Косопад - 20

• 63 246
  • 786
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте. Когато вземам желязо забелязвам, че косопада ми се усилва многократно без значение дали е таблетка или спрей. Това е причина да се въздържам от приема му, въпреки че съм на долна граница и вземам вит. В12, защото там пък съм доста под долната граница, а вит. В12 смъква желязото. Знаете ли защо се получава този косопад след прием на желязо?

77Roza,
Най вероятно е съвпадение, не е възможно да е от приема на желязо. По скоро може би дозата е недостатъчна, а и не забравяй,че за по доброто усвояване желязото се приема със голяма доза витамин С/ 1000 милиграма/. Също е добре да има поне 4 ч. разлика от приема на други витамини и минерали. Също големите дози кафе пречат за усвояването на желязото.

Phoenix,
По време на цикъл особено при обилен такъв намаляват нивата на желязо в организма. Това е и причината много жени да се чувстват отпаднали.
Ако нивата на желязо са много ниски и към долна граница само със прием на храни богати на желязо не може да се навакса трябва и допълнителен прием на желязо с витамин С.

# 616
  • Стара Загора
Lorinda, интересното е, че има месеци, в които не пада толкова много косата, а цикълът винаги е обилен. Но да разбирам, че проблемът е в ниските нива на желязо. Признавам си, не знаех, че желязото играе важна роля и за косата. Преди време бях започнала да го пия по лична преценка, но без вит. С.

# 617
Има една хр. добавка с желязо - казва се Ferrotone, с добавен вит. С от 100 % ябълков сок. Много съм доволна от нея...усещам как ми идват силите след цикъл от нея.

# 618
Здравейте! Бих искала да попитам някой от вас правил ли си е мезотерапия за коса в случаите на косопад? След прекаран ковид, се сблъсках с този проблем. Казват, че процедурата е ефикасна, дали е болезнена? И къде я предлагат тази процедура?

# 619
Здравейте! Бих искала да попитам някой от вас правил ли си е мезотерапия за коса в случаите на косопад? След прекаран ковид, се сблъсках с този проблем. Казват, че процедурата е ефикасна, дали е болезнена? И къде я предлагат тази процедура?

Препоръчвам ви да направите процедурата само при специалист-дерматолог. Разровете си и вежте къде основно се прави. Лично за мен всяка инжекционна процедура е по-ефикасна за разлика от конвенционални методи на лечение. Не сте единствената след прекаран ковид да се оплаквате от косопад.

# 620
Здравейте!
Аз започнах с процедури с лазер и мезотерапия за косопад при дерматолог. При мен се събраха няколко провокиращи фактори наведнъж (операция за отстраняване на щитовидната жлеза, усложения от интервенцията, психологически стрес).  
Правя процедурите веднъж в седмицата и досега съм минала два пъти. Тъй като е още много рано, поемам ангажимент да споделя впечатления, когато напредна. Не бих определила мезотерапията като болезнена, но е малко некомфортно в някои части от скалпа, които са по-чувствителни зони. Нямам някакви негативни усещания след това.
Но дори да се правят процедури, подходът пак трябва да е комплексен, и аз не пропуснах пълни изследвания, работа с ендокринолог, гинеколог и дерматолог, пиене на хранителни добавки, пълноценно хранене и борба за овладяване на стреса.

# 621
Здравейте!
Аз започнах с процедури с лазер и мезотерапия за косопад при дерматолог. При мен се събраха няколко провокиращи фактори наведнъж (операция за отстраняване на щитовидната жлеза, усложения от интервенцията, психологически стрес).  
Правя процедурите веднъж в седмицата и досега съм минала два пъти. Тъй като е още много рано, поемам ангажимент да споделя впечатления, когато напредна. Не бих определила мезотерапията като болезнена, но е малко некомфортно в някои части от скалпа, които са по-чувствителни зони. Нямам някакви негативни усещания след това.
Но дори да се правят процедури, подходът пак трябва да е комплексен, и аз не пропуснах пълни изследвания, работа с ендокринолог, гинеколог и дерматолог, пиене на хранителни добавки, пълноценно хранене и борба за овладяване на стреса.

