Отговори
# 180
# 181
  • в страната на чудесата
Бяхме в белчин уикенда, този път в гардън. Трябва да отбележа, че кухнята въобще не е по-добра от извора и си е медиокре, несъответно на рейтинга.
Досега най-добрата кухня в хотел съм видяла в едно много странно място - 103градуса в Сапарева баня. Истинско удоволствие за всички сетива

Ежко, невероятна снимка. Може ли да я ползвам?

# 182
Не е моя. Но е от мястото на което бях и го показва точно както го видях.

Виж тази вече е моя. На път е за горното място:

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 22:24 от Ezhko

# 183
  • Отвъд алеята зад шкафа
Каварна ми направи много лошо впечатление. Последно бях там преди 10 години, но оттогава е западнала. Иначе лудницата е пълна, дори на места, на които ми е супер чудно, че някой би дошъл на море. Например има някакъв нов хотел в Каварна, долу на плажчето до силозите - кофти хотел на кофти място, с дънеща естрада от 80-те на "живо"  - един човек със синтезатор пее. Басейнът - малък, занемарен, както всичко наоколо. Хотелът граничи с една от "собственостите" на Банев - естествено разрушена. Посетителите на хотела  - българи и румънци от всякакъв вид, включително румънски цигани.

На охлювената ферма беше вкусно, за един път посещение става.

Иначе водата на Трейшън Клифс ето я:

Варна беше пълна. Първият ден бяхме на плаж на Слънчев ден, там си е класика, има едно много добро заведение на плажа, Таити, ядох най-вкусният чернокоп и миди.

# 184
  • София
gadamer, +1 за Слънчев ден и Таити. Още малко остава до нашата ваканция и вече нямам търпение като гледам снимките, дори водораслите на Трейшън не биха ме отказали Smile  Ще потърся днес миди в София Simple Smile
Успокоявам се само, че децата вече трета седмица са на море и ще съберат витамин Д и въздух преди новата учебна година. Чувам упорити слухове за нов локдаун още от септември, но уж училищата този път пестеливо (ако изобщо) ще бъдат затваряни.

# 185
  • в страната на чудесата
Какво имаш предвид под локдаун?

# 186
  • София
Аз нищо нямам предвид, просто такова говорене достига до мен от различни места. Предполагам, че ще включва затворени молове, кина и театри, спиране на планови операции и препоръка за хоум офис където може. Както беше и през ноември, само че явно се очаква по-рано. Подчертавам, че става въпрос за слухове.

# 187
Ако поне малко държавата си вършеше работата, нямаше да има нужда от затваряне. Контрол нулев в нашата бедна държавица.
В събота на летище София сертификатите се поглеждаха с половин око. Лелите от РЗИ си бъркаха в носовете. Навсякъде във Франция се сканираха за проверка за валидност. Ама навсякъде - от ресторант до вход в музей.
В самолета половината носеха маските като лигавници. Да не говорим за сградата на летището. В Дисни и Лувъра не видях един човек без правилно поставена маска. А не беше никак празно. Напротив.

# 188
  • София
gadamer, +1 за Слънчев ден и Таити. Още малко остава до нашата ваканция и вече нямам търпение като гледам снимките, дори водораслите на Трейшън не биха ме отказали Smile  Ще потърся днес миди в София Simple Smile
Няма водорасли в момента, има огромни вълни на Адора бийч (под Калиакрия). Елате при нас с децата. Имаме и миди. Simple Smile

# 189
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние искахме единия ден да сме на Адора бийч, звъняхме, но нямаха места. На Трейшън клийфс с резервация бяхме.

Моята се върна от лагер, спа 13 часа безпаметно, с много емоции, един фотоапарат откраднат и 2-3 кг минус Joy

# 190
  • София
Гадамер, това на първата снимка е изоставено, нали? Не спят хора там?

Миди има във Фантастико от време на време Гръцки- чистят се много лесно.

# 191
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, изоставено е. Граничи с новия хотел. Било е култов ресторант преди години, попада в ръцете на Н.Банев, както Русалка, къмпинг Градина, къмпинг Каваци и др. и под неговото стопанисване "процъфтява".

# 192
  • София
Ние миналата година се излъгахме да отскочим за един ден плаж на Русалка и честно - толкова изненадващо соц и пост соц нещо отдавна не бях виждала. Първо няма свободен безплатен пешеходен достъп до плажа. Всичко е заградено и трябва да платиш, за да те пуснат пеша - 12 лв. възрастен, 6 лв. дете. Вътре събират само кеш. Магазинче за храна и вода - всичко на тройни цени. Например кроасан с шококад - 5 лв. Satisfied Искаш касова бележка - няма. Заведението за хранене до плажа - бира и кебапчета с лютеница. А сградите - някакви смотани престари бунгала и ръждясали спортни игрища. Баневи са някакви соц-мазохисти според мен.

# 193
  • в страната на чудесата
Те или клиентите им?

# 194
  • София
А, и клиентите им със сигурност. Но и самите Б. са хора без усет за нищо хубаво, ако мога така по-меко да се изразя, за да не ме изтрият.

Последна редакция: пн, 02 авг 2021, 22:33 от Аш

Общи условия

Активация на акаунт