Косопад - 20

• 61 713
  • 786
  •   1
Отговори
# 75
А оксидант да взема ли и колко процента?
И каква в разликата ме интересува между 1:1.5 и 1:2?

# 76
Момичета, препоръчайте щадяща и добра безамонячна боя за коса. Косата ми много изсветля, а искам да си върна моя черен цвят. Не съм се боядисвала повече от 10 години, но ми липсва моя цвят коса и търся нещо, което да не влоши повече косопада.

Нещо, което открих наскоро и още е рано за видими резултати (нямам косопад, просто исках да заздравя косата си). Казва се Амла или още - индийско грозде. Изключително полезна за целия организъм, богата на витамини, калциум и антиоксиданти, действаща противовъзпалително. Препоръчва се и за кожа и за коса, като хранителна добавка или маска с пудра от амла - потъмнява и заздравява косата. Понеже подобрява пигментацията на клетките, се използва и като средство за забавяне на посивяване на косата, както и за косопад (но отново, ако ви е светла косата, ще ви я потъмни, така че маската не е за всеки).
Маска се прави просто със смесване на пудрата с течност или разбити яйца. Аз на косата си не я слагам, защото съм руса и не искам да ми промени цвета, но ям от пудрата всеки ден с кисело мляко. Започнах отскоро, предимно да заздравя малко косата си (а и заради другите ползи), защото я третирам с химикали от години.
Изпратих и голям пакет пудра на майка ми, която има здравословен проблем и има нужда от подсилване на организма и черния дроб.
Който разбира английски, нека потърси в Гугъл и ще
прочете за ползата от този плод, на български нямаше сякаш достатъчно информация. Купих пудрата от Амазон, изглежда така:

# 77
Ще ни поникнат клони скоро от толкова витамини Grinning
Questar, маник паник имат черно, много хубава и подхранваща боя, може и цяла нощ да стоиш с нея. Идва си директно в малко бурканче и направо мажеш.

# 78
Върнах се от прегледа, но съм изтощена. Утре ще пиша.

# 79
Момичета, каква сатенена калъфка ползвате? Днес отидох да ди купя, но не знаех, че има естествен и изкуствен сатен 🤔
Естествения сатен стои като обикновена памучна калъфка, а изкуствения е един лъскав...

# 80
Не са ли копринени?

# 81
Момичета, каква сатенена калъфка ползвате? Днес отидох да ди купя, но не знаех, че има естествен и изкуствен сатен 🤔
Естествения сатен стои като обикновена памучна калъфка, а изкуствения е един лъскав...

Лъскав сатен,сттахотна е калъфката. Много приятно усещане и за кожа и коса.

# 82
  • София
Момичета, а вързани ли спите? Аз правя кок със тези меките модерни ластички 😅 копринени,, скрънчитата''. Уж по-щадящи за косата. А и понеже от много огдавна съм чувала, че като цяло е по-добре за косата, ако е прибрана докато спим и не се омотова, така не се накъсва и т. Н., да, но дали важи същото когато налице и косопад се чудех? Като цяло връзвате ли косата или избягвате?

# 83
Вързаната коса по никакъв начин не е полезна, на много жени е причинила косопад и изместване на линията на косата.
Вечер ако толкова те дразни да спиш с пусната коса, правиш някаква много отпусната долу вързана опашка или пак отпусната плитка. Чувала съм че и някои спат с мрежички, ама все пак мъже имаме, така че Grinning
Категорично избягвайте да спите с ролки, като цяло и ролките избягвайте според мен. В борбата с косопада много по- добре е с машата да се накъдриш за да избегнеш това дърпане на косата.

Последна редакция: сб, 24 юли 2021, 00:26 от Glossycherry

# 84
Вече два месеца пия Фероглобин (хранителна добавка с желязо и Б12) и започнах да виждам положителен ефект върху косопада. Нивата на желязото и феритина се покачиха. Притеснява ме обаче вит. Б12, вече ми е на горна граница. Чудя се ако продължа да пия добавката дали нивото на Б12 няма да стане твърде високо… Имате ли идея за аналогични витамини, но без Б12. Добавката на Дюре за косопад при мен не действа, уж и тя е с желязо.

# 85
Кога го изследва Б12, за контролно изследване трябва да се спре поне за 1 месец и тогава да се даде кръв за анализ и резултата ще е адекватен. Ако наистина те притеснява високото му ниво, започни да пиеш само желязо, без да е съчетан в Б12.

