Любители на котки - Тема 162

• 30 878
  • 784
  •   1
Отговори
# 525
Мария, яде ги по същата причина, поради която ако на едно дете предложиш чипс и варен картоф, то ще избере боклучавия и вреден чипс Simple Smile

# 526
  • Бургас
Мария, яде ги по същата причина, поради която ако на едно дете предложиш чипс и варен картоф, то ще избере боклучавия и вреден чипс Simple Smile
Ами как да го превъзпитам?
Не и не.
Оставя свестните паучове...
Да му махна гранулите ли?

# 527
Не съм чела. Показвам само една радостна за мен снимка. Закито е с нашийника

# 528
Уискас и феликс са алтернативата на човешкия макдоналдс - вредно и зарибяващо, пробвай различни видове докато не го отучиш, в тези има само 4% месо. Някъде по-нагоре бяха написала списък с марки, в горе-долу този ценови диапазон, които взимам, но не са такива. Shelma ми излиза 11 лв. за 12 пауча, например, а е само месо и минерали. Откъде си Мария ? Питам да мога да те насоча по-правилно за евтино хранене. Тук момичетата много ми помогнаха в началото, когато взех Ади

# 529
Не знам дали ще те успокои, но моят не яде никакви паучовеи пастети. Даже не ги кусва. Подушва и се дръпва обидено. Пробвала съм с всякакви, от по-евтиния вариант на Кошида през по-скъпия, Гурме Голд до Роял Канин и Хил - не и не. Ако близне веднъж е постижение.
Единствено като беше болен изяде два броя пастети на Пурина за уринарни проблеми. Ама цената им беше повече от хубава - 4 лв бройката.

# 530
  • София
Ох и Пухчо само на сухата набляга, паучове само им ближе соса. Асат му е леко завишен, казаха че е от храната. Мъчим го да яде разнообразно ама йок. Имаше едни консерви на Wildlife, само заешкото ядеше, пилешкото не го подушваше даже. Занесох ги на дворната котка на нашите Милейди, Милейди ги унищожи за секунди Joy

# 531
Скрит текст:
Ами как да го превъзпитам?
Не и не.
И аз имам този проблем. Яде един вид пастет и един вид пауч. Всичко друго, стои, но не се яде. Прегладнява и озверява.

# 532
Франки пак има секрети от очите и носа. И киха. И се назландисва на храната. Само изхвърлям остатъци. Нямам нерви вече.. Каква беше тая бактерия?! Не ми се мисли ако всичко почне отначало.

# 533
  • Бургас
От Бургас съм.

pandorina,тестваха ли Франки за СПИН и левкемия?

# 534
  • In the land of Never Never
Мили момичета, здравейте!
Много съм притеснена, защото моят мъжки дворно-домашен котарак изчезна и вече почти 3 седмици съседките ми казват, че не са го виждали. Когато съм на село седи при мен постоянно,спи по леглата, научен е да влиза в къщата, гледам го от година и половина почти,  а когато ме няма е при съседката.
Дали не е тръгнал по любов? Sad Оставям всяка вечер храна и вода на двора, понякога сутрин е изядена, но тук минават много котарачета, та не знам кое ще е.
Трябва да опитате да го потърсите, ако не се прибере повече от седмица. Три седмици, ако нещо се е случило, е много, няма шанс да помогнете. Може просто да го затворят някъде, мазе, гараж, лятна къща, сега е топло и всичко се държи отворено, после хората може да затворят и да заминат някъде, и животното даже и да мяука, няма кой да го потърси и чуе.
Преди десетина дни влизам в гаража, имам стелажи в дъното, тръгнах нещо да слагам на тях, и от долните рафтове като тапа от шампанско изхвърча някакво улично коте и изчезна като стрела. Последните дни оставях отворена долу ролетната врата, около 10-15 см, за да излиза влагата, все пак вътре се събира през зимата, да се изпари. Добре че го видях тогава, повече не оставям вратата на гаража отворена долу. Сега заминах на почивка, и разбира се, затворих вратата на гаража плътно. Ако не беше станало така, можеше да го затворя вътре и щеше да умре от глад и жажда.
Нещо подобно се случи и на котака на брат ми, съседната къща хората са в чужбина, и са оставили ключове от гаража си на един друг съсед, където има инструменти, да идва да чисти двора и да полива градината. Котакът влязъл когато е било отворен гаража, после човека прибрал инструментите и затворил гаража. Три дни го няма котака, брат ми се бяха доста притеснили, накрая внучката му, като си играела близо до тази къща, чула как той мяука от някъде. Той явно й е познал гласа. Повикахме човека да отвори, добре че все пак не беше минало много време.
Така че, ако котака го няма няколко дни, тръгвайте да обикаляте наоколо и да го викате, както всички знаем, трябва да е по-късно вечер, за да е тихо, и ако е някъде, котето да ни чуе, а и ние да го чуем ако мяука.

