На море в България 2021 г.! - 4

• 53 767
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря ви за Тюленово!

# 556
+-123 Благодаря!

# 557
Запис от Царево, Василико. Много ни харесва, определено е едно от нашите местенца Simple Smile Ние сме в малък семеен хотел с прекрасна гледка към църквата, точно над скалите. Вечер е много тихо и спокойно, Нестинарка е на 5 Мин пеша. Плажът не е идеален , но пак си е хубав, а и има безплатни чадъри. За шезлонг е трудно да се доредиш ако дойдеш по-късно, но тъкмо отместих някакъв 'резервационен' парцал и си придърпах един Simple Smile Само чакам някой да дойде и да каже нещо, така съм набрала Simple Smile вчера имаше едни запазени шезлонги с вързана кърпа( т.е личи си, че хората не са на плажа) , като се тия господа се появиха чак след 16 ч. Безумие. Със заведенията е малко зор, защото трябва да се резервира два дни напред , но ако си наясно с това , няма проблем . Претъпкани алеи с атракциони и чалга няма , но нас точно това ни харесва. За хора, които искат вечер да се разхождат между циганските сергии, вероятно няма да е ок. Тук сме три дни, от утре трябва да се преместим на Арапя за 3 нощувки, но направо не ни се тръгва. Така го направихме, с местене, защото от години гледам това хотелче на малкия плаж на Арапя със запазените чадъри и ми беше мечта да се наспа, да закусва спокойно и директно да сляза на плажчето долу, без да мисля колко е часът, ще има ли места и т.н. Надявам се да не е голяма лудница, на Нестинарка е доста прилично от към хора.
С две думи- препоръчвам дестинацията за следващи години, може да се организира бюджетна и приятна почивка. Не плащаме паркинг, не мъкнем чадъри, прекрасна гледка от стаята,  близък и плитък плаж, има и алея за разходки към Царево за по-активните Simple Smile

# 558
  • Stuck in a moment
Поликсени, кои са хотелите/ къщите за гости?

# 559
... Претъпкани алеи с атракциони и чалга няма , но нас точно това ни харесва.
...
... от години гледам това хотелче на малкия плаж на Арапя със запазените чадъри и ми беше мечта да се наспа, да закусва спокойно и директно да сляза на плажчето долу, без да мисля колко е часът, ще има ли места и т.н.
Първото цитирано изречение ме накара да мисля, че щом е така, значи Царево е и нашата дестинация. Simple Smile
Кой е хотелът в Царево, Василико с тази прекрасна гледка?
А от години и на мен ми е мечта "да се наспа, да закусва спокойно и директно да сляза на плажчето долу, без да мисля колко е часът, ще има ли места и т.н.". Може ли да споделите кое е хотелчето в Арапя?

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 11:49 от djasra

# 560
Още една молба за имената на хотелите в Арапя и Царево. И аз се разпознах в това описание Blush

Догодина да очакват отбор бг-мами да ги посети Grinning

# 561
Здравейте, търся актуални отзиви за Пенелопа Палас в Поморие.
Подходящ ли е за малко дете, как е плажът и всяка друга информация би била от полза.
Препоръки за друг хотел в Поморие също приемам.
Благодаря!

# 562
  • София
Положителен отзив от мен за „Аркутино Фемили Ризорт“. За първи път ни беше и останахме много доволни. Simple Smile