А има ли някакъв минимум и максимум на процедурите и как описвате дискомфорта?

# 622
Обясниха ми, че след шестата процедура трябва да настъпи подобрение в състоянието. За момента сме се разбрали преди четвъртата процедура да имам допълнителен преглед, за да се проследи дали има някакъв прогрес, което не знам точно какво означава в моя случай. Със сигурност дори да има ефект, човек не трябва да има нереалистични представи за светкавично възстановяване. Процесът е дълъг и труден, особено психологически, за съжаление.
Усещането бих определила като по-силен натиск с по-остър предмет. Със сигурност не е причина човек да се откаже от процедурата, ако наистина се окаже, че би била от полза. Иглата е изключително тънка и прониква на много малка дълбочина, доколкото знам около 1 мм на нивото на космения фоликул. При мен ги поставят с помощта на уред, наподобяващ пистолетче. На мен ми предписаха да пия едни капсули на Novophane, които са комплекс от витамини в съчетание с цистин и метионин и доколкото разбрах ампулите, които се инжектират в скалпа са със сходен състав. Отделно има и някакви процедури с мезотерапия с кръвна плазма, но не съм запозната в детайли кога се прилага като лечение.

# 623
Единственото което спира косопада при мен е приема на биотин и колаген. Започне ли обилен косопад изследвам и хемоглобина.Ползвала съм почти всичко на пазара(шампоани и ампули) и на мен лично, храната и приема на добавки се отразява най- добре.

# 624
  • при моите любими
И аз имам проблем с косопад. Отдавна искам да си взема и колаген, ще пробвам дали няма да ми подейства добре. Моля да споделите какъв колаген използвате. Благодаря.

# 625
  • София
Здравей!
Не съм писала в тази тема от много години, но сега ми излезе и просто се зачетох в последните коментари Simple Smile
Та, само да вметна, когато има по-сериозен възпалителен процес и по-продължително боледуване - това повлиява  много хормони - най-вече на ЩЖ ( нейната функция влияе на метаболизма - теглото, на косата, кожата, ноктите...) изчерпват се депата на повечето витамини - вит. Д, Е, А... В12, желязо, селен, цинк, мед... а те са пряко свързани и се отразява и на косата... и от тялото се губи/разгражда, за кратко време, много колаген и най-вече протеин ... протеина е основната храна за тялото, вкл. коса и кожа.
Или това са три посоки, върху които е добре да се помисли и ако има проблем, да се коригира, а това респ. ще възстанови - коса, кожа, нокти, МЦ и т.н. ... и нормалното функциониране на цялото тяло.
Възстановяването на косата отнема време - трябва търпение и постоянство.

ПП. Желязото е токсично, ако се предозира,  и трябва да се внимава с него.
Дали да се приема и в каква доза трябва да се приема, се определя от серумните нива на: Желязо, Хемоглобин, Феритин, ЖСК, Трансферин ... тълкуват се заедно.
М. е нещо нормално и при нея, не трябва да се губи желязо в кол-ва, които да причиняват здравословен проблем - ако това се случва, тогава имате вече този сериозен проблем и е желателно да се консултирате с АГ и Ендокринолог.

# 626
  • София
Denis, би ли споделила какъв протеин и колаген пиеш.
Благодаря предварително.

# 627
Здравейте!

А има ли някакъв минимум и максимум на процедурите и как описвате дискомфорта?

Запозната съм, че минимума от процедури са 3-4. Може би зависи и от интензитета на самия косопад. Вашият интензивен ли е?

odi, иначе и храната и витамините са от значение. Но това е сравнително нова процедура, която действа добре и при косопад. Неслучайно протокола за лечение при ковид включва приема на толкова много витамини.

# 628
Аз имам следния въпрос:
Когато използваме масло, независимо от какво, аз в случая ще ползвам от репей, трябва ли косата да се измие първо при положение, че по рано през деня са слагани някакви ампули в корените и пяна по дължините? Това ще пречи ли на маслото да си свърши работата и след това вече да се измие косата?

# 629

Общи условия

Активация на акаунт