Косопад - 20

• 61 793
  • 786
  •   1
Отговори
# 105
Може ли да споделите какво представлява мезотерапията ,колко струва и какъв е очакваният ефект?

# 106
Някой пробвал ли е травитаминол? Казаха ми че било доста подобряващо за косата.

PavlinaSG,
Назад в темите има много мнения за тривираминола и действието му за сгъстяване, подхранване и оздравяване на косата. Още преди 10 години момичетата в групите са водели спорове за и против. Някой се кълнат,че действа, други смятат,че е продукт който може да навреди поради факта,че съставките са предвидени за животни и са в по голямата концентрация от препоръчителната за хората. Витамините в тривитаминола са мастно разтворими и се натрупват в организма на човека/ Водно разтворимите, който са над необходимата доза се отделят с урината/.
Когато е започнала употребата на тривитаминола не е имало много варианти за борба със косопада, но при разнообразието на продути сега разработени специално за целта аз лично не бих си сложила тривитаминол.

Виждам че има теми, но са стари. Много бих искала да си сгъстя косата, без да ходя по салони и да си слагам екстеншъни. Sad

# 107
  • София
Павлина, това със сгъстяването и то с продукт/козметика каквато и да е тя, си е трудна работа, според мен. По скоро обърнете внимание и на хранителните добавки-витамини и т.н.
Аз бях пробвала с една серия на Керастаз - Densifique за гъстота и обем, но не бих казала, че имаше уау ефект, да обема го имаше и това караше косата да изглежда визуално по- гъста, но до там. Иначе серията е супер според мен- прави косата мека и блестяща (поне при мен), но си е до коса и не върши  някакви чудеса откъм сгъстяване.

Аз да ви кажа, че в рибката шампоана на Меди за косопад е намален ( знам, че е доста хвален и тук и в други теми) не съм, го пробвала още, чудя се дали да поръчам.. Колебая се между него и един енергизиращ и хидратеращ тоник за чувствителен скалп на Philip Kingsley за растеж на нова коса. Понеже нали коментираме, че трябва да се обръща внимание и на скалпа, не само на косата, пък аз за скалпа нищо по-специално не правя сега.. А вие ползвате ли някакви специални серии насочени към грижата за скалпа?
Ето този е шампоана

# 108
Тъкмо се зарадвах,че не падна много коса при миене,но след като разтръсках за кратко глава над ламината и падна това

,само я разтръсках,а не съм я ресала още .Събрах я на някаква хартия,че да се вижда.Страх ме е, че оплешивявам Sad

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 13:27 от umi zoomi

# 109
И аз съм така.

# 110
От къде купихте маслото?
Купих го от тукашна дрогерия, ама малка опаковка за 20 долара. Гледам в амазон има по- голяма. Така е името "Haitian Black Castor Oil for Hair Growth Rosemary Mint by Kreyol Essence ", виж дали го има в английския или немския амазон.

umi zoomi, това са нормални неща след къпане, наистина спрете да гледате колко коса ви пада, защото преди да сте имали косопад не сте обръщали толкова внимание и сега всичко ви се вижда драматично.

# 111
Коса обирам от дрехите, от разресване с пръсти, не с гребен и събирам големи снопчета, така по десет пъти средно за ден. Не се вторачвам, но осезателно разбирам колко пада , защото се налага да събирам и изхвърлям. От ужасни заплитания по време на къпане се наложи да се подстрижа късо. Събрах отрязаната коса със заплитанията, усукани , показах ги на личната лекарка и получих талон за изследване - кръвна картина, нещо, което ми се полага веднъж годишно, но не го получавах досега.

# 112
В България поне да се изследваш е лесно, както и да посетиш специалист - не е изключително скъпо и горе-долу е във възможностите на повечето хора да посетят тесни специлисти, и то добри такива, и то без да чакат месеци (поне за повечето). В чужбина като знам как е...

