Акушер-гинеколози Варна -11 тема

• 75 484
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм с 2 мисед аборта. Обиколил доста лекари във Варна и мога да кажа, че от 10-15 доктора нито един нямаше добра апаратура и знания за по-тежки случаи. Мисля, че само в София има няколко. От Плевен и Конова не останах доволна. В момента ходя при Калчев и ако забременея отново мисля там да се следя. Трудно преживяват загубите и не бих се доверил на някой тук.

# 436
  • Вестерос
Изследвала ли си за тромбофилия и щитовидната жлеза?

За абсолютно всеки "по-известен" лекар съм чувала хубави и лоши отзиви. Неминуемо е.

# 437
Аз също съм в търсене на лекар.... за 3 г и 3 неуспешни бременности, куп изследвания и пари на вятъра, не знам колко обиколени лекари - все още не съм открила този еднорог. За Желязкова имам час края на месеца, там не мога да дам отзив (имайте предвид, че дават часове за след месец и половина при нея), но ми е последния шанс за лекар тук. Аз също съм се насочила към Калчев, за съжаление там пък с часовете се чака по 6 месеца.

От приятелки знам, че рискови Б или такива с близнаци от МД препращат открай време в АГ.

# 438
  • Варна
Аз ще дам отзиви за К. Желязкова, в петък съм на преглед при нея.

# 439
  • Варна
Аз утре съм при Желязкова, но правя само фетални при нея.

# 440
Точно прехвалената Анжел едно tsh, даже не пуска. Тя в никакъв случай!!!!

# 441
  • Варна
Д-р Анжел не е ендокринолог, за да пуска ТСХ.

# 442
TSH се пуска при положителен тест за бременност, от адекватен АГ. Ако нямате какво да кажете не спамете !

# 443
При Желязкова не ми хареса чакането, водих се при нея от началото на бременността.
Един път излязох от работа в 16 ч и влязох в 19:50чна преглед.
Не ми хареса как яде с едната ръка, докато с другата ми пипа корема и гениталиите.
Не ми хареса как обсъжда пациентките  си (коя искала да дойде, коя не можела да дойде, коя какъв проблем имала, колко кг качила, тн) заедно с нейните мед. Сестри там, които също са доста неприятни и надменни.
Не ми хареса и това че всеки път си плащах 50 лв за видеозона, нищо че се водих при нея за ЖК.
Явно заради апаратурата и сертификатите  си иска да избие парите ли, не знам.
Накрая като и казах, че се отписвам от нея си поисках всички амбулаторни листи и фетални и тя ми даде ксерокопия ( на почти без мастило принтер, едва се разчитаха), каза ми да си видя амбулаторните листи в профила в здравната каса, тя не можела на всеки да издава копие?!?!
И още има, ама просто не си заслужава, наистина!
Не знам от какво са очаровани другите момичета, аз слава Богу, имах безпроблемна бременност, без никакви заболявания, не ми се мисли, ако имах как щеше да се държи и да ме обсъжда.

# 444
  • Варна
TSH се пуска при положителен тест за бременност, от адекватен АГ. Ако нямате какво да кажете не спамете !
От адекватен ендокринолог се дава направление за изследване на хормони, свързани с щитовидната железа. Вие не спамете и не обърквайте останалите! Ако АГ ми изпише елториксин,  не бих се върнала при това АГ. Ако АГ ми изпише фраксипарин, а не хематолог, не бих отишла при това АГ.  Всеки да си знае за какво е учил! АГ може да посъветва да се направят изследвания за щитовидната железа или примерно за тромбофилия, но не и да лекува при проблем!

# 445
Вие ги обърквате. Някъде да споменавам изписването на медикаменти, издаване на направление или пък лекуване на проблем?  

Става дума за елементарно изследване, което да покаже дали е необходима намесата на специалист, който вече да се погрижи за гореизброените неща. Да всеки лекар е учил и обща медицина преди специализацията си. Да не говоря, че и един път не хвана всички изследвания да види нещата, които са ѝ в компетенцията. Приключвам нека всеки сам си направи необходимите изводи.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 19:03 от Varnagirl8

# 446
Споделете кой е адекватен и е пуснал, за да знаят дамите, които се лутат в търсене на лекар.
Потресаващо е това, което споделяте за Желязкова. Как е възможно да накараш бременна жена да чака четири часа и това всеки път. Вярно, че има и непредвидени обстоятелства, спешни случаи, но всеки ден??? Много моля, но това за мен е абсолютна алчност. Тя просто поема повече пациенти, отколкото може да обслужи. Изключително непрофесионално поведение от нейна страна.

# 447
Подкрепям за TSH при бременност, АГ е тази, която те насочва да го пуснеш и вече консултация с ендокринолог, ако е необходимо. Не всяка жена е длъжна да знае защо е важно е TSH. 
Разбира се, че терапия се назначава от ендокринолог.

# 448
И аз съм на мнение, че Анжел не е подходяща за следене на проблемна бременности. Никой не е длъжен да знае всичко което лекарите са учили с години, но за съжаление съдбата на някой от нас е такава, че ни е научила да знаем и четем.

# 449
Разбира се, че е работа на АГ да насочи една бременна жена какви изследвания трябва да си пусне откъм хормони и всичко останало. Ако се открие проблем, естествено консултация с тесен специалист. Лошото е, че повечето Аг-та като видят младо момиче с първа бременност, абсолютно го неглижират и го оставят на самотек с надеждата, че всичко ще бъде наред. Повярвайте ми, в Майчин дом не ми пуснаха абсолютно никакви изследвания. Там пускат изследвания чак като се запишеш на ЖК след 12 г.с., а дотогава може да абортираш 100 пъти (при мен стана в 10 г.с.). Също в последствие се откри тромбофилия и завишено tsh. Дори след аборта отидох при моя лекар и го попитах разстроена дали да пусна тромбофилия, при което той ми отговори, че такова изследване се пуска при 2-3 аборта и защо да си давам парите. То по тази логика може и 10 аборта да направиш, докато те посъветват да се изследваш Rage . Направо се отчайвам като чета всички тези абсурди и силно се съмнявам, че бих се доверила на Аг тук отново. Или ако го направя, то ще е паралелно следене с доказан специалист от друг град. Аз също имам час при доктор Калчев скоро.

Общи условия

Активация на акаунт