На море в България 2021 г.! - 4

• 53 794
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • В.Търново
Вчера синът ми е бил на ресторант в Слънчев бряг и сервитьорката е казала, като са се заговорили, че до 2 седмици ще затворят заведенията и баровете. Но не е разбрал дали само за Слънчев бряг или за Черноморието е имала предвид.

# 496
Подозирам, че сервитьорката е била от компетентните....

# 497
Слухове всякакви. Факт е, че от телевизора ни подготвят за нов тормоз.

# 498
  • There I was on a July morning
Вчера синът ми е бил на ресторант в Слънчев бряг и сервитьорката е казала, като са се заговорили, че до 2 седмици ще затворят заведенията и баровете. Но не е разбрал дали само за Слънчев бряг или за Черноморието е имала предвид.
Може само баровете и дискотеките да затворят, а ресторантите и хотелите да работят. Едва ли някой знае отсега какво ще бъде.

# 499
  • Sofia
Предполагам, че ако има затваряне, дискотеките и нощните барове ще са първи. Рестрикциите, поне до края на сезона може да засегнат закритите части в ресторантите. Какво би станало след това, едва ли някой знае отсега.
П. С. Скубиду, извинявай, пиша от телефон и не съм видяла, че си отговорила преди мен. Само се хабих. 😀

# 500
Премиерът на среща с РРадев, заяви, че бизнеси няма да се затварят. Най-много учениците пак да учат онлайн. Вероятно ще се ползват други похвати. Маски, хоум офис, намаляване на капацитет на заведения и фитнеси. Може да се пробват с допускането на клиенти само с ваксина или тестове, така както вече се практикува в много европейски държави.
След 20.08 българите работещи в чужбина ще си заминат. Голяма част от чуждеците също, защото децата им почват училище и по морето вече ще е доста по-спокойно. Не ми пука. Дори да затворят хотелите ще си взема ваучери за друга почивка по друго време, а сега и до края на лятото ще се "мъча" на бесейна на вилата и на гости на близки също с басейни. Лудницата в края на юли до около 20 август не е моята почивка на море. От няколко години не си го причинявам. Придпочитам планината, спокойствието и по-нормалните температури.

# 501
  • В.Търново
Апокалипсис в българския туризъм - идва ли краят на летния сезон?
https://www.youtube.com/watch?v=ltwSlI1gCIg

# 502
  • Beyond the stars
Морето се пръска по шевовете, чакам да се оплачат от слаб сезон. Толкова хора не съм виждала скоро, но пък и в топ сезон не сме се обърквали да почиваме последните години Grinning
Иначе в Казабланка Обзор е нормално положението - отворили са допълнителни маси вместо конферентна зала към ресторанта, на плажа шезлонзите са на нормално разстояние и достатъчно като бройка (все още има свободни на последна линия). Виж, за басейна съм убедена, че не стигат, но пък вечер всичко се освобождава и няма резервации от миналата седмица.
Заведенията покрай които минахме снощи бяха фул. Персонал с маски не видях.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 11:08 от Вълшебство

# 503
Здравейте, някой има ли впечатления от хотел Славуна в Албена?
Има тема за Albena. Била съм в хотела отдавна с добри впечатления. Централно разположение,близо и до море и до център. Малко шумно. Simple Smile

# 504
Не знам кога сте почивали за последно, но мин година август Созопол се пукаше, навсякъде беше с резервации, едва се намираха места. За Слънчака мин година не е било така, но по-миналата, и преди това ВИНАГИ е било фул с англичани и сие. Не знам кое е чудното.

Ние рядко почиваме в активен сезон, ходим след 20-ти август, макар мин година да имаше много места и отидохме юли и август през 3 седмици.

Тази година започнахме от май, супер беше, сега от 26-ти август и после след 15-ти септември.

Не бих си причинила сегашната тъпканица, особено с румънци (за мен така се развалиха места като Златни и Слънчев бряг, чакам си англичаните), чувам, че дори в Златни са един върху друг, което май е нормално за юли и август.

Отновно затваряне, най-много да ограничат вътрешните части, и да започнат да сипват или сервират а ла карт в ресторантите на хотела. То това е и причината да вземем ол инклузив, за всеки случай. Ще видим, ние се пазим, и реално като не се вреш в другите хора, е минимален шанса да се заразиш.

# 505
  • Beyond the stars
RedAsApple както казах последните години целенасочено избягваме високия сезон или ходим на север от Каварна. Тази година така се получи, не се оплаквам, споделям обективни факти. Това е целта на темата, не ли?
Ясно ми е, че август има хора, но и приятели по морето споделят, че толкова пълно отдавна не е било.

# 506
Не знам кога сте почивали за последно, но мин година август Созопол се пукаше, навсякъде беше с резервации, едва се намираха места. За Слънчака мин година не е било така, но по-миналата, и преди това ВИНАГИ е било фул с англичани и сие. Не знам кое е чудното.
Кое е чудното ли?!. Моя позната всяка година ходи в баш сезона. Тя обича тъпканицата и купоните на плажа. Е, казва че като тази година никога не е било. Тя си го обяснява с факта, че хората сега не рискуват да ходят в Гърция и Турция, заради постоянно изменящите се изисквания. И затова всичко живо почива у нас.

Последна редакция: нд, 08 авг 2021, 16:42 от Mia Rulana

# 507
Здравейте! Един малко нетрадиционен въпрос от мен... Имате ли представа кои хотели работят през зимата?

# 508
Здравейте! Един малко нетрадиционен въпрос от мен... Имате ли представа кои хотели работят през зимата?
И аз се интересувам, защото ни отпадна лятната резервация.

# 509
Хич не ми се отдава да търся с търсачка в темите Sad
В крайна сметка някой почива ли тази година във Феста Виа Понтика - Поморие и моля за пресни впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт