Любители на котки - Тема 162

• 30 262
  • 784
  •   1
Отговори
# 675
amy_nka, преди 8-9 г. ми се случи, абсолютно неочаквано, легнах си здрава, а на сутринта бях скована, с жестоки болки и неможеща да мръдна. Поставиха ми различни диагнози, дискова хермия, прищипан нерв, възпаление и т. н. Обезболяващи не ми действаха. Искам да знаеш, че постепенно ще получиш облекчение. И остави съветите занапред да не гледаш маците, на мен ми се наложи и майка ми на легло да гледам. 5 години. Ще се оправиш, бъди сигурна. Само сега да има кой да ти поеме детето, за да си спокойна. И маците. Пиши можем ли с нещо да сме полезни! 🤗 Ако знаеш на мен колко са ми помагали момичетата от кучешката тема, винаги ще съм им благодарна!

# 676
noragami, от къде поръчваш и ти носят до вратата? Кои са най-евтините пелети?На колко време държат? 5 котки от какво количество пелети ще имат нужда? Изхвърлят ли се в канализацията? Много полезни са ми съветите ти, благодаря ти!

djaky, в момента майка и сестра ми се грижат за тях (и за детето и за мен включително). Но те ще си заминават след някоя седмица, не живеят в България. Имам и една свекърва, която може да гледа дете, но не и котки. Имам и един мъж, който не може да гледа котки (не обича животни, но не отказва да помага парично или с транспорт някой път).
Да поздравиш момичетата от кучешката тема! Знам ги, много са ми помагали и на мен.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 12:17 от amy_nka

# 677
Момичета, съпартийки, случи ми се нещо, което може да се случи на всеки и което не пожелавам на никой... Може би ми беше един от най-големите страхове, да пострадам и да не мога да се грижа повече за животинките ми. Но ми се случи... В момента съм в болница и си мисля, какво ще правя от тук нататък. Докторът, а и всички други ми препоръчват да си променя тотално начина на живот и да се "отърва" от моите другари котките. От тук нататък ми е забранено да се навеждам, да чистя котешка тоалетна, да ставам рязко, да не мога да скоча от леглото, някой като издаде вой, да правя резки движения, да вдигам тежко, да тичам, да се натоварвам... Преди ми казваха "махай ги тия котки", а аз си викам "докато ми държат ръцете и краката, ако трябва ще си намеря допълнителни доходи, но няма да си изоставя животинките", и сега се оказа, че било "докато ми държи кръста". С огромна мъка, споделям с вас, че си счупих кръста (т.е., получих дискова херния) и искам да ме посъветвате, не с "махай ги тия котки", ами как мога да продължа от тук нататък да се грижа за тях. Всичко, каквото се сетите, което може да се приложи в случая. Имам много животинки за гледане, те са ми душичките, имам и дете за гледане, имам и мерак за второ и вярвам, че има правилни разрешения. Малко се отчаях в последните дни... От една седмица съм на легло, 4 дни не можех да мръдна от болки, да стана от леглото, да отида до тоалетна... Слава богу, на 4-тия се довлачих до невролог и от там направо ме хоспитализираха, след това ми съобщиха какво са видяли на скенера. Хернията ми притиска седалищния нерв и трудно седя и ходя, но ето Господ днес ми прати един знак, който ме разплака. Цяла вечер не можах да спя, наложи се да ме сложат на пода да спя и пак боли, тази сутрин ме преместиха на друго легло, в друга стая. Първото нещо, което видях от прозореца беше голяма тераса, а на терасата котка! Дадох си кураж. Щом Господ ми праща котки, значи има защо...
Момичета, пишете ми на лична (не искам да се спами хубавата ни темичка) с идеи какво мога да направя, за да адаптирам живота си към новото ми здравословно предизвикателство. Аз ги обичам, повече от хората, те разчитат на мен...

Майка ми имаше, също и баба ми и се оправиха с иглотерапия. Не мога да дам координатите на човека, беше преди много години, а и вече няма как да питам кой е бил и къде точно. Иглотерапия...

# 678
От ебаг поръчвам аз, но кажи ти от къде си. За пелетите пробвах веднъж, трябва да се разгледа кои излизат изгодно като на опаковките пише за колко дни би трябвало да стигнат. Разпадат се на дървен прах, много лек и се сменят когато всички пелети са се разпаднали. Мисля че седмица с две котки на една дълбока тоалетна отне, но по спомен ти говоря. Айде ще проверя по-късно и ще пиша, а може и някое момиче, което ползва да се включи. Тоалетна със сито видях в рекламна на петмол, 60 лв. мисля. Прецени и според навиците на котките ти и ще го измислиш. Моите например пишат в едната, а акат в другата и в твоята ситуация бих взела пелети за тази, в която пишкат, бентонит и тоалетна със сито за другата, която бих и качила на шкафа за обувки. Ти си познаваш котките, ще се нагоди те. Мъжа ти няма нужда да полага пряка грижа за тях, но може да ти разсипва храната и камъчетата в бутилки или буркани за да не вдигаш тежко

# 679
Успех с лечението. И аз се хващам за първото, което се сетих- вдигане на високо на тоалетна, купички с храна и вода.

# 680
  • Бургас
amy_nka,аз съм също с много заболявания,операции,липса на органи,вероятно реактивен(не ревматоиден) артрит,вселдствие на улцерозен колит...
От 4-5 дни с оток и зверска болка в крака,личната каза,че било тромб,успях да се добера до ангеолог,не е тромб
На практика последната седмица почти не съм яла,че червата ми са много зле,но даже и на почасовата си работа ходя.
Не си махай котките.
Нека помага който и както може.
Те са ти другарчета.
В краен случай(не ти го пожелавам),ако се нуждаеш от чужда помощ,ще впишеш желание да ти помагат и за котките.
Детето малко ли е?
Моето е на 15 почти и нашите най-вече го гледаха,докато бях по болници...
Ще се оправиш,има кризи,но ще се вдигнеш на крака.Имам добро предчувствие.
Щом не става въпрос за тежка алергия,не ги махай.