Иначе, преди време и аз броях колко косми ми падат. Обирах от възглавницата и нощницата сутрин, решех се старателно в мивката в банята, за да мога после да преброя, през деня също каквото хванех смятах... направо си разбих психиката. Не го препоръчвам на никого това. Ако лекарят ви каже да броите няколко дни, за да имате някаква цифра приблизителна и това е сагнификантно за диагностицирането на състоянието ви и лечението - да. Но само да се психясвате - не. Аз съм стигала до 400+ - изключително ужасяващ момент от живота ми. Не бих искала никога да се връщам там.

# 113
От къде купихте маслото?
Купих го от тукашна дрогерия, ама малка опаковка за 20 долара. Гледам в амазон има по- голяма. Така е името "Haitian Black Castor Oil for Hair Growth Rosemary Mint by Kreyol Essence ", виж дали го има в английския или немския амазон.

umi zoomi, това са нормални неща след къпане, наистина спрете да гледате колко коса ви пада, защото преди да сте имали косопад не сте обръщали толкова внимание и сега всичко ви се вижда драматично.
Ми не не съм имала такъв.Това го забелязах преди около година.

# 114
В България поне да се изследваш е лесно, както и да посетиш специалист - не е изключително скъпо и горе-долу е във възможностите на повечето хора да посетят тесни специлисти, и то добри такива, и то без да чакат месеци (поне за повечето). В чужбина като знам как е...

Иначе, преди време и аз броях колко косми ми падат. Обирах от възглавницата и нощницата сутрин, решех се старателно в мивката в банята, за да мога после да преброя, през деня също каквото хванех смятах... направо си разбих психиката. Не го препоръчвам на никого това. Ако лекарят ви каже да броите няколко дни, за да имате някаква цифра приблизителна и това е сагнификантно за диагностицирането на състоянието ви и лечението - да. Но само да се психясвате - не. Аз съм стигала до 400+ - изключително ужасяващ момент от живота ми. Не бих искала никога да се връщам там.

А сега как сте? Косопада спря ли , ако да Как?

# 115
Ще си платя на частно изследвания, но не искам да плащам 60 лв.здравна вноска всеки месец , щом ще е така -да се спасявам сама и както мога, където мога.

# 116

А сега как сте? Косопада спря ли , ако да Как?

Аз имам хроничен косопад, тъй като страдам от андрогенна алопеция. Мажа с разни неща, пия витамини, но реално лечение няма.

# 117
  • Пловдив
Здравейте и от мен. И аз страдам от косопад от много години. Отказах се да ходя по лекари преди доста време.
Пробвала съм различни неща, но без особен ефект.
Сега например си купих серум против косопад на Евтерпа. Някой ползвал ли го е?
http://evterpa.eu/serum-protiv-kosopad-658.html
Него не съм го започнала още.

Преди месец пък си взех една вода от дива коприва. Четох много добри отзиви. Впръсква се в корените и  не се отмива. Не знам дали си внушавам, но мисля че косопада ми намаля драстично. Даже почти не ми пада коса. Сега ще продължавам упорито с нея и дано започнат и нови растежи.

# 118
Ще си платя на частно изследвания, но не искам да плащам 60 лв.здравна вноска всеки месец , щом ще е така -да се спасявам сама и както мога, където мога.
И аз си платих на  частно, защото лекаря като чуе, че проблема е косата и нехае. Е, имала съм била коса. Досега аз не съм попаднала на специалист. Явно късмета ми такъв. Дерматолога пък ме диагностицира с андрогенна алопеция за 20сек....само като ми погледна косата.
The doors , какво пиеш и мажеш ти?

# 119
Преди месец пък си взех една вода от дива коприва. Четох много добри отзиви. Впръсква се в корените и  не се отмива. Не знам дали си внушавам, но мисля че косопада ми намаля драстично. Даже почти не ми пада коса. Сега ще продължавам упорито с нея и дано започнат и нови растежи.
Тази ли е
https://inaessentials.com/products/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0% … 9-200%D0%BC%D0%BB
Относно омазняването - има ли действие? За косопада прочетох, че ти е намалял. Колко често я слягаш?

Общи условия

Активация на акаунт