Отговори
# 615
  • В офиса
Честит рожден ден, Гадамер! Нови мечти и планове, и много здраве.

# 616
  • София
Честит рожден ден, Гадамер!
Тръпки ме побиха когато за първи път видях разделителната линия в Берлин. Да се похваля, че имам парченце от стената.

# 617
Честит РД, Гадамер!
Леле, колко съм древна. Виждала съм стената със съветски войници пазещи на пунктовете.

# 618
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз преминах и през Кьолн, но няма какво да пускам снимки от там, но пък сега съм в Париж, а тук определено има какво да се види:

Малко разходки из Маре и Латинския квартал, малко колело покрай реката, малко Musee d'Orsay...

# 619
  • София
Е Кьолнската катедрала си е супер, а мелбите на уличката зад нея за направо 1 път Simple Smile
Не се спря, лееееко започнах да те "споменавам", ако кихаш да знаеш кой е Grinning

# 620
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хахаха. Значи в Кьолн харесвам само еврейския квартал, катедралата е бррр отвън, отвътре е по-приятна.

Сега да се оплача - всяко идване във Франция ме сблъсква много челно с френската кухня.

Най-скъпите поръчани и неизядени телешки бъбреци в живота ми. Все пак можеше и "бели бъбреци" да са, така че по-малкото зло. Поне мога да кажа, че не съм пробвала все още бели бъбреци. Което не е малко. ММ е френско говорящ, но "rognons de boeuf" ми ги преведе като "късчета телешко". Да, късчета са и да - телешки са!

П.П Вчера уцелих спешъл палачинка с чревца. Ще я помня цял живот.

Току-що несигурно поръчах десерт, надявам се да няма свински уши в него...

# 621
Ахахахах, преди месец в Нормандия подхождахме по същия начин. Но ние сме експериментатори. Всевъзможни морски твари пробвахме.

# 622
  • София
Oбожавам свински уши на скара, специално ходим на едно място в Пловдив, където ги правят фантастични.

Siebengebirge и музея на шоколада, ако сте в/около Кьолн.

# 623
  • София
На мен бъбреците ми изглеждат добре, поне са сготвени Grinning
Нашият превод на тарат де бьоф (нямам идея как се пише), беше телешко със сос тартар, сещате се изненада, като ни сервираха суровата кайма. Колежката, с която бях предложи да ходим и да им покажем как се готвят кюфтета, явно ще да сме попаднали на "сготви си сам" ресторант Заготовката не беше лоша, но остана неизядена. Добре, че имаше една салата Лионез (зелена салата, варено яйце и сготвен бекон, с хубав сос), че не умряхме от глад.

За ушите в Пловдив- да не Jagerhof?

# 624
Най-скъпите поръчани и неизядени телешки бъбреци в живота ми. Все пак можеше и "бели бъбреци" да са, така че по-малкото зло. Поне мога да кажа, че не съм пробвала все още бели бъбреци.
В САЩ не си поръчвай Rockey oysters или prairie oysters.
Между другото са много хубави.
Най-големи извръщения съм яла в Корея.

# 625
  • София
Обожавам стек тартар. Рядко си позволявам да ям в България - само в ресторанти, на които вярвам.

# 626
  • София
"100 риби" (невероятно, но факт).

# 627
  • София
"100 риби" (невероятно, но факт).
Ха, ще ги пробвам, а ти ако не си в Йегера също са много добри!

# 628
  • София
Изглежда страхотно на снимките в Google Maps. Сега само кажи, че имат наливна weissbier и съм изневерила  на моите "100 риби". А и по-близо до Скобелева майка, ние оттам влизаме в града Simple Smile.

# 629
  • София
Като бяхме имаше. То те си имат пивоварна, та май предлагат всичко на марката, освен това имаха и прекрасно обслужване. На мен в Пловдив ми е топ заведение, но пък аз ще пробвам на тези риби Simple Smile Въпреки че е огромно, трябва резервация, иначе места йок.

Общи условия

Активация на акаунт