# 86
Включвам се точно на време, за да отговоря какво каза вчера трихологът за връзването на косата. Няма проблем да си връзваме косите, да спим вързани и т.н. Важното е косата да не е опъната като на състезателка по художествена гимнастика.
Сега ще се опитам да систематизирам прегледа. Отгвори на доста от въпросите ми, дори по едно време се чувстваше смешно, но каза, че обича да работи със запознати клиенти.
За витамините- определено препоръча анакапс. Това на въпроса от колко гр. е добре да е Биотина с който да броим косопада. Каза, че няма нужда да пием по 4-5-6 хапа/хранителни добавки. В Анакапс има всичко в достатъчни дози. Отхвърли и мита за феритина. Маски в домашни условия- да, стига да не дразнят скалпа. Сау палмето, което също в някои страници пише, че може да се бори косопада при жените- не, в никакъв случай. На въпроса след колко месеца може да се види дали една добавка действа- пак каза- 2 курса на годината с Анакапс са достатъчни. Не е необходимо през цялата година да се взима нещо. Каза да и на аминокиселините, но и те се съдържат в по- горните. Не се впечатли от изследванията. Каза, ако сега едни хормони са в норма, след 3 дни вече може и да не са, но ние сме направили изследването преди 3 дни, имаме хубав резултат и съответно си мислим, че проблема не е точно там. Обвини виновника за андрогенната алопеция- дихидротестостерон. Който също няма как да се вземе за чиста монета, защото също се мени всеки ден. Каза, че всичко си ни  е в гените, когато за косопада няма друга причина. Ако има друг вид косопад, то веднага би го определел както такъв и би действал с други методи.
Естествено изписа миноксидил. Не по 1 мл. на мазане, а по 0,4. Определено ми каза, че според него при мен няма да има нужда от присаждане на коса, но това, което е тръгнало може и леко да промени линията и косата да се отдръпне. Миноксидила ще спре косопада, ще уплътни косъма(показа и измери дебелината на космите там където има косопад и там, където няма). Първите 2 месеца да очаквам засилен косопад, после 4 месеца няма да има растежи, и чак след това ще почнат. Вика ме след 7 месеца на контола(ще трае 5 минути, за да се направят нови снимки, които да се сравнят със старите и тогава може да деде по- конкретена идея как той вижда нещата, които предстоят). За миноксидил 2% каза, че няма как да предизвика окосмяване на лицето. Всички снимки в сайта му са на пациенти с присадена коса(а аз си мислех, че има и такива след лечение с миноксидил). За различните продукти портив косопад каза, че всичко има временен ефект и ако нещо сега е помогнало, то скоро пак ще сме в изходна позиция. Просто не е помогнало, а определените хормони отново са се активизирали. Първо окапват дългите косми, после мъхчето(това за челната линия). При новата им поява, когато косопада е в "застой", тези същите косми ще изникнат по- тънки, на по рядко и накрая ще спрат да растат. Защо при борба с косопада падат и новопоникнали къси косми- защото им е нарушен жизнения цикъл.
Когато ме разпитваше за майка ми/баща ми и на кой приличам, без нищо да ми намекне се оказа, че се опредилих с повече прилика на майка ми, а нейният баща беше  точно с такова оредяване. Тогава ми светна, че и брат ми е по същия начин (а нали мъжкото оредяване се унаследява по майчина линия- демек там нещата са ясни като бял ден). Е, аз пак съм изтеглила късата клечка.
А, и препоръча шампоани с кетоконазол, но като жени няма как да се ползват ежедневно без да доведат до неразположения на скалпа. За мъжете- да, но за жени- не.
В общи линии е това. Ако имате въпроси- може да питате, че със сигурност съм забравила доста неща.
Каза, че предимството на миноксидила е, чежената забравя за проблема и се успокоява, не търси нови добавки и нови мазила, не е стресирана от броя на падналите косми, и в един момент мазането се превръща като рутина. Всяка година се правят и паузи от мазането му за по месец, два. 
Много ще се радвам, ако този разказ предизвика дискусия тук. Опрделено ще ни е от полза. И...не на последно място да споделя, че купих миноксидила, но.....ме е страх да посегна към него и въобще не го искам.

