Отговори
# 270
Старите моми могат да станат поне самотни майки. Не е идеално, но не е безнадеждно безполезно.

# 271
  • в страната на чудесата
Старите ергени също могат да станат вече самотни майки Simple Smile

# 272
  • София
Обосновка на спешна поръчка за таблети от МОН:
Скрит текст:
"Във връзка с (...) реалния риск от следваща вълна на COVID-19 и необходимостта от привеждане на училищата в готовност за преминаване в обучение от разстояние в електронна среда още в началото на учебната 2021/2022 г. е налице неотложна необходимост от спешно възлагане доставката на необходимото количество таблети за нуждите на деца и ученици, с цел да се гарантират техните равни възможности за пълноценно участие в обучението в електронна среда, респективно да се минимизира рискът от неусвояване на необходимото учебно съдържание във всички класове и училища в страната"
Честито.

Това фейк ли е или истина? Напоследък се затруднявам да определя. Ако е истина, голяма драма ще е вкъщи. Confused

# 273
# 274
  • София
Защо да е фейк, аз не виждам шанс да се разминем с ДО тази година. Отчайващо е, но такава е реалността.

# 275
  • София
И аз не виждам, при тези темпове на заразяване посред лято, вярно, че никой нищо не спазва, но все пак сме основно навън. Този щам обаче е много по-заразен и случаите растат, я ваксинацията не. Надеждата ми с 8-класничката беше поне да тръгнат първия месец на училище, да си видят новото училище и да се запознаят деца и учители, но все повече се чудя дали ще се случи, особено след тази публикация. Cry

# 276
  • София
Аз вече гледам да не чета, за да не се ядосвам излишно. Значи мога аз да ваксинирам против Ковид 88-годишната си баба, която получава мизерна пенсия в държава, в която е работила цял живот (и то на висока позиция, но въпреки това пенсията е мизерна), а същата държавата купува за 6 млн. таблети и телефони на деца, чиито родители отказват да се ваксинират, защото било опасно Rolling Eyes. Само за глупости се харчат пари.

# 277
  • в страната на чудесата
Аш, аз съм си ваксинирала и детето, освен всички останали около мен. Семейство, близки, приятели (с малки изключения на последните).

# 278
  • София
Ама Лейче, ти и таблет няма да получиш.

# 279
  • в страната на чудесата
Що?
Дискриминират ли ме?

# 280
  • София
Да почнем с това, че детето ти е в ЧУ. Нищо не му се полага по подразбиране.

# 281
Имам само един въпрос: всеки, който е искал да се ваксинира е имал възможност; защо продължаваме да мислим за карантини?

# 282
  • София
Защото населението не е ваксинирано достатъчно, за да се овладее пандемията. Много просто.

# 283
  • в страната на чудесата
Имам само един въпрос: всеки, който е искал да се ваксинира е имал възможност; защо продължаваме да мислим за карантини?
Имаш предвид ДО или карантина на контактни? Последното е различно и трябва да остане в някакъв формат, независимо от ваксиналния статус.

# 284
Не му ли свикнахте на ДО-то?

Ежко, вие 12 клас ли сте, от опит - в АК е прекрасно 12 клас ДО. Може да си хване малкият и втора работа👍

Общи условия

Активация на акаунт