Косопад - 20

• 63 353
  • 786
  •   1
Отговори
# 330
Дай да видим какво точно си изследвала(може и без резултатите, шом са ок). Може да има още нещо.

# 331
Дай да видим какво точно си изследвала(може и без резултатите, шом са ок). Може да има още нещо.

Mariat,
И нивата са важни, важно е да има назначени изследвания и после някой който да разчете правилно нивата, има го и това,че различните лаборатории имат различни референтни стойности.
Все трябва да има решение за всеки 🤗

# 332
Да, много добре знам за нивата. Написах го, защото Sirigaita може да сметне, че е прекално лична информация, а и нали резултатите са разчетени, че са в норма.

# 333
Както казах и изследвала съм всичко  за 5 години - дерматолог, хормони, генеколог, зъболекар, ендокринология, трихолог(излишно даване на пари) от най скъпите до най евтините продукти. Изчела съм все възможна информация за този проблем. Ако ми кажат и л... но ще си сложа на главата вече. Косата ми е гледана като малко бебе, не я суша, преса не ползвам от 2 години, мия само с био сапуни, не цъфти но капе. Грижите за нея мога да кажа че са подобаващи. Просто се надявам един ден някой да ми каже че коса пада ми е нормален, но аз знам че не е. Най много пада при миене и след като изсъхне и я среша остава един куп коса по четката колкото да изплетеш пуловер с тези косми. По пода в пълно реят се като листа. Вчера даже плаках заради това. Незнам какво да правя и съм на път да почна изследвания наново.
На 39 години съм и това ми носи ниско самочувствие. Извинявам се ако съм досадила.

# 334
Не, не досаждаш, но наистина ще е от полза да покажеш изследванията. Може да ми дадеш идея какво още аз да изследвам, или да ти дам идея какво още ти да изследваш.....примерно.
То, и аз посетих изброените от теб лекари и файда йок.

# 335
Както казах и изследвала съм всичко  за 5 години - дерматолог, хормони, генеколог, зъболекар, ендокринология, трихолог(излишно даване на пари) от най скъпите до най евтините продукти. Изчела съм все възможна информация за този проблем. Ако ми кажат и л... но ще си сложа на главата вече. Косата ми е гледана като малко бебе, не я суша, преса не ползвам от 2 години, мия само с био сапуни, не цъфти но капе. Грижите за нея мога да кажа че са подобаващи. Просто се надявам един ден някой да ми каже че коса пада ми е нормален, но аз знам че не е. Най много пада при миене и след като изсъхне и я среша остава един куп коса по четката колкото да изплетеш пуловер с тези косми. По пода в пълно реят се като листа. Вчера даже плаках заради това. Незнам какво да правя и съм на път да почна изследвания наново.
На 39 години съм и това ми носи ниско самочувствие. Извинявам се ако съм досадила.
А слагаш ли продукт за лесно разресване?

# 336

Не ползвам продукти за разресеане тъй като аз нямам проблем със заплитане. Даже мога смело да потвърдя че не ползвам продукти със химия. В момента се мия със сапун от коприва и бял бор редувам го със слънчев сапун. И двата за са коса измиват много добре. Не ползвам стилизанти и каквито и да е други продукти за коса. Да вмъкна, ползвам и спрей от дива коприва който мирише малко гадничко но поне няма да навреди. Всеки път влизам с ужас в банята, когато се реша и лампата гася за да не гледам колко косми има. Не пожелавам на никой този ужас. Най интересното ми е че масово хората си откриват от къде им идва проблема с косата, само аз някъде нещо бъркам. За толкова години, изпити чайпета, билки, хранителни добавки и т. н. Ефект НУЛА.

# 337
Sirigaita, резултатите от изследванията може да са с нормални стойности, но не и в оптимални. Ако не е проблем за теб пусни си изследванията тук, мисля че все някоя ще може да ти даде някакъв съвет. Лично аз съм се убедила, че лекарите неглижират проблема с косата и за тях щом всичко ти е в норма значи няма проблем, а не е така.