Скрит текст:
Сега, не мога да кажа, че беше идеално, мога да изтъкна и някои негативи, но като цяло изводът ни е, че почивката беше прекрасна и при възможност пак бихме ги посетили.
Плюсове: Тихо, спокойно, красива природа, хубав комплекс и плаж (един от любимите ми!). Разходката до плажа сред дюните по дървените пътеки може за някои да е минус, но за нас беше определено плюс, въпреки че мъжът ми по принцип не обича ходенето. Щом даже той не мрънкаше, значи определено не е минус. Simple Smile
Стаята ни беше стандартна, малка стая с малка баня, но по-голяма не ни и трябваше за двама възрастни – така или иначе там се прибирахме само за къпане и спане. Деня си прекарвахме на плажа. Предполагам, че стаите „де лукс“ и апартаментите са по-хубави, поне ако се съди по цените. Но пък си имахме всичко необходимо, най-вече масичка и столове на терасата (особено важни за пушача в семейството), което се оказа, че не всеки хотел предлага, както с голямо неудоволствие констатирахме няколко дни преди това в Банско.
Храната – съвсем прилична и разнообразна, без да е нещо уау, но и без да гладуват даже двама капризи като нас с мъжа ми. (Ужасен таратор обаче, не го препоръчвам!) За сметка на това сиренето, тяхно производство, наистина беше вкусно, както и катъкът. Любителите на месото също няма да останат гладни, както и тези, които предпочитат манджички. Мъжът ми много им хареса сладкишите и стабилно ги уважи, аз обаче дори не ги опитах, защото имаше предостатъчно плодове – като разнообразие и количество. Понеже знам, че много хора държат на домашните закуски – имаше разнообразие: баница, пържени филийки, палачинки, домашна юфка с мляко, макарони...
Опашки за храна почти нямаше, а където е имало, не са били повече от 3-4 човека. Свободни места в ресторанта, на паркинга и на плажа винаги имаше, въпреки че комплексът беше доста пълен, особено през уикенда.
Това последното всъщност най-много ме очарова, защото точно в тази връзка ми бяха предварителните притеснения. Нямаше запазване на шезлонги на плажа, което за мен беше върхът на удоволствието.
Край басейна как е било обаче, не мога да кажа, понеже нито веднъж не го посетихме. Може би трябваше поне пръстче да топнем в него, колкото да преценим каква е температурата на водата, но... Ние, когато ходим на море, отиваме заради морето, басейните не ни вълнуват. Басейни си имаме и при нас, море обаче си нямаме. Та по тази точка не мога да бъда полезна. Simple Smile
Персоналът – много любезен. Млади хора, симпатични, чевръсти. Simple Smile Българчета и... украинчета, молдовчета? Не знам, не питах, а и няма значение, но работеха съвестно децата.
Бях чела много оплаквания относно комарите, но нямаше чак толкова много. А и има репеленти.
Минуси: Имам леки забележки относно хигиената в стаята, но както казах, няма да се заяждам. Повече ме впечатли фактът, че там проблемът с ковид не съществуваше. Никакви маски и ръкавици – нито за персонала, нито за гостите, въпреки надписите по вратите. Ако се притеснявате от вируса – това не е вашето място. Ако не се притеснявате или страдате по предковид времената –  смело напред! Точно там е вашето място. Simple Smile
Как е анимацията ?
Анимацията не беше нищо особено. Детският кът, който се ползва денем, винаги беше празен и затворен. Комарите, за които пишат, са точно на сцената на анимацията, вечер хапеха много ожесточено. Вечерната анимация за деца почваше в 8 и завършваше в 10. Обикновено от 8 до 9 имаше танци за децата, после някаква викторина, в която никой не искаше да участва и всички се разотиваха. Един път пуснаха и филмче. Денем на басейна имаше плажен волейбол, на плажа също. На басейна имаше и водна аеробика. Като цяло вяло беше, не е някаква голяма веселба, но аз лично не обичам да участвам в такива мероприятия. За мен почивката е да не ме закачат. Simple Smile
Аз не мога да кажа нищо лошо за хотела, но лично на нас тази година не ни беше комфортно там и може би ще се откажем от ол инклузивите. Комплексът беше претъпкан в сравнение с миналата година, когато поне можеше да се разминем. В час пик в ресторанта имаше само маси вътре, докато миналата година спокойто си намирахме навън. Храната ми беше ОК до третия ден, но понеже всеки ден почти се повтаря едно и също, почва да втръсва. Някои неща ставаха, други изобщо не ставаха за ядене. Аз много обичам салата, но салатите им бяха страшни бъркочи от "к'во ли не", нарязани сякаш от предния ден. Сипвах си само отделно домати и краставици. Като цяло гладни не останахме, винаги имаше какво да се яде. На закуска правят едни малки палачинки, детето само това искаше. Седем закуски имахме, седемте само това яде.
Относно инфраструктурата, лично на мен всичко ми е много далече и се получава едно голямо тичане нагоре-надолу. Тичай до ресторанта, после изкачване нагоре до стаята, понеже е на хълм. Голяма разходка до плажа, след това обратно в жегата за обяд. После обратно пак....
Басейните бяха хубави и топли и точно за да си спестим голямото разкарване до плажа, само 3 от 7-те дни бяхме на плаж, а останалото време на басейна. За съжаление хигиената тази година не е на нивото на миналата. Мен ме тръшна стомашен вирус и последните 2 дни бях извън строя. Много се притеснявах да не се изпонатръшкаме всички заедно с децата, защото трябваше да си тръгваме и си представях какво мазало щеше да е в колата, но за радост, бях само аз. Обаче това преживяване просто ме потисна страшно много и се прибрах с усещането сякаш не съм била на почивка.
Не искам да прозвучи като отрицателен отзив. Комплексът не е лош, повечето хора са доволни от храната, от дюните до плажа, от самия плаж (той наистина е хубав). Просто явно това не е нашето място. Още миналата година се чудихме да повтаряме ли, но така се получи, че резервирахме пак.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 23:33 от Spastik Children