# 535
От Бургас съм.

Да. Отрицателни.

# 536
  • София
Бих ти плащала да идвам да го галя това бебе, само и само да си избия от главата, че искам трето коте в гарсионера Grinning

Аахаха, ти цяла бизнес идея ми даде! А той е толкова сладкишен, че направо не може да се устиска човек край него. Расте като гъбка, за няколко дни с мен така дръпна, и вече повече прилича на малко коте, отколкото на току-що родено бебе. И даже ритка със задните крачета, моля ви се! Като ми хване с предни лапки пръстите, със задните ритка! За човек, който обожава котките, това е някакво суперспециално изживяване, да отгледа коте от толкова малко бебе. Бях се шашнала какво да правя, но всъщност нищо сложно няма, двамката си влязохме в ритъм, само дето през деня си стои самичко. Но като се прибера, заварвам го кротичко да си спи. Не зная дали пищи през това време.

# 537
  • Бургас
От Бургас съм.

Да. Отрицателни.
Ами...това е добре.
Аз исках да тествам Хари,казаха,че под шест месеца нямало смисъл,можело да са фалшиво положителни.
Не знам тогава защо това продължава при него.
Много го съжалявам.
Понякога калицивирозата може така да протича дълго време...

# 538
Четирилинке, давай снимки дее..
На една колежка и бяха подхвърлили новородено коте пред вратата. Тя разбира се почна да се грижи за него и го носеше на работа в една кутия от обувки за радост на колежките.. Помня, че вече търчеше из стаята, тя продължаваше да си го води на работа.

# 539
  • Велико Търново
Ние сме на море от петък. В събота ми звъни гледачката на бесовете и ми казва: Защо сте оставили отворен гардероба и не си прибрала тези кутии?! Да се разбира- големият гардероб по височината на цялата стена за пореден път отворен и кутии с обувки моля ви се по пода 🙄😄 Снощи ми звъни и казва Намерих една розова маратонка, обаче Бога ми, не знам къде е другата 🤣 Така че нашите душици са добре, играят усилено, Буки умрял от глад като отиде тя- не щото няма гранули, ами си търси пауча хайванчето. Пиги не искала твърде да яде-тя напоследък не се нахвърля много, не знам защо. Пуснала им е климатика вчера, че било голяма жега при нас.
Четох, че обсъждате тоалетната и да се оплача. В потрес съм от този бентонит 🙄 Никога досега не сме ползвали постелка. Но сега трябваше да им взема нещо, за да и е по - удобно на нея да чисти докато ни няма. Нашите си ходят в легенче по принцип, без нищо вътре. Първо взех силикон, Буки го взе на игра, цялата баня стана в силикон, разнесе се в коридора, сещате се... А още по - лошото е, че проявяваше интерес да го яде. Веднага го махнах и на другия ден взех бентонит. Ми той също се разнася, и с него играе. Колежката ми казва, че всеки ден пуска прахосмукачка наоколо. Та... Искам смело да заявя, че по- добро за нас вкъщи от простото легенче няма. Сутрин те вършат работа, веднага измивам и тръгвам за работа. Вечер като се приберем много рядко има пиш от през деня (според мен Буки, защото Пиги вече си има режим), измивам. Голямата работа се върши вечер и от двамата и се чисти веднага, легените се мият, пуска се вентилаторът. Чиста работа, няма силикон, няма кал от този бентонит, нямаш ангажименти, няма миризма (освен веднага на момента). Но сега като са сами, мисля, че е по- добре с постелка, защото с чистене веднъж дневно ще стане смрад.

Невена, стискам палци за мъниците!

Детелистна, покажи бебето де, не се стискай 😄🤗

Общи условия

Активация на акаунт