# 338
    Sirigaita
,
Резултатите от изследванията са динамична величина, важно е колко често ги правиш и кой ги разчита. Различните лаборатории имат различни референтни стойности.
За добавките също е важно какви приемаш и в какво количество, също и за какъв период и отново е индивидуално.
Не ползването на продукти не спира косопада/ шампоан, балсам, маска,серум от медицинска козметика могат само да са ти от полза .
Важно е какво е състоянието на косата,също дължината и. Дължината най- вече да се нямали стрса от видимото и изтъняване и топките коса след къпане. Правилото е да се държи скалпа чист,здрав и добре хидратиран.
Всички отвари репей, коприва, оризова вода, розмарин и рициново масло изискват голяма честота на използване за продължителен период на употреба.
Мерките правени самостоятелно не помагат, имам предвид приемане на добавки месец, след това месец маски, трябва да е комплесна грижа.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 12:10 от Lorinda

# 339

Не ползвам продукти за разресеане тъй като аз нямам проблем със заплитане. Даже мога смело да потвърдя че не ползвам продукти със химия. В момента се мия със сапун от коприва и бял бор редувам го със слънчев сапун. И двата за са коса измиват много добре. Не ползвам стилизанти и каквито и да е други продукти за коса. Да вмъкна, ползвам и спрей от дива коприва който мирише малко гадничко но поне няма да навреди. Всеки път влизам с ужас в банята, когато се реша и лампата гася за да не гледам колко косми има. Не пожелавам на никой този ужас. Най интересното ми е че масово хората си откриват от къде им идва проблема с косата, само аз някъде нещо бъркам. За толкова години, изпити чайпета, билки, хранителни добавки и т. н. Ефект НУЛА.
Да разбирам, че косата ти след къпане е абсолютно гладка и гребена минава без и минимална съпротива?

# 340

Да разбирам, че косата ти след къпане е абсолютно гладка и гребена минава без и минимална съпротива?

ДА като цяло нямам проблем от този аспект, заплитане, пърхут или цъфтеж. Основния проблем при мен е косопад и то обилен.

# 341
В крайна сметка каква е водещата диагноза, с която те изпращат дерматолозите като си тръгваш от кабинета? Телогенен ефлувиум? Андрогенна алопеция? Все някакви предложения изказват? При кои специалисти си била?
Качи си изследванията да поразсъждаваме над тях. Предполагам щитовидни и полови хормони са ок? Тестостерони и надбъбречни?
Казваш, че си опитала всичко - миноксидил слагала ли си, колко време, какъв беше ефекта? Какво си пила от по-популярните неща - дюкре, ревалид, пантогар, биотин…?

И аз като теб от дълги години съм така, но съм с диагноза андрогенна алопеция. Все пак имам диагноза. Хормоните и всичко са ми 6, изследвани милион пъти. Имах прекрасна коса преди. Косопадът спря само докато бях бременна. Чак се чудя да взема да родя още едно 😁

# 342
Здравейте,
От доста време следя темите за косопад
При мен нещата са много странни.
Имам косопад от години който не се повлиява от абсолютно нищо.Вече даже незнам на къде да потегля. Правила съм всички изследвания няколко пъти,обиколила съм един куп доктори и нищо. Каквото има на пазара съм мазала и пила от бабини рецепти до скъпи продукти - витамини, маски, ампули и т. н.
Стрес нямам. Всички изследвания са в норма. Има ли някой със сходен проблем, косопад от години без изход от ситуацията? Косата ми много оредя и почвам да се плаша. Повярвайте ползвала съм всякакви продукти и нищо. Да не говорим за медицински изследвания - един куп пари и никакъв резултат. Не откривам причината, поне да имах липса на някои витамини или нещо свързано със здравето та пане да знам от какво е това чудо. Най много пада след като я измия, страшно е. Ако има друг в тази ситуация моля да сподели някакъв опит, може някъде нещо да съм пропуснала,но се съмнявам.
Момичета изследвали ли сте феритин и целият железен панел.
За феритин не само в норма,но и в оптимални нива, над 70.
В12 и Д също основни причинители на косопад. Хормоните?

Два пъти лично аз идзлддвай всичко. Лиса ми с изследвания е 2 страница формат А4, всичко в норма. Това за мен е шок, всичко да е ок като резултат а проблема е налице.
Непоносимост към храна, алергия към някоя от съставките в козметиката и миещите препарати?

# 343
Това е нищо с гасенето на лампата докато се решиш. Аз не се гледам в огледалото почти изобщо, в банята правя всичко на загасена лампа от къпане (огледалото е пред душа) до миене на зъби. Завесите ги пускам, ако ми свети слънце понеже си представям как скалпът ми лъсва, дори и да живея сама. Не съм се ресала с гребен от месеци, а реването е всекидневно.

# 344
Stuck Out Tongue Winking Eye

Теста ми за алергия показа че июам такава от никел и кобалт. Доста често в ли зметиката тези продукти са на лице но аз не използвам такива с този тип съставки, затова на този етап изключвам косопад да е породен от това

Общи условия

Активация на акаунт