Последна редакция: сб, 24 юли 2021, 13:58 от mariat

# 87
Включвам се точно на време, за да отговоря какво каза вчера трихологът за връзването на косата. Няма проблем да си връзваме косите, да спим вързани и т.н. Важното е косата да не е опъната като на състезателка по художествена гимнастика.
Сега ще се опитам да систематизирам прегледа. Отгвори на доста от въпросите ми, дори по едно време се чувстваше смешно, но каза, че обича да работи със запознати клиенти.
За витамините- определено препоръча анакапс. Това на въпроса от колко гр. е добре да е Биотина с който да броим косопада. Каза, че няма нужда да пием по 4-5-6 хапа/хранителни добавки. В Анакапс има всичко в достатъчни дози. Отхвърли и мита за феритина. Маски в домашни условия- да, стига да не дразнят скалпа. Сау палмето, което също в някои страници пише, че може да се бори косопада при жените- не, в никакъв случай. На въпроса след колко месеца може да се види дали една добавка действа- пак каза- 2 курса на годината с Анакапс са достатъчни. Не е необходимо през цялата година да се взима нещо. Каза да и на аминокиселините, но и те се съдържат в по- горните. Не се впечатли от изследванията. Каза, ако сега едни хормони са в норма, след 3 дни вече може и да не са, но ние сме направили изследването преди 3 дни, имаме хубав резултат и съответно си мислим, че проблема не е точно там. Обвини виновника за андрогенната алопеция- дихидротестостерон. Който също няма как да се вземе за чиста монета, защото също се мени всеки ден. Каза, че всичко си ни  е в гените, когато за косопада няма друга причина. Ако има друг вид косопад, то веднага би го определел както такъв и би действал с други методи.
Естествено изписа миноксидил. Не по 1 мл. на мазане, а по 0,4. Определено ми каза, че според него при мен няма да има нужда от присаждане на коса, но това, което е тръгнало може и леко да промени линията и косата да се отдръпне. Миноксидила ще спре косопада, ще уплътни косъма(показа и измери дебелината на космите там където има косопад и там, където няма). Първите 2 месеца да очаквам засилен косопад, после 4 месеца няма да има разтежи, и чак след това ще почнат. Вика ме след 7 месеца на контола(ще трае 5 минути, за да се направят нови снимки, които да се сравнят със старите и тогава може да деде по- конкретена идея как той вижда нещата, които предстоят). За миноксидил 2% каза, че няма как да предизвика окосмяване на лицето. Всички снимки в сайта му са на пациенти с присадена коса(а аз си мислех, че има и такива след лечение с миноксидил). За различните продукти портив косопад каза, че всичко има временен ефект и ако нещо сега е помогнало, то скоро пак ще сме в изходна позиция. Просто не е помогнало, а определените хормони отново са се активизирали. Първо окапват дългите косми, после мъхчето(това за челната линия). При новата им поява, когато косопада е в "застой", тези същите косми ще изникнат по- тънки, на по рядко и накрая ще спрат да растат. Защо при борба с косопада падат и новопоникнали къси косми- защото им е нарушен жизнения цикъл.
Когато ме разпитваше за майка ми/баща ми и на кой приличам, без нищо да ми намекне се оказа, че се опредилих с повече прилика на майка ми, а нейният баща беше  точно с такова оредяване. Тогава ми светна, че и брат ми е по същия начин (а нали мъжкото оредяване се унаследява по майчина линия- демек там нещата са ясни като бял ден). Е, аз пак съм изтеглила късата клечка.
А, и препоръча шампоани с кетоконазол, но като жени няма как да се ползват ежедневно без да доведат до неразположения на скалпа. За мъжете- да, но за жени- не.
В общи линии е това. Ако имате въпроси- може да питате, че със сигурност съм забравила доста неща.
Каза, че предимството на миноксидила е, чежената забравя за проблема и се успокоява, не търси нови добавки и нови мазила, не е стресирана от броя на падналите косми, и в един момент мазането се превръща като рутина. Всяка година се правят и паузи от мазането му за по месец, два.  
Много ще се радвам, ако този разказ предизвика дискусия тук. Опрделено ще ни е от полза. И...не на последно място да споделя, че купих миноксидила, но.....ме е страх да посегна към него и въобще не го искам.

благодаря за инф, но не разбрах причината за косопада при теб наследствен ли е

# 88
ДХЗ, може и аз да бъркам. Върти ми се нещо из главата....
Lorinda , благодаря, тогава такъв ще взема.
LoLo30, аз не я вързвам, но тя е къса и не ми пречи. Като беше дълга преди обаче я вързвах, особено лятото.
Plamizhek, Б12 е водоразтворим и няма опасност от предозиране. Плюс това трябва да спреш да го пиеш поне 2-3 месеца и тогава да направиш контролни изследвания, за да видиш реалния резултат.
mariat, всички дерматолози изписват анакапс. Аз лично не видях никакъв ефект. Иначе за останалото, което ти е казал съм съгласна-за миноксидила, за сау палмето. Само за феритина не съм много, но и нямам претенции да съм права. Все пак не съм медицинско лице. Чела съм, че хора, които са си наваксали феритина им е пораснала коса. Стига косопада да е бил заради ниското желязо, а не заради нещо друго. Защото ако дълго време спазваш диета например и изключваш важни хранителни вещества(като мен например 🙄) се получава недостиг на витамини и минерали и организма спира да изхранва някоя система или орган, които не са  му важни(като косата например) и пренасочва веществата към животоподдържащите органи(сърце, бял дроб и т. н.) При наваксването на което и да било хран. вещество би трябвало да се оправи и косата....

# 89
лошото е , че в Бг няма лекар , който да каже на 100% каква е причината за косопада , а само изписват едни и същи неща , от толкова четене и лутане за 11м вече станах половин лекар... тук не съм намерила специалист , който на 99% да каже от какво е и да даде гаранция , че поне малко ще спре

Общи условия

Активация на акаунт