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 15:26 от mariqivanova799

# 681
  • Пазарджик/Лондон
Пак изпуснахме темата с Бела, ама по-добре късно, отколкото никога:).
Чета, че обсъждате марките пауч и консерви, Бела яде само Феликс и Гурме, опитах какви ли не качествени консерви и паучове, ама не ги и опитва даже. Хубавото е, че на гранули яде такива без зърно, ама тя хрупа по- малко от тях, чака си пауча:).

# 682
Аелис
Тази Бела е двойничка на моята принцеска Simple Smile
И по характер и каприз явно:)

# 683
  • Бургас
За храненето-аз му давам по 2 пауча на ден,разделени на 3 приема.
От Уискас ушите му плющят.
Четох,че Феликс са по-добри,яде ги.
На Happy cat само с пуйка и треска,два други вкуса му взех-стачка.
На Роял Канин само лечебни съм давала,яде.А,може и kitten да съм дала.
И какви ли не,препоръчани в зоомагазини-не яде.
Онези неовкусените не знам ще яде ли,пилешко яде.Ако не иска,с малко пауч го смесвам...
Опитвах и паучове да смесвам,но обира това,което обича и другото не го яде.
Редакция-гранули има нон стоп пълна купичка.И от тях яде.

amy_nka,няма да се отчайваш.
Докато си жива,има шанс всичко да се успокои,дори да не се оправи напълно.
Много те прегръщаме с Хари и ти пращаме позитивна енергия.

# 684
  • Пазарджик/Лондон
Аелис
Тази Бела е двойничка на моята принцеска Simple Smile
И по характер и каприз явно:)

Като близначки са:).

# 685
# 686
Аминка, съжалявам за случилото ти се. Пожелавам ти по- бързо да се оправиш, пък всичко друго ще се нареди някак.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 14:18 от gabidi

# 687
  • София
Аминkа, веднага след Нова година ми смениха дисk на врата (дискова херния, затиснат нерв на лявата ръка, три месеца нонстоп болка преди това и пареза на лявата ръка). Та не сменяй котките, смени лекарите. В Св. Иван Рилски смяната на дискове е рутинна операция, правят стотици годишно. Пиши ми да ти дам телефона на лекаря да се запишеш за преглед. Операцията ми по НЗОК (за сефте в живота…). Имам силиконов диск и титанието "болтове". И чудо - болката изчезна веднага, забравих аккво е обезболяващо. Показания за операция е парезата на крайник.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 03:09 от Sharky*

# 688
  • Бургас
Аууу,аз не искам нищо да ми сменят.
Алергична съм към обезболяващи(за съжаление и температуропонижаващи),а и аз имам остеохондроза и май дискова херния...Ама към всички обезболяващи,които пробваха,правех реакци и едното само дето не ме уби,в болницата при това.
Резултат-три операции,две от които доста големи,отворени коремни...без обезболяващи.
Аз си знам какво съм изтърпяла.
Сега ми дават прегабалин(ама преди нямаше) и Диазепам,но първо не обезболяват чак толкова и второ,мога да ги пия само вечер,за да поспя.
За сутрин прегабалин+есциталопрам.
Ако го изпия това,цял ден ще си лежа и няма да съм особено адекватна.
Денем си ме боли зверски,защото не ги пия изписаните лекарства.Иначе вариантът е да лежа.

Тоалетните на котките могат да се сложат на по-високо шкафче или на накакъв повдигащ механизъм.
Знаете, Хари е на вестници.Не мога да изтърпя гранули навсякъде и миризми.
Колкото и да се изгребва,мирише.
Затова си изхвърлям мокрите вестници и слагам нови.При всяко пазарене в Била, Кауфланд и т.н. си вземам брошури,така или иначе за планетата е по-добре да използвам брошури(неизползваните от магазините дано да подлежат на рециклиране...),отколкото силиконова тоалетна.
Имам някаква със сребърни йони,но не съм я отваряла,знам на кого мога да я подаря.
От силиконовата понякога давам на Хари да порови,но той изхвърля гранули,гони ги...
Суза цял живот си караше с вестници.
Тогава нямаше Интернет,всеки купуваше вестници.

# 689
  • София
amy_nka, аз бях като теб преди 20 години. Дискова херния, последващо възпаление на седалищния нерв и в резултат окуцях с десния крак. Влачех го като протеза, нямах никаква чувствителност, можеше филии да режеш от крака ми, а аз нямаше у да усетя. Как ли не го лекуваха тоя крак, и нивалинови инжекции, и някакви блокажи правиха, и физиотерапия - нищо не помогна. Половин година се влачех като инвалид.
Веднъж ходихме на Панчарево, на минералния басейн. На излизане видях на една врата табела "мануален терапевт". Рекох си, що пък да не опитам и това. Докторът беше свободен и ме прие веднага. След кратко разпитване ме просна на една медицинска кушетка. Че като почна да ме извива и усуква, като прани гащи! Когато обаче се изправих, веднага усетих, че се е възвърнала чувствителността в крака ми! Ходих при него може би още 15 сеанса, но резултата е, че през тези 20 години оттогава кръст не ме е заболял. Докторът тогава беше на около 50 години, сега сигурно е на около 70, не зная дали продължава да практикува, но винаги можеш да потърсиш други мануални терапевти, доколкото знам, има още няколко. Ако те интересуват подробности, пиши ми, с радост ще помогна.

Общи условия

Активация на акаунт