е както навън.Мразя климатици,но работя с хора и на работата пускам,те искат.
Вкъщи обаче не мога да си го причинявам.
През зимата също не пускам нищо,но първо не е толкова студено,другите стаи се отопляват,второ може да спи под моето одеалце.Или ще му дам и за него одеалце.

# 310
Здравейте дами😹 от една седмица нашия Лъки го няма и го търсим навсякъде. Миналата сряда към 20.00часа се нахрани излезе на вън на двора и от тогава не се е появявал никакъв. Къде ли не го търсихме, обиколихме целия квартал но не го намерихме. Възможно ли е да тръгнал след някое женско коте /Лъчко предполагаме, че е на 10 месеца/? Ако е така дали ще се върне?

# 311
  • София
Много възможно, ако не е кастриран. Тъкмо му е време. Аз преди да кастрирам Том не си позволявах да го пускам навън. Сега вече - да, но не забягва след женски, не "произвежда" бездомни душички и се прибира вечер. Това е само когато сме на почивка на село за няколко дни. В София не го пускам навън.

# 312
  • Бургас
pipi68, чела съм,че трябва да му се остави тоалетната навън,също и че трябва да се търси вечер.Ако е много страхлив,може да се крие някъде...
Дано се намери.

# 313
  • София
Та така, из отникъде, вече съм с пет котки. Кой като мен.
Ха-ха-ха! Настигна ме!  Joy  Честито! Heart А трицветната мама на другите 3 котенца поне гледат ли си я? Или и тя е пусната навън?

pipi68, със сигурност това е причината да избяга. Дано всичко е наред и като се налудува да се върне!

Вещица, много съжалявам за пиратчето! Disappointed Relieved

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 14:14 от Тaня67

# 314
Здравейте отново, момичета.
Имам дилема и ми трябва консултация, съвет, рамо за мрънкане... Подкрепа накратко.
Отпуска съм, едвам намерих кой да гледа Рижко за седмица. Като се замислих, осъзнах, че точно двама души от всичките ми стотици познати в София биха се навили да чистят котешка тоалетна. Може би трима. Е да, ама единия е отпуска по същото време , другият е с много малко бебе, а третият се оказа в болница. Този с бебето се съгласи, ама... взе да ми става неудобно.
Умувам дали не е по-удачно да оставям котан в хотел, как мислите вие? Спират ме цените и другото е, че не знам дали той ще се спогоди с гледачите, какъвто е вечен сърдитко. Трябва и да го влача с транспорта до хотела, защото нямам кола и книжка. То, ако имах кола, щях да си го нося с мен. Търся мнения в гугъл за хотелчета, то са едни суперлативни все, направо смърдят на фейк от приятели, комшии и роднини на собствениците.
От друга страна не мога вечно да разчитам , че някой ще поеме грижа за някаква си котка (пък било то и на мама Нарциса котанчето) с всичкото време за път до нас и обратно, чакане за проветряване, чистене на ла*на и т.н., вместо да си гледа живота.
Ама пък непознати хора...

Трети ден не съм вкъщи и мисля животното, не знам котегледачът дали е ходил вчера или днес, както говорихме, не ми отговаря в чата, а аз не смея да звъня, защото и човекът си има ангажименти.

Не знам. Наникъде не е.

Дайте съвет.

Общи условия

Активация на акаунт