1 АЕГ - тема 4

• 80 314
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
има ли подписка за вангелов вече??
при нас не са случили на сериозни учители особено, макар че на фона на 8 клас, 9ти е суепр сериозен, най-малкото, че всичко разказвателно се учи на английски. но наистина важното за мен е че има дух в училище, интересни инициативи в училищния живот извън часовете.

# 556
Скиорче, + 1 за написаното.
Явно зависи от випуска какви ще са преподавателите. Дъщеря ми е в 10 клас и не мога да се оплача досега. Първите две години беше Иван Георгиев, сега сме при Кокинова - също прекрасен преподавател по МАТ. По БЕЛ и останалите предмети също е доволна, даже философията стана любима (какво нещо е подходящият и добър учител).
Училището не е идеално (кое ли пък е), но изпълнява изискванията ми за добра среда, добро преподаване и провокиране към мислене и развиване. Но все пак и детето трябва да го иска, никой никого не дърпа, бута, защото говорим за големи хора на 15-19 години. Няма натиск и казармен ред, разчита се на домашното възпитание и навици и ако ги няма - лошо. Такова ни е времето - свобода и демокрация, училището надгражда, а не създава тепърва личностите. То няма и как в гимназиален етап да се създаде нещо, ако липсва основа.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 12:34 от Анонимен

# 557
  • Някъде там...
А към спортистите какво е отношението? Дъщеря ми е спортист и й се налага периодично да отсъства за лагери и състезания. В сегашното й училище няма проблеми, а и тя е много старателна и си наваксва пропуснатото.

# 558
Чунтова се пенсионира и тази година изобщо не се старае да преподава.  Иванова по БЕЛ се старае единствено да се заяжда с децата, но не и да преподава качествено. Така че резултатът по два от важните предмети е плачевен тази година.

# 559
А към спортистите какво е отношението? Дъщеря ми е спортист и й се налага периодично да отсъства за лагери и състезания. В сегашното й училище няма проблеми, а и тя е много старателна и си наваксва пропуснатото.

В класа на сина ми има дете, което е спортист. Отсъства доста често и няма проблем.

# 560
Моята е в състезателна танцова група. Треньорката дава бележка, когато се налага за състезание, тренировка и нямаме никакви проблеми в училище.

# 561
За съжаление, Чунтова се пенсионира от догодина, Стаменов и Кокинова не преподават на девети клас, не случиха и на учител по БЕЛ , явно къси клечки...
Напълно подкрепям, за девети клас точно двата основни предмета Бел и математика е зле положението.
Дано догодина имат повече късмет и ги поемат други учители.

# 562
  • София
За Стаменов съм чувала само добри неща от дъщеря си.

За Кокинова - не приемам за педагогично да се пише средноаритметичната оценка за срока и за годината. Така се отрича възможността едно дете да се поправи, да се развие, да навакса. Зад на пръв поглед принципна позиция, всъщност се крие липса на емпатия и любов към децата, липса на разбиране и на желание за подкрепа.

# 563
Средноаритметичната оценка показва средните знания за отделни дялове от материала,а не за определени периоди.

# 564
  • София
Средноаритметичната оценка показва средните знания за отделни дялове от материала,а не за определени периоди.

Средните знания, а не реалните знания. Защото може някой да получи двойка на някакъв дял и да си седне на д-то и да го научи. Тогава средноаритметичната оценка няма да показва нивото на знания, нито пък ще стимулира някого да навакса пропуските си.

# 565
Така е.Просто отива при преподавателя и моли за шанс за поправка.
При нас не са отказвали,даже напротив-подканват ги постоянно.

# 566
  • София
Така е.Просто отива при преподавателя и моли за шанс за поправка.
При нас не са отказвали,даже напротив-подканват ги постоянно.

Кокинова ли?

# 567
Не детето вече завърши.Кокинова не беше по наше време.

# 568
  • При любимите ми хора
Моля за идеи към кого да се обърнем заради Вангелов! На родителската среща в края на първи срок говорихме с директорката и тя обеща, но нищо не направи. Детето ми е в потрес, че урокът се преподава са 4 мин., говори се всичко друго в час, само не и за математика. Тя иска да се занимава по-сериозно с математика, влече си я, но при Вангелов нещата забуксуват все повече... Не е нормално да нямаме лостове за управление в тази абсурдна ситуация...

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 11:02 от Zarieta

# 569
Моля за идеи към кого да се обърнем заради Вангелов! На родителската среща в края на първи срок говорихме с директорката и тя обеща, но нищо не направи. Детето ми е в потрес, че урокът се преподава са 4 мин., говори се всичко друго в час, само не и за математика. Тя иска да се занимава по-сериозно с математика, влече си я, но при Вангелов нещата забуксуват все повече... Не е нормално да нямаме лостове за управление в тази абсурдна ситуация...
Втора година е така при моето дете. Принудихме се да взима частни уроци, за да се преподава учебния материал, поне нещо да научи по математика.

Общи условия

Активация на акаунт