Отговори
# 735
Много кофти за Влъчкова. Дано успеят да продължат. И други бесове ми напират... ама...

Дано. Тя беше много динамичен и амбициозен човек. Дано хората, които ще я заместят да се сетят да успокоят родителите за бъдещето на училището. Че около мен много хора започнаха да изказват притиснения.

Покрай тази новина разгледах по-подробно сайта на Питагор. За директор са назначили бившата зам. директорка на 51-во.

# 736
  • София
Питагор излязоха с много хубав пост във ФБ относно загубата на Г-жа Влъчкова и бъдещето на училището. Респект!

# 737
  • в страната на чудесата
Милушева ли фенси?
Питагор си има директор от 2-3 години.
Пчмг ще се справи по-лесно. Хората се мобилизираха, родителите ще са спокойни от резултати, не от стейтмънт...
Аз засега нямам подобни съмнения.

# 738
Ми не знам кога точно са я назначила. Ама не е кой знае колко отдавна. Не съм си поставила за цел да им следя изкъсо рокадите. Но преди имаше зам. директор - Милена Райчева. После малко караха без.

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 20:19 от Fancy

# 739
  • В офиса
И на мен ми е много тъжно за Влъчкова. Видях я веднъж, но все повече се убеждавам, че това, което е направила, е страхотно.
Надявам се да продължат по същия начин.
Спомням си историите за времето когато главна действаща роля в Св. София не е имала Керкова. Забравих името на другата основателка, но е била много ярка дама. Даже като съм си говорела с бивши ученици по времето, когато другата основателка е била жива, те са възприемали Керкова като фиктивна фигура, всичко се е движело от другата директорка. После, обаче, след смъртта на другата основателка, се оказа не само, че не е фиктивна, а човек и с визия и с воля да я наложи. Още по-добре се получава откакто синът й се включва активно. Не исках да правя реклама тук. Мисълта ми бе, че и зад най-големия двигател може да има скрит друг лидер. Загубата на Влъчкова е огромна, но дано идеите й се продължат. Това ще е и най-голямото признание за труда й.

# 740
  • София
Аз като все неразбрала да попитам - следващата седмица от четвъртък според мерките, които са оповестени днес, в София всички ли минават на ДО или само половината, или никой Ill? (или зависи от статистиката към сряда вечерта)?

# 741
  • София
В София вече са над 750, така че ако заповедта се публикува във вида, в който я чете Стойчо, минават на ДО. Гледах брифинга обаче след средата и не знам дали са уточнили дали това важи и за учениците до 4-ти клас. Утре трябва да излезе заповедта и ще четем.

# 742
  • София
А защо от следващата седмица - доколкото виждам мерките влизат от 21.10 - този четвъртък:
"Действието на мерките e за цялата страна и влиза в сила от четвъртък (21 октомври)."

София в момента не е ли на 684/100 хил., няма май още 750/100 хил.? Т.е. от този четвъртък трябва да се ротират:
"Преустановява се присъственото обучение в училищата във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 души на 100 хил. население. Ротация трябва да се въведе в училищата, където 14-дневната заболеваемост е между 500 и 750 на 100 хил. население, където половината ученици трябва да са онлайн."

Или не съм разбрала правилно?

# 743
  • София
В момента София е 751, но според мен до 21ви ще падне малко под, защото днес беше голямото число с натрупване от уикенда.
Но така или иначе, между 500 и 750 трябва да започне ротация на паралелки.

# 744
  • София
Да, от този четвъртък влиза в сила заповедта - 21.10. А кой е разбрал правилно е рано да се каже - на Стойчо трудно му се разбира. Joy Аз чакам писмената заповед.

# 745
  • София
Аз тук гледам за заболеваемост, възможно е да не е актуално:
https://covid19.ncipd.org

# 746
  • София
А, от този четвъртък било значи (аз съм чула, недочула Rolling Eyes). ХубавУ, де - дано като станат 5 клас децата, Ковид да не е на дневен ред. Засега като гледам данните на Олив, май ще сме на 50% ДО. Стойчо каза ли кои 50% Weary ?

# 747
  • София
Стойчо каза, че не знам кой си щял да издаде заповедта как ще се случва ротацията, ма забравих кой беше, май министъра на МОН.

# 748
  • София
Да, министърът на образованието ще издаде заповед относно ротацията.

# 749
А нещо друго затварят ли? Кръчмите остават ли?

Общи условия

Активация на акаунт