# 563
Още една молба за имената на хотелите в Арапя и Царево. И аз се разпознах в това описание Blush

Ох, дано не е цял отбор наистина, че пак мислим да идваме. Във Василико се води - семеен хотел Гергана, няма много реклама в нета , но с това описание се намира. Ако не успеете, ще пиша телефона на собственичката на лично. Хотелчето е малко, с 10-15 стаи , има и апартаменти с две напълно самостоятелни стаи с коридор. Стаята в сезон е 60 лв, а апартаментът 100. Не е лукс, но е чисто и тихо- все едно си сам, абсолютно никой не срещаме и не чуваме, а за нас е важно, защото мъжът ми е параноик на тема ковид Simple Smile и май всички стаи са с гледка море. По-късно ще кача снимки с гледка , като ние сега сме на първия етаж и не е чак толкова впечатляващо като на по-горните. Има и някакво малко плажче надолу, буквално под хотела, но е по -хипарско:) скали, каманаци, нудисти и красота Simple Smile
Ние миналата година избрахме Царево заради Игри на волята и онзи безумен сериал , обаче всяка вечер като гледахме тези гледки и си викаме - там сме!:)
В Арапя ще сме във Вила Залива , нямам представа как е , вероятно ще е шумно и по-населено. Ще пиша с впечатления  и от там Simple Smile

# 564
Здравейте! И аз идвам да питам за спокоен плаж около Несебър, Поморие, Бургас. Ще бъдем в село Брястовец и няма да плажуваме всеки ден, но все пак ми се иска да се замъкнем да видим морето.
snow angel, видях че сте щели да ходите до Несебър на някакви дюни. Ходихте ли, как е?

# 565
  • в сърцата на децата <3
Здравейте! И аз идвам да питам за спокоен плаж около Несебър, Поморие, Бургас. Ще бъдем в село Брястовец и няма да плажуваме всеки ден, но все пак ми се иска да се замъкнем да видим морето.
snow angel, видях че сте щели да ходите до Несебър на някакви дюни. Ходихте ли, как е?
Ами по-пълно е от обикновено, но е приемливо. Плажът е над Равда, първият несебърски, в началото му е нудистката зона. Може да го видиш на картата и да се ориентираш по това. Иначе в Равда сега минахме покрай едни много сладурски малки плажчета, обаче ми се струват каменисти във водата - от централния посока Ахелой се падат, слиза се по стълби в скалите.

# 566
Супер, много благодаря! Точно този до нудисткия в Несебър гледах, мисля е същия.
Каменисти не ми вършат работа, че дъщерята е трудно подвижна.
Приятна почивка на всички!

# 567

Според мен са "Пънчетата",на мен не ми допада,яко гъчканица и народ бяхме един ден и не повторих,нямаше въздух от никъде последните чадъри са направо в заведенията,яко гъчканица Confused

# 568

Според мен са "Пънчетата",на мен не ми допада,яко гъчканица и народ бяхме един ден и не повторих,нямаше въздух от никъде последните чадъри са направо в заведенията,яко гъчканица Confused

По-скоро вила Залива. Това беше единственото, което осигурява и запазени  чадъри за ггостите.Истината е , че досега сме ходили все в края на сезона и може би нямам много трезва представа. Надявам се все пак да не е чак толкова зле Sad

# 569
Имам резервация за Обзор от другата седмица. Като чета из медиите какво е пиложението по Черноморието и колко заболели има там, направо се замислям дали да не търся нещо по балкана. Наистина ли е така пренаселено в момента, както пишат?

Общи условия

Активация на акаунт