Косопад - 20

• 63 355
  • 786
  •   1
Отговори
# 315
Lorinda, аз пия витамини Вивискал и запълвам дефицитите-Б12, вит. Д и желязо. Правя маски с рициново масло и етерични масла от розмарин, лавандула, мента и кедрово масло. Слагам и горчица на прах вътре и стоя 2 часа, че с тази горчица не издържам повече. И всяка вечер я пръскам с розова вода(такава имам в момента), в която има по 20 капки от етеричните масла изброени по-горе. Даже в последно време взех да слагам и рициново масло вътре, но не изплаквам. Имам нови растежи, но не са равномерни. Четох, че отстрани на скалпа, над ушите най-трудно и най-накрая се появяват новите растежи. Аз там нямам, само отгоре на скалпа. Мисля да си взема и дермаролер, но ме е страх, че боли 😁

# 316
Lorinda, аз пия витамини Вивискал и запълвам дефицитите-Б12, вит. Д и желязо. Правя маски с рициново масло и етерични масла от розмарин, лавандула, мента и кедрово масло. Слагам и горчица на прах вътре и стоя 2 часа, че с тази горчица не издържам повече. И всяка вечер я пръскам с розова вода(такава имам в момента), в която има по 20 капки от етеричните масла изброени по-горе. Даже в последно време взех да слагам и рициново масло вътре, но не изплаквам. Имам нови растежи, но не са равномерни. Четох, че отстрани на скалпа, над ушите най-трудно и най-накрая се появяват новите растежи. Аз там нямам, само отгоре на скалпа. Мисля да си взема и дермаролер, но ме е страх, че боли 😁

gera*,
Не боли и е доста приятно, някак усещането е,че правиш правилното работещо нещо,пробвах с масажор и специална масажна четка, като ,че ли по не го усещам добре масажа.
Сега се сещам,че преди много години бях на преглед при много добър дерматолог, който тогава ми препоръча масаж с борови иглички/ тогава още никой не познаваше съвременните масажни средства/ и семки от дюля. Сега разбирам защо семки от дюля- плодът на дюлята е с високо съдържание на витамините С, В1, В2, В3 (ниацин), каротеноиди (провитамин А), и на минералите калций, магнезий, калий, мед, натрий, цинк, желязо, манган, хлор и сяра.
Тогава имаше ефект,но след изчезване на тогавашният проблем не продължих грижите. Епизодично през годините съм полагала някакви грижи и толкова, докато не осъзнах,че без постоянството няма траен резултат. Освен това за мен грижата трябва да е комплесна.

# 317
Аз, пък си купих горчица и мисля да опитам да се наплескам с нея, някакви препоръки от тези, които вече са пробвали този метод. Иначе имам рициново масло, което бях взела за миглите си, но два пъти го мазнах и дотам... Отмива ли се лесно рициновото масло, доста е гъсто и мазно, никога не съм го слагала в маска, защото си мисля, че няма да мога да го махна.

# 318
Аз, пък си купих горчица и мисля да опитам да се наплескам с нея, някакви препоръки от тези, които вече са пробвали този метод. Иначе имам рициново масло, което бях взела за миглите си, но два пъти го мазнах и дотам... Отмива ли се лесно рициновото масло, доста е гъсто и мазно, никога не съм го слагала в маска, защото си мисля, че няма да мога да го махна.

wiwala75,
За рициновото масло не се притеснявай действа страхотно и нямам проблеми с отмиването.
За скалп го комбинирам с розмарин, а по дължините обогатявам маските с допълнително количество от рициново масло/ ползвам Ямайско екстра черно рициново масло/

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 20:45 от Lorinda

# 319
По принцип дават да се стои около 30 мин(ако можеш да издържиш) и внимавай после като изплакваш да не ти влезе в окото, че...... париии 😂😂😂
Горчицата изсушава, затова гледай да я мажеш само в корена или първо намажи дължините с кокосово масло. Друго не се сещам...
Lorinda, благодаря за информацията. Тогава си купувам дермаролер 😁

# 320
Благодаря за инфото, може и да добавя някакво масло, за да не ми изгори скалпа. Но ми направи впечатление, че на повечето рецепти е на прах. Освен да я смеся с майонеза Joy и малко кетчуп и готово, ако нищо не стане следващият път само ще ги ям Joy

# 321
Благодаря за инфото, може и да добавя някакво масло, за да не ми изгори скалпа. Но ми направи впечатление, че на повечето рецепти е на прах. Освен да я смеся с майонеза Joy и малко кетчуп и готово, ако нищо не стане следващият път само ще ги ям Joy
По оригинална рецепта е със зехтин, ако не се лъжа. Аз последния път сложих рициново масло, хининова вода, колкото да стане по-течно, за да се размазва по добре на кожата, а не да остава по косата.

# 322
Здравейте,
От доста време следя темите за косопад
При мен нещата са много странни.
Имам косопад от години който не се повлиява от абсолютно нищо.Вече даже незнам на къде да потегля. Правила съм всички изследвания няколко пъти,обиколила съм един куп доктори и нищо. Каквото има на пазара съм мазала и пила от бабини рецепти до скъпи продукти - витамини, маски, ампули и т. н.
Стрес нямам. Всички изследвания са в норма. Има ли някой със сходен проблем, косопад от години без изход от ситуацията? Косата ми много оредя и почвам да се плаша. Повярвайте ползвала съм всякакви продукти и нищо. Да не говорим за медицински изследвания - един куп пари и никакъв резултат. Не откривам причината, поне да имах липса на някои витамини или нещо свързано със здравето та пане да знам от какво е това чудо. Най много пада след като я измия, страшно е. Ако има друг в тази ситуация моля да сподели някакъв опит, може някъде нещо да съм пропуснала,но се съмнявам.

# 323
Изследвала ли си дихидротестостерон? Ако да, и е бил в норма, от трихолог знам, че просто в момента на изследването е бил в норма. А примерно след 3 дни- вече се е активизирал и ако се изследваш ще видиш покачване.

# 324
Sirigaita , аз съм споделяла, че съм в същото положение, но за съжаление не мога да ти споделя някакъв положителен опит, защото се лутам по същия начин вече толкова години.

# 325
Здравейте,
Имам косопад от години който не се повлиява от абсолютно нищо.Вече даже незнам на къде да потегля. Правила съм всички изследвания няколко пъти,обиколила съм един куп доктори и нищо. Каквото има на пазара съм мазала и пила от бабини рецепти до скъпи продукти - витамини, маски, ампули и т. н.
Стрес нямам. Всички изследвания са в норма. Има ли някой със сходен проблем, косопад от години без изход от ситуацията? Косата ми много оредя и почвам да се плаша. Повярвайте ползвала съм всякакви продукти и нищо. Да не говорим за медицински изследвания - един куп пари и никакъв резултат. Не откривам причината, поне да имах липса на някои витамини или нещо свързано със здравето та пане да знам от какво е това чудо. Най много пада след като я измия, страшно е. Ако има друг в тази ситуация моля да сподели някакъв опит, може някъде нещо да съм пропуснала,но се съмнявам.
Момичета изследвали ли сте феритин и целият железен панел.
За феритин не само в норма,но и в оптимални нива, над 70.
В12 и Д също основни причинители на косопад. Хормоните?

# 326
Лоринда, аз писах, че приятелката ми е с феритин 11. Роди два пъти преждевременно, докато се усетят, че анемията не е точно от бременеене. Никога не е имала косопад.

# 327
Лоринда, аз писах, че приятелката ми е с феритин 11. Роди два пъти преждевременно, докато се усетят, че анемията не е точно от бременеене. Никога не е имала косопад.
Да спомням си,че беше споделила,но ми се струва,че е по скоро изключение тя, бих допълнила щастливо изключение.
Масово в научните статии се споменава феритин/ запасите на желязо в организма/ като една от основните причини, дефицит който се наваксва бавно. Общо взето мненията клонят че лечението е от вътре на вън към коригиране на нивата.

# 328
Здравейте,
Момичета изследвали ли сте феритин и целият железен панел.
За феритин не само в норма,но и в оптимални нива, над 70.
В12 и Д също основни причинители на косопад. Хормоните?

Два пъти лично аз идзлддвай всичко. Лиса ми с изследвания е 2 страница формат А4, всичко в норма. Това за мен е шок, всичко да е ок като резултат а проблема е налице.

# 329
Изследвала ли си дихидротестостерон? Ако да, и е бил в норма, от трихолог знам, че просто в момента на изследването е бил в норма. А примерно след 3 дни- вече се е активизирал и ако се изследваш ще видиш покачване.
И да го е изследвала, и дори да е бил в норма, това не помага, защото не се знае дали фоликилуте ѝ са чувствителни към този хормон. Може да е в норма, но ако има чувствителност на фоликулите към него - да има косопад заради него. Може да е извън норма /над горна граница/, но ако няма чувствителност на фоликулите към него, няма да има косопад заради него. А за чувствителността на фоликулите, изследване няма.

Общи условия

Активация на акаунт