Косопад - 20

• 63 305
  • 786
  •   1
Отговори
# 450
Между другото, на морето и при мен беше ужасяващ косопада.Не знам водата ли,климата ли,но и тази година усещах щипане по скалпа от морската вода.

# 451
LoLo,
Имам такава четка, супер е за масаж и разресване, но за гъста и дълга коса като твоята, не мога да кажа как ще е.

the doors,
Може да се е влошило състоянието заради есенният косопад. Но за падането си абсолютно права тръгнало ли е да пада няма спасение. Затова си казвам дано има повече нови растежи.

# 452
Време ли е за есенния косопад? Не си спомням миналата година точно по кое време започна… За миноксидила от едва приятелка е инфото, тя е супер доволна, започва го пак поради засилен косопад, без да има разреждане на косата, но го използва 2 пъти седмично, не е имала изобщо засилване в началото и се похвали със супер разтежи. Но това че си доживот ползването му е вярно. Накакъв лекър от Токуда й то беше изписал.

# 453
Mariat,
Как го ползваш Миноксидила....
Моята изписана доза е два пъти на ден по 0,4 мл. миноксидил от 2% на слепоочията+ централно на челото. Само там. Моето си е течност.

# 454
Ползвали ли сте серията за косопад на Rene Furterer? Имате ли отзиви? Интересувам се най-вече от ампулите за косопад.

# 455
Такава четка ползвам от десетина години. Тя разплита по-лесно дълга коса и сътоветно не скубе косата толкова. Имам във всяка чанта по една, както и на работа. Ако не е скъпа в БГ, е хубаво да имате такава. Моите са от 5 - 30$. Не правя разлика между евтината и скъпата. Все тая.

# 456
Здравейте. Аз също днес забелязах косопад, какъвто никога не съм имала, но го отдавам на нов шампоан и вероятно ми е дошъл много силен..не знам всъщност, нямам хормонални проблеми или никакви заболявания, на 28 съм, ще следя дали продължава това нещо.
Назад някой се оплаква от себорея - имала съм и бях пробвала всички шампоани на света. Все ходех с люспи и се чвшех, обаче моя приятелка ми даде шампоана, който спаси и мен, и нея. Кафява тубичка със синя капачка, мирише гадно и се ползва известно време. Ще потърся как се казва.
Edit:

# 457
Т/Гел е с катран, който действа много успокояващо на някои хора, за съжаление аз не съм от тях 🙁 катранът ми изсушава прекалено много скалпа, от което пък ме сърби още повече. Но е добър и хвален продукт, и в чуждите групи. В България само в нотино го има за поръчка.

# 458
Момичета, имам нужда от помощ. Поради нарушения в менструалния цикъл отидох на гинеколог и той ми пусна естрадиол и FSH. Аз си пуснах и LH. Изследването е правено на 3 ден от цикъла. Ще му го покажа чак другата седмица. Според вас са добре, нали?

# 459
Някой, който да ползва такава четка и да е доволен?

Напоследък все по-често ге засичам по реклами и т.н.. Уж не проскубвали толкова. Не знам това така ли е. И за масаж на скалпа дават, че е подходяща. Не знам обаче за дълга коса дали ще свърши работа.
Този модел четки ги ползвам от десетина години, купих първата и още я ползва дъщеря ми, която има тънка и доста заплитаща се коса. За себе си купувам по-евтините варианти, нейната е Tangle Teezer. Хубави са много.

# 460
  • През девет планини в десета...
Катранен шампион е и българския Алгопикс, ако някой си търси шампион с катран. Моето питане е маслото от розмарин за какъв вид косопад става

# 461
Зелено камъче,
Никъде не съм срещала специално отбелязване за вида косопад който лекува розмарин есенциално масло или розмаринова отвара. Срещам много позитивни отзиви след дълготрайна употреба на розмарин напоследък.

# 462
  • През девет планини в десета...
Lorinda и аз на последък забелязвам много положителни мнения и затова питам. Даже го сравняват с миноксидила по ефективност

# 463
Роси1608 ,  не мисля.че  ще повлияят зле на терапията тези маски, дори би трябвало да е по-добре. Можеш да пробваш преди измиване и маслени маски в корените- например масло от репей (което е базово масло)  се смесва със няколко капки етерично масло от розмарин/лавандула  и/или чаено дърво и се държат в корените за час или няколко,после си отмиваш стандартно. Не забравяй да хидратираш и дължините, понеже шампоаните за косопад са по-изсушаващи попринцип., та затова е хубаво да се включват и  професионални маски,балсами, кремообразни финиши, олио...
Portokali за хубаво почистване на скалпа може да се  ползва  Дълбоко почистващ шампоан.( моя е на label.m още не съм го пробвала обаче). Mediceuticals Bioclenz също е добър вариант- хем добре измива,хем си е за косопад. Но  и той леко изсушава. Омазняването на скапла може да се дължи на много неща, понякога е и хормонално. Но съм забелязала поне при мен,че колкото повече и често си мия косата (с добре измиващи шампоани) толкова повече се омазняваше ,та не трябва и да се прекалява.A пък иначе като реша да сложа рициново в корените и едва го отмивам после, все си остава мазно Smile

Вече две семици ползвам на DSD de Luxe шампоана и два лосиона, косопада ми намаля,незнам дали от тази козметика или просто си му е дошло време, но сега имам много накъсана коса.Аз продължавам с тази козметика, но какво да правя с дължините, те просто са ужасно уредели, а и как да запазя тази коса, която е накъсаната за да продължи да расте здрава?Тези маслени маски от масло от репей и розмарин за заздравяване ли са? Извинявам се за въпроса, но досега не съм полагала никакви специални грижи за тънката си коса, освен шампоан и пяна и затова не съм наясно, а и сигурно затова сега и малкото което имам пада....

# 464
Щом имаш накъсана коса, е добре да я скъсиш до над накъсаното. След това след измиване ползвай някакво масло за коса по връхчетата. Може да е козметика, може и араганово, кокосово или някакво което не ти утежнява. На леко влажна коса се слага по връхчетата. Слагаш една капка на дланта и разтриваш по двете длани, след което нанасяш на връхчетата. Ако ползваш сешоар, сушиш така както е с маслото.

Общи условия

Активация на акаунт